Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering met sportdekking € 1,80 per dag (Europadekking)

Reisverzekering met sportdekking

Een reisverzekering met sportdekking, sportongevallen* en aansprakelijkheid regel je hier snel en voordelig. Of je nu aan bijzondere, gevaarlijke of extreme sporten gaat doen, dat maakt niet uit. Wij hebben meerdere mogelijkheden en je bent al vanaf € 1,80 per dag in heel Europa verzekerd. Jouw (sport)bagage is ook verzekerd voor schade, vermissing of diefstal tot maximaal € 1.150 per persoon per polis.

Een bijzondere sport brengt extra risico met zich mee, vandaar de aparte sportdekking die je kan meeverzekeren. Ga je bijvoorbeeld bergbeklimmen, raften/kiten, abseilen, ultralight vliegen of zweefvliegen? Dan heb je een speciale reisverzekering nodig of een reisverzekering met een aanvullende dekking voor bijzondere sporten.

Let op: Je moet deze reisverzekering met sportdekking afsluiten voor de gehele duur van je reis (dus niet alleen voor de dagen dat je gaat sporten). Je kan deze verzekering ook afsluiten als je elders een doorlopende reisverzekering hebt, die geen bijzondere sporten dekt, maar ook dan geldt dat je deze verzekering voor het gehele verblijf in het buitenland moet afsluiten. 

Sporten in wedstrijdverband is altijd uitgesloten op een standaard reisverzekering. Mocht je dat van plan zijn, lees dan dit artikel: Reisverzekering voor sportwedstrijden »

Reisverzekering met sportdekking

De de Adventure & Survival Verzekering is een speciale kortlopende reisverzekering met sportdekking, maar ook voor aansprakelijkheid, ongevallen en medische kosten. Deze verzekering kost € 1,80 per dag. Extreme, avontuurlijke en bijzondere sporten verzeker je hier eenvoudig en snel tegen de meest gunstige premie! De (sport)bagage is ook verzekerd voor schade, vermissing of diefstal tot maximaal € 1.150 per persoon per polis.

Let op: De verzekering is niet van kracht tijdens de beoefening van wintersport en bijzondere wintersporten. 

Heb je nog geen Adventure & Survival Verzekering, sluit hem dan nu hier af.

Voorbeelden van bijzondere sporten

Een aantal voorbeelden van bijzondere sporten die niet onder de dekking van een standaard reisverzekering vallen:

 • bergbeklimmen
 • kitesurfen
 • abseilen
 • deltavliegen
 • bungee-jumping
 • ultralight vliegen
 • zweefvliegen

Adventure & Survival Verzekering: reisverzekering met sportdekking

Wanneer je een avontuurlijke reis gaat maken in Europa die in het teken staat van bijzondere sporten, kan je het beste de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. De Adventure & Survival Verzekering kan zowel individueel als voor groepen worden afgesloten.

Het verschil tussen de gewone reisverzekering met sportdekking en de Adventure & Survival verzekering is dat bij de laatste standaard reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Dat is niet zo bij een normale kortlopende reisverzekering met sportdekking en dit heb je wel nodig als je outdoor activiteiten gaat ondernemen.

Waarom de Adventure & Survival Verzekering?

Een Adventure & Survival Verzekering is uitstekende geschikt als je gaat sporten tijdens je vakantie in Europa. Met een Adventure & Survival Verzekering loop je geen risico tijdens het sporten. Deze verzekering is ook geschikt voor extreme- en gevaarlijk sporten en dekt onder andere:

 • SOS-kosten en hulpverlening;
 • reddingskosten;
 • repatriëring;
 • vervangend vervoer en verblijf;
 • beschadiging, verlies of diefstal van bagage;
 • ongevallendekking;
 • medische kosten;
 • aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemer(s).

De verzekering met sportdekking is speciaal ontwikkeld voor mensen die tijdens hun vakantie in Europa aan risicovolle sporten gaan doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen, raften, abseilen en hanggliding (wintersporten vallen niet onder de dekking). Maar deze reisverzekering is ook geschikt voor volwassenen en kinderen die naar een survivalkamp gaan of een outdoorweekend hebben geboekt.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met sportdekking of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

* Reisongevallen is niet gedekt bij bungee-jumpen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering