Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Verzekering voor een kort verblijf in Nederland v.a. slechts € 2,- per dag | Allianz


Medische verzekering kort verblijf Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Komt er iemand voor een kort verblijf (maximaal 90 dagen) naar Nederland dan is een medische verzekering verplicht. Een verzekering voor kort verblijf Nederland kan je hier afsluiten al v.a. €2,- per persoon per dag. De buitenlandse gast is dan verzekerd voor hulpverlening, medische kosten en repatriëring. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn verzekerd.

Wie voor een kort verblijf naar Nederland komt voor familiebezoek of toerisme, met of zonder visum, moet op verzoek van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol bij de paspoortcontrole ook kunnen aantonen dat hij of zij verzekerd is tegen spoedeisende medisch kosten repatriëring. Kan de reiziger niet aantonen dat hij of zij een verzekering heeft die geldig is in Nederland, dan kan hem of haar de toegang worden geweigerd. De medische reisverzekering moet aan de volgende EU voorwaarden voldoen:

 • De reisverzekering moet geldig zijn in Europa.
 • De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en spoedeisende medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Verzekering voor kort verblijf in Nederland

Voor buitenlandse reizigers die naar Nederland komen, adviseren wij de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. Dat is een goedgekeurde medische reisverzekering voor kort verblijf in Nederland en kan je hier eenvoudig en snel afsluiten. De Travel Risk Insurance voldoet aan alle EU eisen voor Schengen, het is een internationale medische reisverzekering voor buitenlandse reizigers. Het afsluiten van de Travel Risk Insurance gaat eenvoudig en snel. Je ontvangt op werkdagen de polis binnen 24 uur per e-mail (wil je hem eerder, bel even of stuur een bericht).

Let op: Deze verzekering voor kort verblijf in Nederland moet worden afgesloten voor de reiziger vertrekt uit het land van herkomst of verblijf.

Naar Nederland: Internationale verzekering voor buitenlandse reizigers

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een complete internationale medische verzekering voor buitenlanders die voor een kort verblijf naar Nederland gaan (of andere Europese landen). De verzekering kent een uitgebalanceerde dekking tegen de financiële risico’s van ziekte en overlijden zoals:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten* (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

Ook je reisdocumenten, vervangende kleding en/of toiletartikelen en schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

 • ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • kosten door gedwongen oponthoud.

Premie-overzicht

Hieronder zie je de premies voor de Travel Risk Insurance. Een verzekerde uit het buitenland wordt altijd geaccepteerd indien hij of zij jonger is dan 70 jaar.

Annuleringsverzekering 5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting) mits reis in Nederland is geboekt
Reisverzekering Europadekking €  2,-  per persoon per dag
Reisverzekering Werelddekking €  3,-  per persoon per dag
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten €  1,15  per persoon per dag
Minimum premie Reisverzekering €  11,50
Kosten per verzekeringsbewijs €  4,50

De polis ontvang je tijdens werkdagen binnen 24 uur. De polis en de voorwaarden worden digitaal naar je verzonden en ontvang je per e-mail.

Welk soort reizen naar Nederland is verzekerd?

De verzekering geldt zowel voor privéreizen als zakenreizen voor kort verblijf in Nederland. Bij privéreizen geldt de Travel Risk Insurance voor:

 • vakantie met een recreatief karakter;
 • een cursus volgen;
 • licht vrijwilligerswerk.

Let op: Bij zakenreizen geldt de verzekering alleen als het gaat om administratieve, commerciële en/of toezichthoudende werkzaamheden.

Vragen?

Heb je een vraag over een Verzekering voor kort verblijf in Nederland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.