Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat is een medische verzekering voor een Schengenvisum kort verblijf?

Medische verzekering Schengenvisum kort verblijf

Een medische verzekering voor een Schengenvisum kort verblijf, is een reisverzekering voor buitenlandse gasten. De verzekering moet voldoen aan de EU-voorwaarden voor het verkrijgen van een visum voor Nederland en andere Schengenlanden.

De Europese Raad heeft in 2004 besloten dat bij iedere aanvraag voor een Schengenvisum kort verblijf, een medische reisverzekering moet worden overlegd. Deze verzekering dient als dekking van eventuele uitgaven voor de visumplichtige vreemdeling, zoals bij repatriëring (terugkeer naar het land van herkomst). Maar ook als er medische kosten moeten worden gemaakt zoals bij spoedbehandeling in een ziekenhuis. De verzekering moet geldig zijn in alle Schengen lidstaten (Europadekking) en worden afgesloten voor de gehele duur van het verblijf, dus zolang deze persoon in Nederland verblijft. De minimum dekking bedraagt € 30.000,–

Medische verzekering voor een Schengenvisum is verplicht

Een buitenlandse gast die naar Nederland wil reizen moet bij de visumaanvraag op de ambassade of het consulaat kunnen aantonen dat er ook een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan de EU-voorwaarden. Het bewijs hiervan – de polis – moet men tonen op de ambassade tijdens de visumaanvraag of wanneer het visum wordt opgehaald.

Verzekering in Nederland afsluiten

De medische reisverzekering voor een visumplichtige gast kan worden afgesloten door iemand uit Nederland, bijvoorbeeld de garantsteller, familielid of partner. De persoon in Nederland is dan de verzekeringsnemer (premiebetaler) en de buitenlandse gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis online af en stuurt deze per e-mail naar de visumaanvrager.

Tips voor het afsluiten van een Schengenvisum verzekering

Hieronder staan een aantal handige tips voor het afsluiten van een Schengenvisum verzekering:

Tip 1. Zorg dat de garantsteller ook de verzekeringsnemer (eigenaar van de polis) is

Sta jij garant voor jouw buitenlandse gast of partner? Sluit dan zelf de medische reisverzekering af en stuur de polis per e-mail naar de visumaanvrager. De reisverzekering is ook ter financiële bescherming van jou. Jij bent immers financieel verantwoordelijk voor eventuele medische kosten en deze kunnen fors zijn. Als je een polis afsluit adviseren wij je om er voor te zorgen dat jij zelf de verzekeringsnemer bent (premiebetaler) en jouw gast de verzekerde, zo houd je zelf de controle over de verzekering en een mogelijk uitkering.

Tip 2. Sluit de Schengenverzekering af bij een Nederlandse verzekeraar

Bij een Nederlandse reisverzekeraar val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee. Ook kan je bij vragen of problemen je verhaal in je eigen taal doen en hoef je niet te bellen naar het buitenland.

Tip 3. Controleer of je de premie terug krijgt als een visum wordt afgewezen

Het kan zijn dat een Schengenvisum wordt afgewezen. Dan heeft de verzekering geen nut meer en wil jij je geld terug. Sluit de verzekering dus alleen af bij een verzekeraar waar de betaalde premie terug ontvangt bij een visum afwijzing.

Sluit hier de beste Schengenvisum verzekering af

Heb jij een medische reisverzekering voor de aanvraag van een Schengenvisum voor kort verblijf nodig? Wij hebben de beste optie: De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance (de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld!). Het afsluiten van een Travel Risk Insurance gaat hier eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis (op werkdagen). Je hebt al een Travel Risk Insurance voor (visumplichtige) buitenlanders v.a. € 2,- per dag. Komt jouw gast van buiten Europa dan bedraagt de premie € 3,- per dag.

Allianz reisverzekering Schengenvisum
Voordelen van de Travel Risk Insurance voor een Schengenvisum
√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√ Wordt altijd geaccepteerd op alle ambassades en consulaten.
√ Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√ Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√ Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat wenst.
√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Wat is er gedekt op de Travel Risk Insurance?

De ‘Travel Risk Insurance’ is een complete medische verzekering voor buitenlandse gasten. Deze medische reisverzekering kent een uitgebalanceerde dekking tegen de financiële risico’s van ziekte en overlijden zoals:

  • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
  • Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
  • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
  • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

Vragen?

Heb je een vraag over een medische reisverzekering voor een Schengenvisum kort verblijf of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.