Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat is een Allianz medische verzekering voor een Schengenvisum kort verblijf?

Medische verzekering Schengenvisum kort verblijf

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Als je naar het Schengengebied wilt reizen, waaronder Nederland, heb je een medische reisverzekering nodig voor je korte verblijf.

Simpel gezegd: de EU wil dat je een verzekering hebt voordat je een visum krijgt. Waarom? Nou, in 2004 besloot de Europese Raad dat iedereen die een kort verblijfsvisum aanvraagt, zo’n verzekering moet laten zien. Dit zorgt ervoor dat als er iets met je gebeurt – zoals een onverwachte trip naar het ziekenhuis of als je snel terug moet naar je eigen land – de kosten gedekt zijn. Zorg er wel voor dat je verzekering overal in het Schengengebied werkt en de hele tijd dat je in Nederland bent geldig is. En vergeet niet: je verzekering moet ten minste € 30.000 aan kosten dekken!

Medische verzekering voor een Schengenvisum is verplicht

Wil je als buitenlandse bezoeker naar Nederland komen? Dan moet je bij je visumaanvraag laten zien dat je een medische reisverzekering hebt die oké is volgens de EU-regels. Dus, als je je visum aanvraagt of ophaalt bij de ambassade of het consulaat, zorg dan dat je de polis bij je hebt om te laten zien dat je goed verzekerd bent!

Allianz medische verzekering voor een Schengenvisum
Allianz medische verzekering voor een Schengenvisum

Verzekering in Nederland afsluiten

Als je een gast uit het buitenland naar Nederland wilt laten komen die een Schengenvisum nodig heeft, is het belangrijk om te weten dat er een medische reisverzekering moet worden afgesloten. Het mooie is dat je dit niet per se vanuit het buitenland hoeft te doen; iemand hier in Nederland kan dat ook voor de gast regelen.

Dit kan bijzonder handig zijn als je bijvoorbeeld de garantsteller bent, of als je een direct familielid of partner van de gast bent. In zo’n geval ben jij de verzekeringnemer, wat betekent dat jij degene bent die de premie voor de verzekering betaalt. Maar let wel: de buitenlandse gast blijft de verzekerde persoon. Dat wil zeggen dat de verzekering specifiek voor hem of haar geldt en eventuele medische kosten tijdens het verblijf in Nederland dekt.

Het afsluiten van zo’n verzekering is vrij eenvoudig en gaat online. Zodra je de polis hebt afgesloten, ontvang je een digitaal bewijs hiervan. Dit document, oftewel de polis, kun je dan direct naar je gast mailen. Zij hebben dit nodig om bij de visumaanvraag aan te tonen dat er een passende verzekering is afgesloten. Het is een verplichte stap in het proces om ervoor te zorgen dat de visumaanvraag voor Nederland soepel verloopt.

Tips voor het afsluiten van een Schengenvisum verzekering

Hieronder staan een aantal handige tips voor het afsluiten van een Schengenvisum verzekering:

Tip 1. Zorg dat de garantsteller ook de verzekeringnemer (eigenaar van de polis) is

Als je garant staat voor een vriend, familielid of partner uit het buitenland, is het slim om zelf de medische reisverzekering te regelen. Regel je dit zelf, dan kun je de polis meteen naar je gast mailen voor hun visumaanvraag. Maar deze reisverzekering is niet alleen belangrijk voor je gast; het beschermt ook jouw portemonnee. Want als garantsteller draai jij op voor onverwachte medische kosten die jouw gast in Nederland maakt – en geloof me, die kunnen soms flink oplopen.

Ons advies? Zorg dat jij degene bent die de medische reisverzekering afsluit en betaalt, zodat je zelf de touwtjes in handen hebt. Jij wordt dan de verzekeringnemer en je gast de verzekerde. Op deze manier heb je grip op de verzekering en eventuele uitkeringen. Zo kun je zorgeloos genieten van het bezoek van je gast!

Tip 2. Sluit de Schengenverzekering af bij een Nederlandse verzekeraar

Kies je voor een Nederlandse reisverzekeraar, dan heb je een paar flinke voordelen te pakken. Ten eerste val je onder het Nederlandse rechtssysteem. Dat betekent dat je verzekeraar moet voldoen aan de strenge Nederlandse regels en normen. Over het algemeen zijn Nederlandse verzekeraars daardoor betrouwbaarder dan sommige buitenlandse partijen. Zeker bij onverwachte hoge kosten geeft dat een veilig gevoel.

Een ander groot pluspunt: mocht je vragen hebben of tegen problemen aanlopen, dan kun je gewoon in het Nederlands terecht. Geen gedoe met taalbarrières of dure telefoontjes naar het buitenland. Je praat in je eigen taal, en dat praat toch een stuk makkelijker. Zo wordt het regelen van je verzekering een stuk stressvrijer!

Tip 3. Controleer of je de premie terug krijgt als een visum wordt afgewezen

Wanneer je een Schengenvisum voor iemand aanvraagt en deze wordt afgewezen, zit je niet te wachten op onnodige kosten van een nu nutteloze reisverzekering. Daarom is het verstandig om vooruit te denken. Zorg ervoor dat je de verzekering afsluit bij een verzekeraar die begrijpt hoe frustrerend zo’n situatie kan zijn. Kies voor een verzekeraar die je de betaalde premie teruggeeft wanneer het visum wordt afgewezen. Op die manier voorkom je extra teleurstelling en ben je niet onnodig geld kwijt. Lees altijd goed de voorwaarden door, zodat je precies weet waar je aan toe bent!

Sluit hier de beste Schengenvisum verzekering af

Op zoek naar een medische reisverzekering voor een kort verblijf Schengenvisum? Zoek niet verder! Wij raden de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance aan – ze zijn tenslotte de grootste reisverzekeraar en hulpverlener wereldwijd. Het mooiste is dat het proces super makkelijk is. Je kunt deze verzekering snel online afsluiten en, als je dat op een werkdag doet, heb je dezelfde dag nog je polis in handen.

En het prijskaartje? Dat is ook aantrekkelijk! Voor visumplichtige buitenlanders start de premie al vanaf slechts €2,- per dag. Als je gast van buiten Europa komt, is het een klein beetje meer, namelijk €3,- per dag. Top service, betrouwbaar en ook nog eens voordelig. Wat wil je nog meer?

Allianz reisverzekering Schengenvisum
Voordelen van de Travel Risk Insurance voor een Schengenvisum
√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√ Wordt altijd geaccepteerd op alle ambassades en consulaten.
√ Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√ Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√ Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat wenst.
√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Wat is er gedekt op de Travel Risk Insurance?

De ‘Travel Risk Insurance’ is een complete medische verzekering voor buitenlandse gasten. Deze medische reisverzekering kent een uitgebalanceerde dekking tegen de financiële risico’s van ziekte en overlijden zoals:

  • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
  • Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
  • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
  • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

Vragen?

Heb je een vraag over een medische reisverzekering voor een Schengenvisum kort verblijf of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.