Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Visum verzekering van Allianz voor het verkrijgen van een SchengenvisumVisum verzekering Allianz

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Een visum verzekering is bedoeld voor reizen in het Schengengebied. Als je iemand van buiten Nederland uitnodigt, moet je deze verzekering hebben. Je moet de visum verzekering laten ze zien bij de Nederlandse ambassade of VFS Global als je een visum voor Nederland gaat aanvragen.

De Europese Unie heeft verplicht gesteld dat iedereen die een visum aanvraagt ook een reisverzekering moet laten zien. Deze verzekering dekt de kosten als iemand plotseling terug naar huis moet vanwege ziekte of als er directe medische hulp nodig is. Deze verzekering moet in alle Schengenlanden geldig zijn voor de hele reistijd. Het bedrag dat het minimaal moet dekken is € 30.000.

Visum verzekering voor het verkrijgen van een Schengenvisum

Als je familieleden, vrienden of een geliefde uit een ander land naar Nederland wilt laten komen, dan is het belangrijk dat ze een Schengenvisum hebben. Dit visum vraag je aan bij de Nederlandse ambassade of VFS Global in het land waar ze vandaan komen. Een belangrijk onderdeel van een visumaanvraag is het laten zien dat er een speciale medische reisverzekering is afgesloten, namelijk de Schengen visum verzekering. Deze visum verzekering dekt eventuele medische kosten tijdens hun verblijf in het Schengengebied.

Visum verzekering
Visum verzekering van Allianz voor het verkrijgen van een Schengenvisum (Editorial credit: Savvapanf Photo / Shutterstock.com)

Op deze website kun je gemakkelijk en snel zo’n Schengen visum verzekering regelen voor jouw gast. Hoewel jij degene bent die voor de visum verzekering betaalt, wordt jouw gast dan de verzekerde persoon. Zodra je de verzekering hier hebt afgesloten, ontvang je per e-mail een polis als bewijs. Dit bewijs kun je naar jouw gast sturen. Handig om te weten: als je de visum verzekering vandaag afsluit, krijg je de polis meestal dezelfde dag of de dag erna al in handen.

De prijs voor deze speciale Schengen visum verzekering begint bij €2,- per dag voor elke persoon. Dit is een relatief klein bedrag om ervoor te zorgen dat jouw gast verzekerd is voor eventuele medische kosten tijdens hun bezoek. Bovendien beschermt deze visum verzekering ook de persoon in Nederland die garant staat voor de bezoeker, zodat eventuele onverwachte medische kosten niet voor verrassingen zorgen. Het is dus een win-winsituatie voor beide partijen.

Op zoek naar een visum verzekering?

Heb jij een visum verzekering nodig? Ga voor de Travel Risk Insurance! Deze verzekering van Allianz Global Assistance is speciaal voor buitenlandse bezoekers onder de 70 jaar die niet in Nederland wonen. Perfect voor een Schengenvisum en voldoet ook aan alle regels. De voordelen:

 • Goedgekeurd door de EU voor buitenlandse gasten.
 • Met VISUMGARANTIE: Wordt je visum afgewezen? Dan hoef je deze verzekering niet te betalen.
 • Je kunt extra verzekeren voor een annuleringsdekking, speciale sporten en wereldreizen.
 • De Travel Risk Insurance regel je hier snel. Binnen 24 uur op werkdagen krijg je de polis in je e-mail. Heb je haast? Bel of stuur een berichtje.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor een goede visum verzekering voor jouw buitenlandse gast!

Visum aanvragen

​Wil je een visum voor Nederland aanvragen? Dat doe je in je eigen land, of in een land waar je met een geldige verblijfsvergunning woont. Je kunt de aanvraag pas doen vanaf 6 maanden voordat je naar Nederland wilt. Een visum regelen duurt even, dus vraag het op tijd aan. Koop geen vliegtickets totdat je zeker weet dat je het visum hebt. Als alles in orde is met de aanvraag, hoor je binnen 15 dagen of je het visum krijgt.

Voorwaarden voor een visum voor Nederland

Een visum voor Nederland aanvragen is niet zo makkelijk. Hier zijn de belangrijkste dingen waar je buitenlandse gast aan moet denken:

 1. Een geldig paspoort of ander reisdocument. Na de visumperiode moet het nog 3 maanden geldig zijn en het mag niet ouder zijn dan 10 jaar.
 2. Een reden om naar Nederland te komen. Bijvoorbeeld een hotelboeking of een uitnodiging van iemand hier. Die persoon in Nederland (zoals familie of een vriend) moet een speciaal formulier gebruiken voor de uitnodiging.
 3. Iemand in Nederland moet beloven dat hij voor de buitenlandse gast zorgt (garantstelling). Die persoon moet genoeg geld verdienen en kunnen aantonen.
 4. Diezelfde persoon in Nederland kan ook een visum reisverzekering voor de gast regelen. Deze moet minstens € 30.000 dekken voor medische kosten hier. Deze verzekering betaalt voor:
  • Terugreizen door medische problemen of overlijden (repatriëring).
  • Noodzakelijke medische hulp en spoedzorg in het ziekenhuis.

Travel Risk Insurance: visum verzekering voor buitenlanders en aanvraag Schengenvisum

Wil je een reisverzekering voor je partner, familie of vriend uit een land waarvoor een visum nodig is? Kies dan voor de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. Deze visum verzekering is perfect voor buitenlandse bezoekers in Nederland. Als jouw bezoeker een visum nodig heeft voor het Schengengebied, moet hij of zij deze verzekering hebben, dat is verplicht. Ze moeten het verzekeringsbewijs laten zien als ze het visum aanvragen bij de ambassade, consulaat of VFS Global.

Wat is er verzekerd op de Travel Risk Insurance?

Deze visum verzekering is speciaal voor buitenlanders die Nederland bezoeken. Hier zijn de belangrijkste gebeurtenissen die gedekt zijn:

 • SOS-kosten, zoals hulp, redding en zoeken bij vermissing.
 • Medische kosten: bijvoorbeeld het ziekenhuis, doktersbezoek en specialisten.
 • Terugreizen naar eigen land door ziekte of overlijden.
 • Kosten voor begrafenis of crematie en als familie overkomt.
 • Medische kosten zoals:
  • Ziekenhuisverblijf.
  • Operaties.
  • Voorgeschreven scans en behandelingen.
  • Medicijnen en verband.
  • Noodzakelijk vervoer.
 • Kosten voor nieuwe reisdocumenten, nieuwe kleren en schade aan verblijfplaats.
 • Kosten door:
  • Ziekte, ongeluk of vermissing.
  • Overlijden of ziekte van een niet-meereizend familielid.
  • Overlijden van een reisgenoot.
  • Schade aan je spullen thuis.
  • Extra kosten door onverwachte vertragingen.

Maar let op! Kosten door bestaande ziektes worden niet betaald.

Waarom een Nederlandse verzekeraar beter is

Het is slim om een medische reisverzekering in Nederland te nemen. Als je gast bij jou blijft en jij garant staat, beschermt deze verzekering ook jouw geld. Met een Nederlandse verzekering heb je recht op de Nederlandse regels. Verzekeraars in Nederland worden goed gecontroleerd (bijvoorbeeld door de AFM) en zijn vaak betrouwbaarder dan verzekeraars uit verre landen. Zo voorkom je problemen in landen waar je de taal niet kent en je veel geld kwijt bent aan advocaten.

Belangrijke informatie over een verzekering voor een visum

Lees nog even de belangrijke punten door:

 • Als je gast uit het buitenland een Schengenvisum nodig heeft, moet hij ook een medische reisverzekering (visum verzekering)hebben.
 • Op deze website kun je een visum reisverzekering afsluiten voor je gast en zelf de kosten betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum en wordt overal geaccepteerd.
 • Na je aanvraag krijg je de polis meestal dezelfde of de volgende dag.
 • Als de visumdata verandert vóór de start van de verzekering, kunnen wij de polis zonder kosten aanpassen.
 • Als het visum wordt geweigerd en de verzekering is nog niet gestart, krijg je je geld terug.
 • Deze verzekering dekt geen bestaande gezondheidsproblemen of medicijnen. De verzekering is bedoeld voor onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Er is geen dekking in het thuisland van je gast.
 • Lees altijd het dekkingsoverzicht en de voorwaarden voordat je de verzekering afsluit, zodat je precies weet wat wel en niet gedekt is.

Vragen?

Heb je vragen over een visum verzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.