Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat kost een groepsannuleringsverzekering?

Wat kost een groepsannuleringsverzekering?

Wat kost een groepsannuleringsverzekering? Wel, de premie en dus de kosten van een groepsannuleringsverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Wat een groepsannuleringsverzekering van Allianz kost, hangt af van de grootte van de groep, de leeftijdssamenstelling, het aantal personen uit een gezin en de totale reissom.

Een voordelige groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance die niet teveel kost, kan je al afsluiten bij een kleine groep bijvoorbeeld 3 personen of 2 gezinnen, maar natuurlijk ook bij hele grote groepen.

Wat kost een groepsannuleringsverzekering?

Allianz heeft drie verschillende groepsannuleringsverzekeringen. Bij een van de drie kan je zelf een premieberekening maken en zo kan je zien wat de kosten zijn. Voor de andere twee groepsannuleringsverzekeringen moet je eerst een offerte bij ons opvragen om vervolgens de prijs te kunnen zien. Dat kan snel en eenvoudig en is geheel vrijblijvend. Voor groepen tot 9 personen kan je zelf uitrekenen wat een groepsannuleringsverzekering kost.

Wat kost een annuleringsverzekering voor een beperkte groep? Een rekenvoorbeeld:

Een groep van 9 personen die een groepsreis heeft geboekt van € 5.000,- betaald daarvoor € 280,00, voor een groepsannuleringsverzekering. Daar komt nog assurantiebelasting bij van € 59,75. De premie met assurantiebelasting is dan € 339,75 (plus éénmalig € 4,50 poliskosten). Een groepsannuleringsverzekering voor 9 personen met een reissom van € 5.000,- kost in totaal € 344,25. Dat is inclusief corona dekking.

Waarvoor verzekerd met een groepsannuleringsverzekering?

Met de groepsannuleringsverzekering voor kleine groepen ben je tegen relatief lage kosten uitgebreid verzekerd en ook tegen een corona besmetting van een van de groepsleden.

De voordelen van de groepsannuleringsverzekering voor kleine groepen:

✔   Kosten van annulering vergoed voor vertrek ook bij corona besmetting.

✔   Dekking bij overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.

✔   Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur.

✔   Noodzakelijke terugkeer? Volledige reissom terug dankzij dekking Annulering Dubbel Zeker.

Wat is de corona dekking op de Allianz groepsannuleringsverzekering?

Met de corona dekking* op de groepsannuleringsverzekering ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de aanvullende dekking die Allianz zonder kosten aanbiedt op de kortlopende groepsannuleringsverzekering:

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Wat dekt de groepsannuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance voor kleine groepen kent meerdere dekkingen waarbij deze geheel of gedeeltelijk uitkeert. Wij noemen enkele voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen:

 • Wanneer verzekerde is overleden, ernstig ziek is geworden of ernstig ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Als een familielid van verzekerde in de 1e, 2e of 3e graad is overleden, levensgevaarlijk ziek is of levensgevaarlijk ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Indien eigendom van verzekerde in Nederland of het bedrijf in Nederland waar verzekerde werkzaam is, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend vereist is.
 • In geval van schade aan het verblijf van verzekerde, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf van verzekerde aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van zwangerschap van verzekerde.
 • Als verzekerde onvrijwillig werkloos is geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt door een oorzaak van buitenaf, zoals diefstal of aanrijding, evenals brand of explosie.
 • Als verzekerde verplicht is een herexamen af te leggen ten tijde van de reis en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
 • Indien verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reis óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reis.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde waarvoor, na het boeken van de reis, een echtscheidingsprocedure in gang is gezet. Met definitieve ontwrichting van het huwelijk wordt gelijkgesteld het ontbinden van een notarieel vastgelegde samenlevingsovereenkomst die geldig was op het moment van afsluiten van de verzekering.
 • Indien het huisdier van verzekerde (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis.

Dit is slecht een beknopt overzicht, lees altijd de polisvoorwaarden voor een volledig beeld van vergoedingen.

Let op: Sluit een groepsannuleringsverzekering altijd af binnen 7 dagen na boeking! Vraag naar de mogelijkheden als je de groepsreis meer dan 7 dagen geleden hebt geboekt.

Wanneer kiezen voor een groepsannuleringsverzekering?

De groepsannuleringsverzekering van Allianz is geschikt voor reisgezelschappen die te allen tijde gezamenlijk op reis willen. Dus als 1 persoon uit de groep uitvalt, dan willen de andere groepsleden ook niet meer op reis. Denk daarbij aan een reis of vakantie met:

 • familie
 • vrienden
 • collega’s
 • school of klas
 • vereniging
 • andere groepen met reisgenoten

De samenstelling van het gezelschap en de groepsgrote maakt niet uit, de groepsannuleringsverzekering kent daarvoor geen beperkingen. Je verzekerd de totale reissom van de groepsreis en die kan je claimen op je groepsannuleringsverzekering als je onverhoopt moet annuleren. Wil je weten wat een groepsannuleringsverzekering kost? Maak dan een premieberekening of vraag een premievoorstel op.

Meerdere groepsannuleringsverzekeringen van Allianz

Als je met een groep op reis gaat kan je daarvoor een kortlopende groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit men gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
 • De eenmalige annuleringsverzekering voor een een reisgezelschap van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Wil je weten wat deze verzekering kost? Vraag een offerte.
 • De annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers. Wat deze groepsannuleringsverzekering kost kunnen wij je laten weten als je een offerte aanvraagt.

Heb je nog geen groepsannuleringsverzekering en ben je benieuwd naar de kosten? Om te weten wat een groepsannuleringsverzekering gaat kosten, kan je zelf een premieberekening maken of bij ons een offerte aanvragen.

Veel gestelde vragen en antwoorden over de kosten van een groepsannuleringsverzekering (FAQ)

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de premie (kosten) van een Allianz groepsannuleringsverzekering.

Wat kost een groepsannuleringsverzekering van Allianz?

Wat een groepsannuleringsverzekering kost, hangt van een aantal factoren af zoals, de grootte van de groep, de leeftijdssamenstelling, het aantal personen uit een gezin en de totale reissom. Allianz heeft drie verschillende annuleringsverzekeringen voor groepen. Bij een van de drie kan je zelf premieberekening maken en zo kan je zien wat de kosten zijn. Voor de andere twee groepsannuleringsverzekeringen moet je eerst een offerte bij ons opvragen om de prijs te kunnen zien. Dat kan snel en eenvoudig en is geheel vrijblijvend.

Waarom is een groepsannuleringsverzekering belangrijk bij een groepsreis?

Je hebt de zekerheid dat iedereen verzekerd is tegen annuleringskosten. Wellicht hebben een aantal mensen uit de groep zelf een doorlopende annuleringsverzekering maar die biedt alleen dekking voor hunzelf en niet voor de andere personen in de groep. Zonder groepsannuleringsverzekering kan de groep niet kosteloos annuleren, indien ze de reis niet willen laten doorgaan omdat iemand uit de groep voor vertrek een ongeval heeft gehad, ernstig ziek is geworden of is overleden.

Biedt jullie groepsannuleringsverzekering ook dekking bij een corona besmetting?

Jazeker, als je met een reisgezelschap een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke annuleringsverzekeringen voor groepen zijn er?

Allianz heeft 3 verschillende mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen.
2. De annuleringsverzekering voor een reisgezelschappen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De annuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.

Wat dekt de annuleringsverzekering voor een groep?

De annuleringsverzekeringen voor groepen biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.
In de voorwaarden lees je alle dekkingen. Voor de annuleringsverzekering voor grote groepen gelden afwijkende voorwaarden.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de groepsannuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken van de reis of vakantie, in ieder geval binnen 7 dagen. Vraag naar de mogelijkheden als je de groepsreis meer dan 7 dagen geleden hebt geboekt.

Vragen?

Ga je met een groep op reis en wil je weten wat een groepsannuleringsverzekering kost? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.