Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Op reis met een groep? Sluit de groepsannuleringsverzekering af!

Op reis met een groep? Sluit de groepsannuleringsverzekering af!

Ga je op reis met een groep of gezelschap, bijvoorbeeld vrienden, familie of een vereniging? Zorg dan dat je binnen 7 dagen een goede groepsannuleringsverzekering afsluit. Je kan dan zonder financiële schade annuleren als er iemand uit de groep niet mee kan omdat hij ernstig ziek is geworden.

Alle deelnemers aan de groepreis zijn met de groepsannuleringsverzekering ten opzichte van elkaar verzekerd. Er geldt ook dekking voor corona (Covid-19).

Op reis met een groep? De groepsannuleringsverzekering voorkomt een financiële teleurstelling!

Als je een reis boekt voor een groep vrienden, de vereniging of een aantal gezinnen dan zal je zien dat het vaak behoorlijk diep in de buidel moet tasten voor een geschikte accommodatie. Soms spaart een vereniging of vriendenclub al lange tijd voor een leuke groepsreis. Of misschien hebben je (groot)ouders  gespaard om hun huwelijksjubileum groots te vieren. De totale kosten van een eventuele annulering kunnen dan fors zijn. Een goede annuleringsverzekering voor de gehele groep is daarom zeker belangrijk.

Misschien hebben een aantal deelnemers aan de groepsreis wel een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Maar daarmee is men nog niet ten opzichte van elkaar verzekerd. Een goede groepsannuleringsverzekering ondervangt dit probleem. De groepsannuleringsverzekering is onder andere geschikt voor:

 • Een weekend weg met de complete familie (grootouders, ouder, kinderen, kleinkinderen en aangetrouwden)
 • Vakantie met vrienden
 • Bedrijfsuitje
 • Verenigingsuitje
 • Schoolreis
 • Andere groepsreizen

De kortlopende groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is speciaal voor vakanties met groepen. Dat kan een korte vakantie zijn zoals een weekendje weg met vrienden maar ook een langere vakantie met grootouders, kinderen en kleinkinderen. Met deze groepsannuleringsverzekering kan je een reis of vakantie annuleren als iemand van de groep door ziekte, ongeval of overlijden niet mee kan.

Ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Wanneer je voor jezelf een vakantie boekt sluit je meestal ook een annuleringsverzekering af. Hiermee ben je dan verzekerd tegen mogelijke annuleringskosten. Bijvoorbeeld omdat je niet op reis kan gaan omdat je ernstig ziek bent geworden door corona, iets anders of iemand in je naaste familie ernstig ziek is geworden. Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Wij hebben 3 groepsannuleringsverzekeringen

Als je met een groep op reis gaat kan je ook een kortlopende groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

 1. De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een reisgezelschap tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten.
 2. De eenmalige annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag een offerte aan).
 3. De kortlopende annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers (vraag een offerte aan).

Grootte en samenstelling van groep bepalen de dekking

De meest uitgebreide dekking (kortlopende annuleringsverzekering) kan je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep is dan volledig en uitgebreid verzekerd. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij deze annuleringsverzekering zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde reisgenoot (ook bij een corona besmetting).
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

De kortlopende annuleringsverzekering voor kleinere families biedt ook dekking voor ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 3e graad. Hierbij nog even een overzicht:

 • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Bovenstaande opsomming is slechts een beknopt overzicht, bekijk voor alle vergoedingen in de voorwaarden.

Meeste gestelde vragen en antwoorden over de groepsannuleringsverzekering voor groepsreizen (FAQ)

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden over deze verzekering.

Ik ga op reis met een groep, waarom is een groepsannuleringsverzekering nuttig?

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering is raadzaam als je met een groep (familie, vrienden, vereniging, club, etc.) op reis gaat en je de reis en/of accommodatie zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Is er ook dekking voor corona (Covid-19)?

Jazeker, als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke groepsannuleringsverzekeringen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte en samenstelling:
1. De kortlopende groepsannuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen.
2. De eenmalige groepsannuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.

Wat dekt de groepsannuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering voor kleine groepen biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering ?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de groepsannuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken, in ieder geval binnen 7 dagen.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering