Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 09.00 -12.00 uur op werkdagen

Groepsaccommodatie? Annuleringsverzekering voor groepen van Allianz!

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz Groepsannuleringsverzekering groepsaccommodatie

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.*

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)*

Corona besmetting is meeverzekerd*

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.*

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

* Voor zeer grote reisgezelschappen gelden afwijkende voorwaarden.

Ga je met een groep op reis en heb je een groepsaccommodatie geboekt? Dan is de voordelige groepsannuleringsverzekering van Allianz de best passende verzekering.

Met deze groepsaccommodatie annuleringsverzekering kan je de accommodatie, de groepsreis of de familievakantie annuleren als iemand uit de groep door bijvoorbeeld ziekte, ongeval of overlijden niet mee kan. Je bent bovendien verzekerd bij een corona (Covid-19) besmetting bij iemand uit de groep. De groep sluit namelijk gezamenlijk een verzekering af tegenover elkaar. Het voordeel hiervan is dat je niet op reis hoeft te gaan als iemand ernstig ziek wordt. Een ander voordeel is dat niet alleen de personen binnen de groep met een eigen doorlopende annuleringsverzekering kosteloos kunnen annuleren, maar iedereen in de groep. Wel zo eerlijk.

Groepsaccommodatie annuleringsverzekering

De groepsannuleringsverzekering voor groepsaccommodaties van Allianz Assistance biedt je een uitstekende verzekering tegen hoge annuleringskosten. Het belangrijkste verschil met een standaard annuleringsverzekering is dat bij een groepsannuleringsverzekering iedereen tegenover elkaar verzekerd is. Wordt er iemand uit de groep ziek, dan kan iedereen uit de groep annuleren, ook degene die geen eigen annuleringsverzekering hebben.

Met de groepsaccommodatie annuleringsverzekering kan je de totale reissom van de groepsreis verzekeren, dus bijvoorbeeld inclusief groepsaccommodatie en eventuele andere kosten zoals, groepsvervoer, catering, excursies, etc.

Sluit de groepsannuleringsverzekering af binnen 14 dagen na het boeken van de groepsaccommodatie.

Annuleringsverzekering voor groepen

Als je met een groep, zoals een vereniging, club, vriendengroep of familie een weekendje weg of op vakantie gaat, kan je met een annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie veel financiële ellende besparen. Stel dat iemand ernstig ziek wordt en de overige groepsleden geen zin meer hebben om weg te gaan.

De exacte samenstelling van het reisgezelschap dat een groepsaccommodatie huurt maakt niet uit, dat mogen collega’s, vrienden, familie, buren, een vereniging of andere groepen zijn. Het soort groepsreis maakt ook niet uit. Hetzelfde geldt voor het soort groepsaccommodatie, dat mag een vakantiehuis, boerderij, villa, bungalow, appartement of een ander groepsverblijf zijn. 

Groepsannuleringsverzekering met corona dekking

Met de groepsaccommodatie annuleringsverzekering van Allianz ben je ook verzekerd bij een corona (Covid-19) besmetting*. Want als je met een groep een accommodatie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als jij, of iemand uit de groep corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je accommodatie annuleren, als jij of een van de verzekerde groepsleden voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door een positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Verschillende groepsannuleringsverzekeringen

Als je met een groep een accommodatie hebt geboekt, kan je hier een kortlopende groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit de groep gezamenlijk een verzekering af tegenover elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

 • De standaard annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten.
 • De accommodatie annuleringsverzekering voor een groep van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag een offerte aan).
 • De annuleringsverzekering voor groepen groter dan 7 personen.  Men is ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers (vraag een offerte aan).

Dekkingen annuleringsverzekeringen Allianz

De uitgebreidste annuleringsdekking (kortlopende standaard annuleringsverzekering), kan je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Op de annuleringsverzekering ben je o.a. verzekerd voor

 • Bij overlijden, ernstige ziekte, ernstig ongevalsletsel, of een medische aandoening van verzekerde, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
 • Als een familielid in de 1e, 2e of 3e graad overleden is, levensgevaarlijk ziek is, levensgevaarlijke ongevalsletsel heeft opgelopen, of een medische aandoening heeft gekregen, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
 • Wanneer je voor de reis in quarantaine wordt geplaatst op bevel van de overheid bij vermoeden van een besmettelijke ziekte (waaronder een epidemie of een pandemische ziekte zoals COVID-19).
 • (Zorgplichtclausule 1e graad) als een familielid in de 1e graad door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg moet.
 • Indien een niet meereizend gezinslid onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Bij een operatie van jezelf in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Als jouw eigendom (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkzaam bent, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat jouw aanwezigheid dringend vereist is.
 • Schade aan het verblijf, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de personen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • In geval van constatering van een zwangerschap en/of complicaties tijdens de zwangerschap.
 • Als je onvrijwillig werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt.
 • Als je na werkloosheid een dienstbetrekking hebt aanvaard.
 • Indien je verplicht bent een herexamen af te leggen ten tijde van de reis.
 • Als je om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.
 • Wanneer je onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
 • Bij definitieve ontwrichting van het huwelijk of samenleving (contract).
 • In geval van het onverwacht niet krijgen van een noodzakelijk visum.
 • Indien het huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.
 • Bij diefstal, verlies of vermissing van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.

Bovenstaande opsomming is een beknopt overzicht, lees altijd de verzekeringsvoorwaarden.

Let op! De annuleringsverzekering voor grote groepen : is men tegenover elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de groepsaccommodatie annuleringsverzekering (FAQ)

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de groepsaccommodatie annuleringsverzekering.

Wat is een groepsaccommodatie annuleringsverzekering voor groepen?

Een groepsaccommodatie annuleringsverzekering is de beste verzekering als je met een groep (familie, vrienden, vereniging, club, etc.) op reis gaat en je de accommodatie zonder kosten wilt annuleren, mocht iemand uit de groep komen te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking tegenover elkaar. Je voorkomt daarmee dat alleen de groepsleden met een eigen doorlopende reis- en annuleringsverzekering kosteloos kunnen annuleren.

Zijn wij met de groepsaccommodatie annuleringsverzekering ook gedekt tegen corona?

Jazeker, als je met een groep een accommodatie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als een van de personen uit de groep, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Wanneer moet de groepsaccommodatie annuleringsverzekering worden afgesloten?

De annuleringsverzekering moet binnen 14 dagen na boeking afgesloten worden. Is de groepsaccommodatie langer dan 7 dagen geleden geboekt? Informeer bij ons dan naar de mogelijkheden.

Wat moet ik precies verzekeren bij een annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, etc.

Welke groepsannuleringsverzekeringen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De kortlopende groepsannuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen.
2. De eenmalige groepsannuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.
Bij alle varianten valt de groepsaccommodatie daar ook onder, mits deze in de reissom is opgenomen.

Wat dekt de groepsaccommodatie annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering van de accommodatie het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over een groepsannuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie met dekking voor Corona of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering