Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 09.00 -12.00 uur op werkdagen

Allianz annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie voor extra zekerheid

"Allianz"/

Annuleringsverzekering groepsaccommodatie

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)

Extra optie: Allrisk dekking

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Een annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie regel je hier snel en voordelig. Met deze groepsannuleringsverzekering kun je de accommodatie, de reis of vakantie annuleren als iemand van de groep door ziekte, ongeval of overlijden niet mee kan. Je bent tevens verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting bij iemand uit de groep. De groep sluit namelijk gezamenlijk een verzekering af tegenover elkaar.

De annuleringsverzekering voor groepen en groepsaccommodaties van Allianz Assistance biedt je een uitstekende verzekering voor annuleringskosten. Het belangrijkste verschil met een normale annuleringsverzekering is dat bij een groepsannuleringsverzekering iedereen tegenover elkaar verzekerd is. Dus wordt er iemand uit de groep ziek, dan kun je de reis annuleren en de andere groepsleden hoeven ook niet op reis. Je kunt dan een nieuwe groepsaccommodatie boeken als de betreffende persoon weer beter is.

Met de accommodatie annuleringsverzekering kun je de totale reissom van de groepsreis verzekeren, dus bijvoorbeeld inclusief groepsaccommodatie en eventuele andere kosten zoals, groepsvervoer, catering, excursies, etc.

Sluit de annuleringsverzekering af binnen 14 dagen na het boeken van de groepsaccommodatie.

Groepsaccommodatie annuleringsverzekering

Als je met een groep, zoals een vereniging, club, vriendengroep of familie een weekendje weg of op vakantie gaat, kun je met een annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie veel financiële ellende besparen. Stel dat iemand ernstig ziek wordt en de overige groepsleden geen zin meer hebben om weg te gaan.

De exacte samenstelling van het reisgezelschap dat een groepsaccommodatie huurt maakt niet uit, dat mogen collega’s, vrienden, familie, buren, een vereniging of andere groepen zijn. Het soort groepsreis maakt ook niet uit. Hetzelfde geldt voor het soort groepsaccommodatie, dat mag een vakantiehuis, boerderij, villa, bungalow, appartement of een ander groepsverblijf zijn. 

Annuleringsverzekering groepsaccommodatie met allrisk dekking

Wanneer je op reis gaat met een groep, wil je natuurlijk dat alles soepel verloopt. Maar soms gebeuren er onverwachte dingen waardoor iemand misschien toch niet mee kan. Daarvoor is er nu iets nieuws bij de groepsannuleringsverzekering: de Allrisk dekking.

Dit is een speciale keuze die je extra zekerheid geeft. Met deze Allrisk dekking ben je voor bijna alles gedekt. Dus, als iemand uit de groep de reis moet afzeggen om een reden die normaal niet onder de dekking valt, is dat geen probleem. De kosten van het annuleren worden dan vergoed en de rest van de groep kan ook besluiten om niet te gaan. Maar let op, als de reden voor het annuleren niet in de lijst met gedekte gebeurtenissen staat, moet je wel 25% zelf betalen. Als het wel een gedekte reden is, krijg je alles terug. Zo kun je met een gerust hart samen plannen maken, wetende dat je goed verzekerd bent, wat er ook gebeurt.

Annuleringsverzekering groepsaccommodatie met corona dekking

Met een Allianz groepsaccommodatie annuleringsverzekering ben je ook verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting. Want als je met een groep een accommodatie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, of iemand uit de groep corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kunt de boeking van je accommodatie annuleren, als jij of een van de verzekerde groepsleden voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door een positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wat is een groepsaccommodatie?

Annuleringsverzekering groepsaccommodatie
Annuleringsverzekering groepsaccommodatie

Een groepsaccommodatie is in feite een groot vakantiehuis die wordt geboekt voor een (lang) weekend of weekje weg. Dit type vakantiewoningen beschikken vaak over een groot aantal slaapkamers en meestal ook over meerdere badkamers. Ze worden vooral gehuurd door families, vriendengroepen of collega’s die er voor kiezen om gezamenlijk de vakantie door te brengen. Een groepsaccommodatie wordt ook wel een familiehuis of familieboerderij genoemd, maar is natuurlijk niet alleen geschikt voor families. Kenmerk van de meeste groepsaccommodaties is dat ze minimaal twintig slaapplaatsen hebben. Het kan gaan om een groot vakantiehuis met ruimte voor grote groepen, maar ook om enkele geschakelde appartementen die als één geheel gehuurd kunnen worden.

Verschillende annuleringsverzekeringen

Als je met een groep een accommodatie hebt geboekt, kun je hier een kortlopende groepsannuleringsverzekering met corona dekking afsluiten. In dat geval sluit de groep gezamenlijk een verzekering af tegenover elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

 • De standaard annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie heeft een volledige dekking tegenover elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kunt deze hier zelf afsluiten.
 • De annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen (vraag een offerte aan).

Dekkingen annuleringsverzekeringen van Allianz

Met de groepsannuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie kun je afsluiten voor kleine en grote groepen. De groep en de accommodatie is dan volledig en uitgebreid verzekerd, ook tegenover elkaar. Op de annuleringsverzekering voor een groep ben je verzekerd:

 • Bij overlijden, ernstige ziekte, ernstig ongevalsletsel, of een medische aandoening van verzekerde, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
 • Als een familielid in de 1e, 2e of 3e graad overleden is, levensgevaarlijk ziek is, levensgevaarlijke ongevalsletsel heeft opgelopen, of een medische aandoening heeft gekregen, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
 • Wanneer je voor de reis in quarantaine wordt geplaatst op bevel van de overheid bij een vermoeden van een besmettelijke ziekte (waaronder een epidemie of een pandemische ziekte zoals COVID-19).
 • (Zorgplichtclausule 1e graad) als een familielid in de 1e graad door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg behoeft.
 • Indien een niet meereizend gezinslid onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • In geval van een operatie van jezelf in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Als jouw eigendom (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkzaam bent, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat jouw aanwezigheid dringend vereist is.
 • Schade aan het verblijf, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de personen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • In geval van constatering van een zwangerschap en/of complicaties tijdens de zwangerschap.
 • Als je onvrijwillig werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt.
 • Als je na werkloosheid een dienstbetrekking hebt aanvaard.
 • Indien je verplicht bent een herexamen af te leggen ten tijde van de reis.
 • Als je om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.
 • Wanneer je onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk of samenleving (contract).
 • In geval van het onverwacht niet krijgen van een noodzakelijk visum.
 • Indien het huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.
 • In geval van diefstal, verlies of vermissing van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.

Bovenstaande opsomming is een beknopt overzicht, lees altijd de verzekeringsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering groepsaccommodatie (FAQ)

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de groepsaccommodatie annuleringsverzekering met corona dekking.

Wat is een groepsaccommodatie annuleringsverzekering?

Een groepsaccommodatie annuleringsverzekering is raadzaam als je met een groep (familie, vrienden, vereniging, club, etc.) op reis gaat en je de accommodatie zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking tegenover elkaar.

Zijn we met de groepsaccommodatie annuleringsverzekering ook gedekt tegen corona?

Jazeker, als je met een groep een accommodatie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de personen uit de groep, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wanneer moet de groepsaccommodatie annuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken van de groepsaccommodatie. In ieder geval binnen 14 dagen.

Wat moet ik precies verzekeren bij een annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, etc.

Welke groepsannuleringsverzekeringen zijn er?

Wij hebben meerdere mogelijkheden en opties. Vraag daarom een offerte aan.

Wat dekt de groepsaccommodatie annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering van de accommodatie het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor zeer grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie met dekking voor Corona of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering