Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Hoge reissom bijverzekeren op een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz

Een reis geboekt met een hogere reissom dan het verzekerd bedrag van jouw huidige doorlopende annuleringsverzekering? Verzeker dan het resterende deel met een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Met de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je verzekerd voor de annuleringskosten, mocht je onverhoopt niet op vakantie kunnen of als je de vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Hoge reissom en onvoldoende dekking huidige annuleringsverzekering?

Het kan voorkomen dat jouw huidige annuleringsverzekering onvoldoende dekking biedt, bijvoorbeeld bij een dure reis met een hoge reissom. In dat geval kan je het resterende deel bij Allianz Global Assistance bijverzekeren met de kortlopende annuleringsverzekering.

Een voorbeeld in de praktijk:

De familie Blom, bestaande uit vader, moeder en twee kinderen, boeken een safari in Afrika. De totale vakantie kost € 9.900,- De huidige doorlopende reis- en annuleringsverzekering bij hun verzekeringsmaatschappij biedt een dekking van € 2000,- per persoon. De familie is dus voor maximaal € 8.000,- verzekerd voor mogelijke annuleringskosten. Daardoor is er een onverzekerd deel van € 1.900,- En ook dat deel wil de familie Blom ook graag verzekerd zien, want oma heeft een zwakke gezondheid. Zij besluiten om de resterende reissom van € 1.900,- te verzekeren op een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Ondanks dat de boeking van de reis langer dan 14 dagen geleden is, kunnen zij toch terecht bij Allianz Global Assistance. Door een deel van de reissom te verzekeren op een kortlopende reisverzekering is toch de gehele reissom gedekt.

Wat in geval van annulering?

Mocht de familie Blom de reis voor aanvang moeten annuleren wegens een gedekte gebeurtenis, bij voorbeeld omdat oma ernstig ziek wordt, dan kunnen zij € 8.000,- claimen bij hun eigen verzekeraar en de resterende € 1.900,- bij Allianz Global Assistance.

Te laat met je annuleringsverzekering of vergeten? Neem contact op met ons

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 -14 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten? Neem contact op met ons, mogelijk hebben wij nog een oplossing.

Dure reis met hoge reissom geboekt? Verzeker je goed!

Kortom heb je een dure reis geboekt met een hoge reissom die niet volledig gedekt wordt door je huidige doorlopende annuleringsverzekering, neem dan geen risico en verzeker ook het resterende deel. Dat kan eenvoudig en voordelig bij Allianz Global Assistance.

Annuleringsverzekering vergeten?

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten? Geen probleem bij Allianz Global Assistance. Alleen als je een annuleringsverzekering kort voor het vertrek afsluit kan het zijn dat je aanvullende informatie moet verstrekken of dat het niet meer mogelijk is.

Premie Annuleringsverzekering

De premie voor een annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,5 % van de reissom!

Premies Kortlopende annuleringsverzekering:

 • Annuleringsverzekering standaard: 5,9% van de totale reis- en/of huursom.
 • Annulering Volledig: 5,9% van de totale reis- en/of huursom.
 • Dubbel-Zeker: 6% van de totale reis- en/of huursom.

Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Vragen?

Heb je een vraag over het bijverzekeren van een deel van de reissom op een een kortlopende annuleringsverzekering? Bel ons, tel: 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering