Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Groepsannuleringsverzekering: Veelgestelde vragen en antwoorden

Groepsannuleringsverzekering: Veelgestelde vragen en antwoorden

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering van Allianz is, zo als de naam al zegt, een annuleringsverzekering voor kleine en grote groepen of reisgezelschappen die met elkaar op reis gaan. Er is geen overeenkomst met een groepsreisverzekering, deze dekt een ander soort risico. Omdat er nogal wat misverstanden zijn over de groepsannuleringsverzekering en het nut daarvan, lees je hier de veelgestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp.

Zoals iedere annuleringsverzekering, heeft ook een groepsannuleringsverzekering van Allianz als doel om het financiële risico van een groepsboeking te verzekeren. Wanneer je een groepsaccommodatie boekt en deze geheel of gedeeltelijk aanbetaald, dan loop je een financieel risico. Immers als er iemand uit de groep ziek wordt en niet meekan met de groepsreis en de rest van de groep wil ook niet op reis ben jij je aanbetaling of vooruitbetaling kwijt.

Een groepsannuleringsverzekering van Allianz is geschikt voor een homogene groep die graag met elkaar op vakantie of reis wil. Met de annuleringsverzekering voor een groep is er dekking ten opzichte van elkaar. Als er iemand uit de groep wegvalt door een ernstige omstandigheid (ernstige ziekte, ongeval of overlijden) en de rest van de groep is daardoor zo ontdaan dat ze niet meer op reis wil, biedt de groepsannuleringsverzekering een oplossing. De verzekeringsnemer kan de groepsannuleringsverzekering aanspreken als het gaat om een gedekt evenement, de verzekeraar keert de schade uit en zo is er geen financiële tegenslag.

Groepsannuleringsverzekering voor familie, vrienden, verenigingen, bedrijfsuitjes en meer

De samenstelling van de groep maakt voor de groepsannuleringsverzekering niet uit. Dat kan een groep vrienden zijn maar ook familie, collega’s of een vakantie met de club of sportvereniging. De belangrijkste eigenschap van een groepsannuleringsverzekering is dat je de gehele groepsreis kan annuleren als één van de groepsleden uit het reisgezelschap ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden.

Vrijblijvende premie-opgaaf groepsannuleringsverzekering Allianz

De annuleringsverzekering voor groepen groter dan 7 personen is een maatwerkproduct. De te betalen premie is afhankelijk van het aantal personen, de reissom, leeftijden van verzekerden en de gewenste dekking. Wil je een vrijblijvende offerte voor de Allianz groepsannuleringsverzekering ontvangen? Vraag hem hieronder aan:

Veelgestelde vragen en antwoorden over de groepsannuleringsverzekering (FAQ)

Hieronder lees je veelgestelde vragen en antwoorden over de groepsannuleringsverzekering voor groepsreizen en reisgezelschappen van Allianz.

Wat is een kortlopende annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen?

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen is raadzaam als je met een groep (familie, vrienden, vereniging, club, etc.) op reis gaat en zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Waarom is een groepsannuleringsverzekering belangrijk bij een groepsreis?

Je hebt de zekerheid dat iedereen verzekerd is tegen annuleringskosten en er is dekking ten opzichte van elkaar. Wellicht hebben een aantal mensen uit de groep zelf al een doorlopende annuleringsverzekering, maar die biedt alleen dekking voor hunzelf en niet voor de groep. Zonder groepsannuleringsverzekering kan de groep niet kosteloos annuleren, indien ze de reis niet willen laten doorgaan omdat iemand uit de groep een ongeval heeft gehad, ernstig ziek is geworden of is overleden.

Welke groepsannuleringsverzekeringen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De kortlopende groepsannuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen.
2. De eenmalige groepsannuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.

Ben ik met deze groepsannuleringsverzekering ook verzekerd voor corona (Covid-19)?

Jazeker, als je met een groep of reisgezelschap een vakantie of reis gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering ?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, geboekte uitstapjes, etc.

Wanneer is een groepsannuleringsverzekering van Allianz de beste keuze?

De groepsannuleringsverzekering is geschikt voor groepen die te allen tijde gezamenlijk op reis willen, denk daarbij aan:
– familie
– vrienden
– collega’s
– school of klas
– vereniging
– andere groepen met reisgenoten
De samenstelling van de groep en de groepsgrote maakt niet uit, de groepsannuleringsverzekering kent daarvoor geen beperkingen. Je verzekerd de totale reissom van de groepsreis en die kan je claimen op je groepsannuleringsverzekering als je onverhoopt moet annuleren.

Wat dekt de groepsannuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Wat kost een Allianz groepsannuleringsverzekering?

Wat een groepsannuleringsverzekering van Allianz kost, hangt van een aantal factoren af zoals, de grootte van de groep, de leeftijdssamenstelling, het aantal personen uit een gezin, de bestemming en de totale reissom. Een groepsannuleringsverzekering kan je al afsluiten bij een kleine groep bijvoorbeeld 3 personen of 2 gezinnen, maar natuurlijk ook bij hele grote groepen. Je kan bij ons vrijblijvend een premieberekening opvragen.

Wanneer moet de groepsannuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken van de reis of vakantie, in ieder geval binnen 7 dagen. Vraag naar de mogelijkheden als je de groepsreis meer dan 7 dagen geleden hebt geboekt.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor zeer grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Wanneer begint en eindigt de dekking van de groepsannuleringsverzekering?

De groepsannuleringsverzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat en eindigt op de laatste dag van de reis.

Hoe zeg ik de verzekering op?

Dat hoeft niet want het is een zogenaamde aflopende verzekering. De groepsannuleringsverzekering stopt vanzelf aan het einde van de reis.

Vragen?

Heb je een vraag over de groepsannuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.