Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een annuleringsverzekering?

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering?

Waar moet je precies op letten als je online een annuleringsverzekering afsluit? Wij geven je de beste tips!

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet op reis gaan, bijvoorbeeld omdat een familielid ziek is geworden of misschien jijzelf wel? Ben je al op vakantie en moet je de reis onderbreken? Dan heb je financiële schade en de reisorganisatie zal deze kosten niet betalen. Voor dergelijke risico’s sluit je een kortlopende- of doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af. Dat kan een aparte polis zijn maar je kan bij ons ook een kortlopende- of doorlopende reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking. Dat is voordeliger omdat je maar één polis hoeft af te sluiten en dat scheelt poliskosten.

De annuleringsverzekering biedt dekking voor het gedeelte van de reissom dat je niet terugkrijgt bij annuleren, inclusief eventuele aanvullende kosten die je moet maken.

Annuleringsverzekering afsluiten: wat is belangrijk?

Bij het online afsluiten van zowel een kortlopende- als een doorlopende annuleringsverzekering zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten:

 • Kies je voor een combinatie reisverzekering en annuleringsdekking of voor een aparte annuleringsverzekering?
 • Moet je de annuleringsverzekering afsluiten binnen 7 dagen na boeking of kan dat daarna ook nog?
 • Stel je moet je reis afbreken door omstandigheden, worden de niet genoten reisdagen dan vergoed?
 • Een doorlopende annuleringsverzekering is bijna altijd voordeliger dan een kortlopende annuleringsverzekering, wat is in jouw geval de beste optie?
 • Bij een doorlopende annuleringsverzekering staat het verzekerd bedrag vast. Is dat voldoende voor de reis die je geboekt hebt? Kan je eventueel het verzekerd bedrag tegen meerpremie verhogen?
 • Welke annuleringsredenen zijn gedekt? Bijvoorbeeld ook ontslag of het krijgen van een nieuwe woning? Mag je annuleren als je huisdier ernstig gewond raakt of ziek wordt?
 • Ontvang je een vergoeding als op de vertrekdag je vlucht vertraagd is?
 • Krijg je een vergoeding als je tijdens je vakantie voor langer dan 8 uur in het ziekenhuis moet worden opgenomen?
 • Wat zijn de mogelijkheden bij zelf samengestelde reizen. Mag je de reis in aangepaste vorm voortzetten als een onderdeel uitvalt?
 • Krijg je annuleringskosten vergoed in geval van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon?
 • Kan je de vakantie annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een tweedegraads familielid?
 • Kan je annuleren als je zakelijke compagnon of de persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden?
 • Ben je bij terreuraanslagen en natuurrampen verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen?
 • Ga je met een groep op reis en wil je de reis kunnen annuleren als iemand uit de groep ziekt wordt? Heb je dan wel de juiste annuleringsverzekering?

Bovenstaande aandachtspunten zijn van invloed op de vraag of je wel of geen vergoeding ontvangt indien je een schade claimt op jouw annuleringsverzekering. Lees daarom voor het online afsluiten van een annuleringsverzekering eerst aandachtig de voorwaarden door, dan weet je waar je exact voor verzekerd bent. Je kan ons natuurlijk ook bellen of e-mailen voor een advies.

Vragen?

Wil je meer informatie over een kortlopende- of doorlopende annuleringsverzekering? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.