Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat dekt een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Assistance?

Allianz Direct je reisverzekering

Kies voor de vernieuwde annuleringsverzekering van Allianz: nu ook met allrisk dekking!

Wat is er nieuw:

 • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
 • 3e graad familie meeverzekerd.
 • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.
 • Annulering gedekt bij ramp of terrorisme.
 • Zelf samengestelde reizen zijn meeverzekerd.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Ook geschikt om vliegtickets te verzekeren tegen annulering.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking voor reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland!

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Wat dekt een annuleringsverzekering van Allianz Assistance? De annuleringsverzekering biedt een vergoeding voor de financiële schade wanneer je niet op reis kunt of je reis vroegtijdig moet afbreken.

Als je een vakantie hebt geboekt, maar je wilt deze annuleren, bijvoorbeeld omdat je ziek bent geworden of vanwege familieomstandigheden, dan kan je de reis altijd opzeggen. De reisorganisatie mag daarvoor kosten in rekening brengen. Deze kosten worden ook wel annuleringskosten genoemd.

Je betaalt annuleringskosten omdat de reisorganisator vaak al kosten heeft moeten maken op het moment dat jij bij hem een pakketreis hebt geboekt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van de rekening, het reserveren van het hotel en het personeel dat al was ingehuurd. De reisorganisatie mag daarom een vergoeding vragen.

Ook dekking bij een corona besmetting

Een Allianz annuleringsverzekering met corona dekking kan je hier afsluiten. Je bent ook verzekerd bij een corona (Covid-19) besmetting. Want als je alleen, met een vriend, reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wat dekt een annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering van Allianz Assistance kent meerdere dekkingen waarbij deze geheel of gedeeltelijk uitkeert. Wij noemen enkele voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen:

 • Wanneer verzekerde is overleden, ernstig ziek is geworden of ernstig ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Als een familielid van verzekerde in de 1e, 2e of 3e graad is overleden, levensgevaarlijk ziek is of levensgevaarlijk ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Indien eigendom van verzekerde in Nederland of het bedrijf in Nederland waar verzekerde werkzaam is, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend vereist is.
 • In geval van schade aan het verblijf van verzekerde, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf van verzekerde aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van zwangerschap van verzekerde.
 • Als verzekerde onvrijwillig werkloos is geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt door een oorzaak van buitenaf, zoals diefstal of aanrijding, evenals brand of explosie.
 • Als verzekerde verplicht is een herexamen af te leggen ten tijde van de reis en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
 • Indien verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reis óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reis.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde waarvoor, na het boeken van de reis, een echtscheidingsprocedure in gang is gezet. Met definitieve ontwrichting van het huwelijk wordt gelijkgesteld het ontbinden van een notarieel vastgelegde samenlevingsovereenkomst die geldig was op het moment van afsluiten van de verzekering.
 • Indien het huisdier van verzekerde (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis.

Dit is slecht een beknopt overzicht, lees altijd de polisvoorwaarden voor een volledig beeld van vergoedingen.

Wat dekt een annuleringsverzekering niet?

 • Een reis die niet door kan gaan door faillissement van de touroperator, deze kosten worden in sommige gevallen vergoed door het SGR.
 • Het missen van je vliegtuig door oponthoud, zoals pech of files.
 • Overmachtsituaties zoals natuurrampen waardoor de reis geen doorgang kan vinden.

Waarom is een annuleringsverzekering zinvol?

Om een financiële teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Mogelijk heb je een jaar lang gespaard voor die droomreis naar Indonesië. Je moet er niet aan denken dat je deze reis moet annuleren of afbreken en dat je daardoor je geld kwijt bent. Dus zorg ervoor dat je een annuleringsverzekering afsluit, wanneer je een vakantie geboekt hebt.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je zo snel mogelijk na het boeken van je reis moet afsluiten. Deze verzekering vergoed de kosten die je hebt gemaakt, wanneer je door onvoorziene omstandigheden niet op reis kunt gaan. Ook bij vertrekvertraging en het onverwachts afbreken van je reis door een verzekerde gebeurtenis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed.

Bij het afbreken van de reis krijg je dankzij de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed. Tegen een geringe premietoeslag is het bij Allianz Assistance zelfs mogelijk om de gehele verzekerde reissom terug te krijgen, wanneer je een reis vroegtijdig moet afbreken.

Hoe hoog zijn de annuleringskosten?

Dat is afhankelijk van de algemene voorwaarden van de reisorganisatie. Maar het mag nooit meer zijn dan de totale reissom. Vaak hangt de hoogte van de annuleringskosten af van het moment dat je annuleert. Wil je weten hoe hoog de annuleringskosten zijn in jouw geval? Kijk dan in de algemene voorwaarden die je hebt gekregen bij de boeking van je reis.

Wie zijn er verzekerd op een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn.

Heb je nog geen annuleringsverzekering van Allianz Assistance? Sluit hem dan hieronder af.

Zijn samengestelde reizen ook gedekt?

Een samengestelde reis is een reis waarbij je alle onderdelen zelf, los van elkaar, boekt. Dit in tegenstelling tot een pakketreis, waar vlucht, hotel en andere onderdelen als een geheel geboekt worden. Samengestelde reizen kan je als optie meeverzekeren. Als samengestelde reizen gedekt zijn, ontvang je alle kosten van een zelf geboekte reis terug. Dus ook van je accommodatie, vlucht en bijvoorbeeld de gehuurde auto indien je deze afzonderlijk hebt geboekt.

Wat moet ik doen als ik een annuleringsverzekering ben vergeten?

Een annuleringsverzekering moet je meestal binnen 7 – 14 dagen na het boeken van een reis afsluiten. Ben je dat vergeten? Geen nood. Wij helpen je! Via Reisverzekering-direct.nl kan jij vrijwel altijd nog een annuleringsverzekering afsluiten, al ben je dat vergeten of te laat. Neem contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Wat zijn de voordelen van een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering van Allianz Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Keuze uit twee dekkingsvormen: Basis en Dubbel-Zeker.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname in het buitenland.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering