Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Kortlopende annuleringsverzekering en reisverzekering op één polis

Kortlopende annuleringsverzekering en reisverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering en reisverzekering op één polis is handig en voordelig. Zo betaal je slechts 1 keer poliskosten.

Een annuleringsverzekering met een reisverzekering van Allianz Global Assistance is hier zo geregeld en heb je al vanaf € 1,40 per dag inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging met een dekking tot € 4.000,- (Europadekking).

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance geeft een financiële vergoeding voor annuleringskosten. Dit zijn kosten die je moet betalen wanneer de reis niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat je vlak voor vertrek ziek bent geworden of een ongeval hebt gehad. Ook vergoedt de annuleringsverzekering (een deel van de) reissom bij het tussentijds afbreken van de vakantie. De annuleringsverzekering biedt o.a. dekking bij:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf of een naaste familielid of reisgenoot;
 • zwangerschap;
 • echtscheiding of relatiebreuk;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband of aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan;
 • ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

De dekking is nog veel uitgebreider, lees daarvoor de voorwaarden.

Reisverzekering

De reisverzekering van Allianz Global Assistance is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. De reisverzekering bestaat uit rubrieken,  je kan kiezen welke je wel en welke je niet wil verzekeren:

 • Bagage  (standaard meeverzekerd) – Je reisbagage is verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal.
 • SOS kosten en extra kosten (standaard meeverzekerd) – Deze rubriek dekt o.a. de extra kosten die de verzekerde moet maken bij ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde zelf, een reisgenoot of een familielid. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan extra verblijfkosten (door ziekte kan men niet naar huis) of extra reiskosten (door ziekte van een familielid moet de vakantie worden afgebroken en een duurdere vlucht worden geboekt), een gipsvlucht naar huis of een helikopterredding.
 • Medische kosten – Je bent volledig verzekerd tegen medische kosten in het buitenland, dat geldt ook voor privé-klinieken. In het buitenland kunnen de tarieven voor een medische behandeling fors afwijken van het Nederlandse tarief. Voor sommige behandelingen geldt in het buitenland zelfs een tienvoud van het Nederlandse tarief.
 • Wintersport/bijzondere sporten – Het beoefenen van wintersport en een aantal andere bijzondere sporten (zoals paragliding, raften, abseilen en bergbeklimmen) is bij veel verzekeraars uitgesloten. Dit betekent dat eventuele schade tijdens het beoefenen van de uitgesloten sport de verzekering geen dekking biedt. Je moet bij wintersport of bijzondere sporten deze rubriek meeverzekeren.
 • Geld – Neem je veel contant geld mee dan is deze rubriek van belang.
 • Automobilistenhulp – Deze rubriek biedt niet alleen dekking voor personenauto’s, maar ook voor kampeerauto’s, motoren en scooters en dekt onder meer het uitbetalen van arbeidsloon bij een reparatie langs de weg, het toezenden van onderdelen en de huurkosten van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer niet verder gereden kan worden.
 • Ongevallen – De rubriek ongevallen voorziet de verzekerde of diens nabestaanden van een eenmalige geldelijke uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.
 • Reisrechtsbijstand – Dekt de kosten die de verzekerde moet maken voor juridisch advies of juridische bijstand.

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie voor een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf € 1,40 per dag! Je bent dan in heel Europa verzekerd. Voor meer informatie over de premie maak online een premieberekening.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering met annuleringsdekking? Sluit hem hieronder af!

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering met reisverzekering? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren), of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.