Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering voor een groepsreis

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Groepsannuleringsverzekering Allianz

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.*

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)*

Corona besmetting is meeverzekerd*

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.*

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

* Voor zeer grote reisgezelschappen gelden afwijkende voorwaarden.

Ga je op reis met een groep, bijvoorbeeld familie, vereniging of vrienden? Denk dan aan een annuleringsverzekering voor een groepsreis. Mocht er voor vertrek iemand uit de groep ernstig ziek worden dan mag de hele groep annuleren zonder vervelende financiële gevolgen.

Op reis met een groep betekent meestal ruim vooraf boeken omdat het aantal groepsaccommodaties meestal beperkt is. Daarnaast er bij het boeken van een groepsreis met groepsaccommodatie vaak sprake van een hoge reissom. De boekingskosten voor een weekend of een week of met de familie op vakantie bedragen niet zelden vele duizenden euro’s. Een fors bedrag wat zo, maar kwijt kan zijn als je moet annuleren. En dat is een flinke financiële tegenvaller. Als je dus een groepsreis gaat maken met bijvoorbeeld een vriendengroep of familie, dan kan een groepsannuleringsverzekering jou veel financiële ellende besparen.

Wat is een annuleringsverzekering voor een groepreis?

Een annuleringsverzekering voor een groepsreis is een kortlopende annuleringsverzekering. De samenstelling van het reisgezelschap maakt niet uit, dat mogen collega’s, vrienden, familie, buren, een vereniging of andere groepen zijn. Het soort groepsreis maakt of de groepsgrootte maakt ook niet uit.

De belangrijkste eigenschap van een annuleringsverzekering voor groepsreizen, is dat iedereen die deel uitmaakt van de groep mag annuleren. De betaalde reissom is verzekerd en wordt uitgekeerd als er door omstandigheden iemand uit de groep niet mee kan en dat onder de dekking valt.

Annuleringsverzekering met dekking voor Corona besmetting

Als je met een groep of familie een groepsreis gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De groep* mag annuleren als één van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve PCR testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Groepsgrootte bij een annuleringsverzekering

Als je met een groep op reis gaat adviseren wij voor deze groepsreis een groepsannuleringsverzekering af te sluiten. In dat geval sluiten de groepsleden gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen:

  1. De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een reisgezelschap tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking tegenover elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
  2. De eenmalige annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
  3. De kortlopende annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers.

Vraag een offerte aan!

De laatste twee groepsreis annuleringsverzekeringen zijn maatwerk en kan je niet zelf online afsluiten. Wil je een vrijblijvende premieopgave? Dat kan natuurlijk!

Groepreis en de annuleringsverzekering

De uitgebreidste dekking (kortlopende annuleringsverzekering) kan je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep is dan volledig en uitgebreid verzekerd. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij deze annuleringsverzekering zijn:

  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde reisgenoot.
  • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
  • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
  • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
  • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
  • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
  • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Bovenstaande opsomming is slechts een beknopt overzicht, bekijk voor alle vergoedingen in de voorwaarden.

Annuleringsverzekering voor grote groepen

Bestaat jouw reisgezelschap niet uit maximaal 4 gezinnen + 3 reisgenoten of is deze groter dan 7 personen (plus eventueel 2 reisgenoten), dan kan je de annuleringsverzekering speciaal voor groepen afsluiten. De dekking hiervan is beperkt tot overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers aan de groepsreis binnen 4 weken voor vertrek.

Denk ook aan een groepsreisverzekering

Naast de groepsannuleringsverzekering, biedt Allianz Global Assistance ook een uitstekende groepsreisverzekering aan. Deze groepsreisverzekering is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 personen, denk daarbij aan verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes. Alle deelnemers aan de groepsreis zijn verzekerd voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Je kan dit eventueel nog uitbreiden met reisbagage en/of (winter)sport dekking. Je hebt al een groepsreisverzekering vanaf € 0,26 per persoon per dag. Meer weten? Klik hier: Groepsreisverzekering »

Meest gestelde vragen en antwoorden over annuleringsverzekering voor een groepsreis (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering voor een groepsreis

Wat is een annuleringsverzekering voor een groepsreis?

Een kortlopende annuleringsverzekering voor een groepreis is raadzaam als je met een groep op reis gaat en je wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking tegenover elkaar.

Welke annuleringsverzekeringen voor groepsreizen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor een groepsreis tot 7 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor groepsreis bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.

Wat dekt de annuleringsverzekering voor groepsreizen?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Wat moet ik precies verzekeren bij een annuleringsverzekering voor een groepsreis?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken van de groepsreis, in ieder geval binnen 7 dagen.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over groepsreis annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon: 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.