Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering voor groepen en familievakanties van Allianz

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Annuleringsverzekering groepen en familie

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.*

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)*

Corona besmetting is meeverzekerd*

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.*

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

* Voor zeer grote reisgezelschappen gelden afwijkende voorwaarden.

Als je met een grote groep vrienden of familie op vakantie gaat, dan heeft Allianz Global Assistance een speciale groepsannuleringsverzekering. Je kan de reis of vakantie annuleren als één van de familieleden niet mee kan door ernstige ziekte, ongeval of overlijden.

Als je een reis gaat boeken voor een groep vrienden, een vereniging of een familievakantie met enkele gezinnen, dan is er vaak sprake van een hoge reissom. De totale kosten van een eventuele annulering van de groepsreis kunnen daarom fors zijn. Een goede groepsannuleringsverzekering is daarom van belang. Daarvoor kan je terecht bij Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar en hulpverlener. Belangrijk daarbij is dat je kan annuleren als een van de groepsleden of een familielid iets ernstigs overkomt. Want ook al hebben de deelnemers aan de groepsreis/familievakantie zelf een doorlopende annuleringsverzekering, men is meestal niet verzekerd tegenover elkaar (dus de andere groepsleden).

Annuleringsverzekering voor een groepen: dekking bij corona besmetting

Met een Allianz annuleringsverzekering ben je ook verzekerd bij een corona (Covid-19) besmetting. Want als je met een groep of familie een reis gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als jij, of iemand uit de (familie) groep corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de groepsannuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde groepsleden voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Groepsannuleringsverzekering: verzekerd ten opzichte van elkaar

Als je met een groep op reis gaat kan je een annuleringsverzekering voor groepen afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af tegenover elkaar. De hele groep kan dan annuleren als een groepslid iets ernstigs overkomt. Voorbeelden van dit soort vakanties met groepen zijn:

 • Familievakanties
 • Weekendjes weg met een groep
 • Op reis met de vereniging of sportclub
 • Huur van een groepsvakantie accommodatie
 • Andere groepsreizen

Wij hebben drie mogelijkheden voor een groepsannuleringsverzekering:

 1. De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een reisgezelschap tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten.
 2. De eenmalige annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking tegenover elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Het begrip ‘gezin’ mag worden vertaald in ‘adres’. Alle individuen of een groep die op één adres wonen en daar staan ingeschreven vormen één gezin (vraag een offerte).
 3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers (vraag een offerte).

Dekking van de annuleringsverzekering

De uitgebreidste dekking (kortlopende annuleringsverzekering) kan je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep is dan volledig en uitgebreid verzekerd. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij deze annuleringsverzekering zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde reisgenoot.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard.

Dit is slechts een beknopte weergave, zie voor alle gedekte evenementen de voorwaarden.

Groepsannuleringsverzekering voor grote groepen

Bestaat jouw reisgezelschap niet uit maximaal 4 gezinnen + 3 reisgenoten of is deze groter dan 7 personen (plus eventueel 2 reisgenoten), dan kan je de annuleringsverzekering speciaal voor groepen afsluiten. De dekking hiervan is beperkt tot:

 • overlijden;
 • levensgevaarlijke ziekte;
 • ernstig ongevalsletsel;

van één van de deelnemers aan de groepsreis binnen 4 weken voor vertrek.

Groepsreisverzekering

Naast de groepsannuleringsverzekering, biedt Allianz Global Assistance ook een uitstekende groepsreisverzekering aan. Deze groepsreisverzekering is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 personen, denk daarbij aan verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes. Alle deelnemers aan de groepsreis zijn verzekerd voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Je kan dit eventueel nog uitbreiden met reisbagage en/of (winter)sport dekking. Meer weten? Klik hier: Groepsreisverzekering »

Vragen?

Heb je een vraag over de groepsannuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl, telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.