Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering: Tips voor het online afsluiten

Reisverzekering: Tips voor het online afsluiten

Een reisverzekering of annuleringsverzekering online afsluiten is gemakkelijk. Dat komt omdat je de verzekering zelf naar wens kan samenstellen. Zo kan je ook dekkingen weglaten en dat bespaart premie.

Het maakt niet uit of je naar een zonbestemming gaat of wilt gaan wandelen in Oostenrijk, je wilt genieten zonder zorgen. Dat lukt prime als je goed verzekerd bent. Als je één keer per jaar op vakantie gaat, kan je een kortlopende reisverzekering sluiten. Ga je vaker dan is een doorlopende reisverzekering misschien voordeliger voor jou.

In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het online afsluiten van een reisverzekering. Ook geven wij je een aantal handig tips.

Ik wil graag een verzekering afsluiten, hoe doe ik dat?

Je kan een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten op onze website. Wil je eerst weten wat de verzekering van Allianz Global Assistance kost? Dan kun je een premieberekening maken. Na het berekenen van de premie kan je de offerte naar jezelf mailen óf direct de verzekering afsluiten. Sommige verzekeringen kan je alleen telefonisch afsluiten, bel ons dan. Advies nodig? Neem dan ook contact met ons op.

Wat houdt een reisverzekering in? En wat is verzekerd?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens jouw vakantie. Denk aan schade aan je bagage, kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf. Wanneer je tijdens de reis ziek wordt of een ongeval krijgt, kan je genoodzaakt zijn om extra kosten te maken. Denk aan extra verblijfskosten, reiskosten of speciaal (medisch) vervoer terug naar Nederland. Of je kunt geconfronteerd worden met hoge medische kosten in het buitenland. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten zorgt er voor dat deze kosten vergoed worden.

Kies zelf je dekkingen

Wat voor jou een goede reisverzekering is, heeft te  maken met je reisgedrag en persoonlijke factoren zoals:

 • gezinssamenstelling;
 • vakantiebestemming (binnen of buiten Europa);
 • wel of geen wintersportvakantie of gevaarlijke sporten;
 • soort van vervoer (auto of vliegtuig);
 • veel of weinig bagage.

Kies in ieder geval voor een online reisverzekering die je zelf kan samenstellen. Voor bepaalde dekkingen kun je ook afvragen of ze echt noodzakelijk zijn. Deze kan je misschien uitsluiten. Vragen die daarbij van belang zijn:

 • Loop ik veel risico?
 • Wat is de financiële schade als een calamiteit zich voordoet?
 • Wat is de vergoeding van de reisverzekering? Let daarbij ook op de voorwaarden (uitsluitingen/beperkingen).
 • Is het risico al ergens anders verzekerd?
 • Kan ik de kosten van een schade eventueel zelf dragen?

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering uiteindelijk kost hangt van een aantal factoren af. De belangrijkste is de dekkingen die je kiest. Wanneer je veel extra dekkingen kiest zal de premie ook hoger zijn. Denk daarom eerst goed na of je deze werkelijk nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je overal kan pinnen op je vakantiebestemming is het beter om geen contact geld mee te nemen. Je hoeft dan ook niet voor een ‘gelddekking’ te kiezen.

Tip: Let op bij lange vakanties. Vaak geldt er een maximum aan aaneengesloten reisdagen voor een doorlopende reisverzekering. Dit kan soms verhoogd worden.

Kortlopend of doorlopend?

Bij het kiezen van een reisverzekering moet je bepalen of je een kortlopende of doorlopende verzekering wilt. Dit kan je veel geld schelen, dus is een belangrijk aandachtspunt. De keuze voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering hangt af van het aantal dagen dat je per jaar op vakantie gaat. Een gezin dat drie weken per jaar weg gaat, is vaak goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Een alleenstaande kan beter voor een doorlopende reisverzekering kiezen bij zo’n vier weken vakantie per jaar. Deze periodes hoeven niet aaneengesloten te zijn.

Tip: Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is meestal voordelig, kijk dus goed hoe vaak en hoe lang je op vakantie gaat.

Europa of werelddekking?

Kijk voor je op vakantie gaat of het land van bestemming onder de dekking van de reisverzekering valt. Bij de meeste reisverzekeraars kun je kiezen uit een Europa- of werelddekking. Onder de dekking van Europa vallen ook de niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische eilanden. Ga je buiten Europa op vakantie dan moet je werelddekking nemen.

Tip: Europadekking is bij een reisverzekeraar veel ruimer dan alleen de landen van het geografische Europa. Sluit daarom niet te snel werelddekking af.

Reisverzekering vergelijken?

Ben je van plan om enkele verschillende reisverzekeringen naast elkaar te leggen en te vergelijken, zorg dan dat je vooral op de belangrijkste dekkingen let. Neem je veel bagage mee? Controleer dan de bagagedekking van verschillende verzekeraars. Neem je contant geld mee? Kijk dan of dit onder de dekking valt.

In veel gevallen kijk je bij het vergelijken van een reisverzekering naar wat je uiteindelijk moet betalen. Dat is op zich prima, want er kan sprake zijn van premieverschillen. Daarnaast is het logisch dat een verzekeraar die meer vergoed ook iets duurder is. Wij geven je nog een aantal adviezen waar je op moet letten bij het beoordelen en vergelijken van reisverzekeringen, zoals:

 • Geldt er een eigen risico op bagageschade?
 • Kan je gevaarlijke sporten mee verzekeren?
 • Welke vergoedingen zijn er voor onvoorziene kosten zoals extra reis- en verblijfskosten?
 • Zijn kinderen gratis meeverzekerd?

Ziektekosten in het buitenland?

Veel mensen denken dat ze met een reisverzekering ‘dubbel’ zijn verzekerd voor zorgkosten, omdat deze ook op de ziektekostenpolis zijn gedekt. Dat is niet helemaal waar. Zeker als je naar een land reist waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland, is het verstandig om een reisverzekering met een goede vergoeding voor medische kosten af te sluiten. In Amerika bijvoorbeeld is een ziekenhuisopname vier of vijf keer duurder dan bij ons. Maar je Nederlandse zorgpolis vergoedt alleen de kosten volgens de Nederlandse normen. Dat betekent dat je veel zelf moet bijleggen als je medische kosten maakt in een duur ‘zorg’-land.

Lang op reis of werken in het buitenland?

Als je gaat werken in het buitenland, wil je jezelf ook goed verzekeren. Dat kan met een reisverzekering waarbij werken is toegestaan. Speciaal hiervoor is de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance. Standaard werk zoals op kantoor of serveerster in de horeca is gratis meeverzekerd. Ga je meer risicovol werk doen, dan is Allianz Global Assistance de enige verzekeraar bij wie je terecht kunt. Hiervoor betaal je dan wel een toeslagpremie. De Globetrotter verzekering kan je voor 24 maanden afsluiten dus ook geschikt voor lange reizen.

SOS-Kosten

Je moet er niet aan denken, maar soms kan de nood zo hoog zijn dat je niet zelfstandig naar huis kunt en moet worden gerepatrieerd. Meest bekend is repatriëring na een skiongeluk. De kosten van zo’n medische repatriëring lopen al snel hoog op. Als je geen reisverzekering hebt, draai je zelf voor die kosten op. Dit zijn de zogenaamde SOS-Kosten.

Nog een aantal tips:

 • Een reisverzekering is geldig in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Ga je verder weg? Neem dan een werelddekking.
 • Bij Allianz Global Assistance kan je een reisverzekering en annuleringsverzekering op één polis af sluiten. Dat is niet alleen handig maar bespaart je ook poliskosten.
 • Als je langer in het buitenland verblijft, houd er dan rekening mee dat de meeste doorlopende reisverzekeringen tot zestig of negentig dagen geldig zijn.
 • De zorgverzekering vergoedt medisch noodzakelijke kosten in het buitenland. Deze krijg je tot het bedrag vergoedt dat je in Nederland ook zou krijgen. De kosten in het buitenland voor medische ingrepen zijn vaak hoger. Het deel dat je zorgverzekeraar niet vergoedt, kun je op je reisverzekering claimen als je medische kosten hebt meeverzekerd.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie over een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering