Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Medische reisverzekering voor toeristen uit het buitenland

Een medische reisverzekering voor toeristen uit het buitenland is vergelijkbaar met een tijdelijke ziektekostenverzekering. Voor toeristen die Nederland willen bezoeken of andere landen in Europa hebben wij de Travel Risk Insurance. Dat is een internationale medische reisverzekering en deze heb je al vanaf slechts € 2,- per dag. Deze speciale reisverzekering voor geneeskundige kosten kan worden afgesloten voor niet-Nederlands ingezetenen, bijvoorbeeld vrienden of familie die naar Nederland op bezoek komen.

In 2018 kwamen 19,1 miljoen buitenlandse toeristen naar Nederland, een stijging van 1,2 miljoen of 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Gemiddeld gaven toeristen ruim 660 euro uit, in totaal komt dat uit op 12,7 miljard euro. De meeste buitenlandse bezoekers komen uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en de Verenigde Staten van Amerika. Er komen ook steeds meer toeristen uit Azië naar ons land.

Voor buitenlandse toeristen die naar Nederland komen is het niet altijd eenvoudig om in het thuisland een betrouwbare medische reisverzekering af te sluiten. Speciaal voor deze groep is er de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.

Reisverzekering met dekking medische kosten voor buitenlandse toeristen

De Travel Risk Insurance biedt een uitgebalanceerde dekking voor buitenlandse toeristen. De toerist is niet alleen in Nederland verzekerd maar in heel Europa en de landen aan de Middellandse Zee en kan voor maximaal 90 dagen worden afgesloten. Onder de dekking van deze reisverzekering vallen SOS-kosten, hulpverlening en medische kosten (o.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen tandartskosten bij ongeval en medicijnen).

Buitenlandse gasten? Verzeker ze tegen ziektekosten

Komt er een kennis uit de Verenigde Staten, een vriend uit Australie of een neef uit Colombia?  Spanje over? Dan kunnen ook zij met De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance goed worden verzekerd, want waar het in Nederland immers een goede gewoonte is een verzekering af te sluiten voordat je op reis gaat, is dat in andere landen vaak níet zo vanzelfsprekend.

Jij kan eenvoudig een reisverzekering afsluiten voor je buitenlandse gasten. In dat gevel ben jij de verzekeringsnemer (degene die de premie betaalt) en jouw buitenlandse gasten zijn de verzekerden. De polis ontvang je digitaal per e-mail en kan je daarom gemakkelijk doorsturen naar jouw buitenlandse gast. De polisvoorwaarden zijn ook in het Engels beschikbaar.

N.b.: De Travel Risk Insurance kan ook worden afgesloten voor Nederlanders die niet meer in Nederland ingeschreven staan en zodoende geen normale reisverzekering meer kunnen afsluiten. Wanneer zij een bezoek aan Nederland brengen, dan kunnen zij op deze manier toch tegen ziektekosten verzekerd zijn.

Travel Risk Insurance met een uitgebalanceerde dekking

De verzekering kent een uitgebalanceerde dekking zoals:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten* (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

*Medische kosten zijn geldelijke vergoedingen voor artsen (honoraria) en kosten van:

 • ziekenhuisopname;
 • operatie en gebruik operatiekamer;
 • voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
 • voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
 • medisch noodzakelijk vervoer, waaronder eventueel medisch noodzakelijke evacuatie en vervoer vanaf een skipiste.

Ook reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument), vervangende kleding en/of toiletartikelen en schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

 • ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud.

Let op!: De meereizende bagage is op deze reisverzekering niet meeverzekerd. De nadruk ligt op de dekking voor hulpverlening en medische kosten. Kosten die te maken hebben met bestaande ziektes en gebreken worden niet vergoedt. De verzekering is alleen af te sluiten voor verzekerden t/m 69 jaar.

Extra dekkingen (optioneel af te sluiten)

Het is mogelijk om de verzekering uit te breiden met extra dekkingen, je kunt het volgende extra meeverzekeren:

 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten – ga je met je buitenlandse gasten aan bijzondere sporten in Europa beoefenen, kies dan voor deze uitbreiding (alleen  Europadekking).
 • Annuleringsverzekering (de annuleringsverzekering kan uitsluitend worden afgesloten wanneer de reis in Nederland is geboekt).

Welke reizen zijn verzekerd?

De verzekering geldt zowel voor privéreizen als zakenreizen. Bij privéreizen geldt de Travel Risk Insurance voor:

 • vakantie met een recreatief karakter;
 • een cursus volgen;
 • licht vrijwilligerswerk.

Let op: Bij zakenreizen geldt de verzekering alleen als het gaat om administratieve, commerciële en/of toezichthoudende werkzaamheden.

Vanaf wanneer is een toerist uit het buitenland verzekerd?

De ingangsdatum en einddatum van de verzekering staan op het polisblad. De dekking gaat telkens in als een verzekerde en/of bagage het land van domicilie verlaat voor een reis en eindigt bij terugkeer in het land van domicilie. Waar is de verzekering geldig?

 • Staat op het polisblad Europa? Dan is de geldigheid beperkt tot de landen van Europa. Dit is inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.
 • Staat op het polisblad Wereld? Dan is de verzekering geldig in de hele wereld.

Let op: Deze verzekering geldt niet in het land waar de buitenlandse toerist vandaan komt en volgens jouw paspoort of visum officieel woont (het land van domicilie). Verzeker je bijzondere sporten mee? Dan geldt dat alleen voor Europa ook al staat er ‘Wereld’ op jouw polisblad.

Vragen?

Heb je een vraag over de Travel Risk Insurance voor toeristen uit het buitenland, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: info@reisverzekering-drect.nl of bel ons in Apeldoorn: Telefoon 0555400408 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.