Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Naar Nederland op vakantie? Hier een reisverzekering vanaf € 2,-

Naar Nederland op vakantie? Hier een reisverzekering

Ga je naar Nederland op vakantie? En kom je van buiten de EU, dan is een medische reisverzekering met dekking voor repatriëring verplicht. Het maakt niet uit of de buitenlandse gast visumplichtig is of niet visumplichtig.

Een uitstekende medische reisverzekering voor buitenlandse gasten, kan je hier afsluiten en heb je al vanaf € 2,- per persoon per dag.

Naar Nederland en van buiten de EU: reisverzekering verplicht!

Wie van buiten Europa naar Nederland reist moet bij de grenscontrole, bijvoorbeeld op Schiphol, kunnen aantonen dat hij of zij verzekerd is voor medische kosten en repatriëring. Kan een buitenlandse dat niet, kan de Koninklijke Marechaussee de toegang tot Nederland weigeren. Deze verzekeringsplicht geldt voor iedereen, het maakt niet uit of iemand visumplichtig (Schengenvisum kort verblijf) is, of visumvrij Nederland kan inreizen. Voorts gelden er nog andere verplichtingen, die kan je hier lezen: Naar Nederland reizen.

Medische reisverzekering voor buitenlanders die Nederland bezoeken

Zoals je kan lezen moet een buitenlandse reiziger die aankomt op bijvoorbeeld Schiphol, op verzoek kunnen aantonen dat hij/zij verzekerd is voor medische kosten en repatriëring. Daarvoor hebben wij een prima oplossing: de Travel Risk Insurance. Deze internationale medische reisverzekering is speciaal voor niet-Nederlands ingezetene. Al vanaf slechts € 2,- per dag is je gast goed verzekerd en jij kan deze verzekering voor hem of haar afsluiten. Het afsluiten van een Travel Risk Insurance gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis. Met de Travel Risk Insurance is een buitenlander wereldwijd verzekerd voor hulpverlening, medische kosten en repatriëring.

Let op: Deze verzekering kan alleen worden afgesloten voordat men vertrekt uit het land van herkomst. Wanneer hij of zij al op reis is of al is aangekomen in Nederland dan kan je deze reisverzekering niet meer afsluiten.

Voordelen van onze Travel Risk medische verzekering:

 • Voldoet aan alle eisen van de Nederlandse overheid en de Schengenlanden.
 • Wordt geaccepteerd door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol en grensovergangen.
 • Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
 • Bij annulering van de reis ontvang je de premie terug en betaal je niets.
 • Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.

Het is voor buitenlanders in de meeste gevallen onmogelijk om in het land van herkomst een reisverzekering af te sluiten. In Nederland kan dit bij ons wel. Met de Travel Risk Insurance is het zelfs mogelijk om meerdere landen in Europa of wereldwijd te bezoeken tijdens het verblijf. Wintersport of bijzondere sporten kan ook meeverzekerd worden (alleen in Europa). In noodsituaties kan een buitenlandse partner, vriend of familielid 24 uur per dag contact opnemen met de alarmcentrale voor advies of hulp. Er zijn zelfs artsen beschikbaar die meerdere talen beheersen.

Wat is verzekerd?

De Travel Risk reisverzekering verzekerd jouw gast uit het buitenland voor o.a.:

 • SOS hulpverlening, medische kosten, verlies reisdocumenten en vermissing/vertraging van bagage tijdens de heenreis.
 • Vergoeding van spoedeisende of onverwachte medische behandeling.
 • Er is een vergoeding voor vervangende kleding en/of toiletartikelen als deze tijdens de heenreis vermist zijn of vertraagd aankomen.
 • Ook wordt een vergoeding gegeven bij verlies of diefstal van reisdocumenten.
 • Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde.
 • Overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde.
 • Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot.
 • Schade aan eigendommen van verzekerde in het land van herkomst of verblijf.

Bij medische kosten bedraagt het eigen risico € 45,- Voor verschillende verzekerde onderdelen van de reisverzekering voor Nederland gelden maximale vergoedingen. Bekijk hiervoor het dekkingsoverzicht in de voorwaarden.

Premie-overzicht

Hieronder zie je de premies voor de Travel Risk Insurance. Een verzekerde uit het buitenland wordt altijd geaccepteerd indien hij of zij jonger is dan 70 jaar.

Annuleringsverzekering 5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting) mits reis in Nederland is geboekt
Reisverzekering Europadekking €  2,-  per persoon per dag
Reisverzekering Werelddekking €  3,-  per persoon per dag
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten €  1,15  per persoon per dag
Minimum premie Reisverzekering €  11,50
Kosten per verzekeringsbewijs €  4,50

De polis ontvang je tijdens werkdagen binnen 24 uur. De polis en de voorwaarden worden digitaal naar je verzonden en ontvang je per e-mail.

Waar ben ik gedekt?

Afhankelijk van het land van herkomst of de bestemming kun je bij de reisverzekering voor Nederland kiezen tussen de dekking Europa of wereldwijd. Europa is inclusief alle landen aan de Middellandse Zee, zoals Israël, Egypte en Marokko.

Wanneer begint en eindigt de dekking van de reisverzekering?

De ingangsdatum en einddatum van de reisverzekering voor Nederland staan op het polisblad staan. De dekking gaat in als jouw familie of vrienden het land van verblijf verlaten voor de reis naar Nederland en eindigt bij terugkeer in het land van herkomst. De dekking voor medische kosten door ziekte gaat pas in 48 uur na aankomst in het land van bestemming, maar medische kosten door een ongeval zijn verzekerd vanaf de ingangsdatum van de verzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekering voor Nederland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.