Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Visum Kort Verblijf Nederland (Schengenvisum): Medische reisverzekering verplicht


Medische reisverzekering voor Visum Kort Verblijf

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Als een visumplichtige buitenlandse gast naar Nederland wil reizen voor maximaal 90 dagen dan is hiervoor meestal een visum nodig. Of iemand een visum nodig hebt is afhankelijk van zijn/haar nationaliteit. Met een Visum Kort Verblijf kan je reizen naar de Schengenlanden en Zwitserland.

Een Visum Kort Verblijf type C. wordt meestal een Schengenvisum genoemd omdat het visum geldig is in alle Schengenlanden, te weten: België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje,  Italië, Oostenrijk, Griekenland,  Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen, IJsland, Estland, Letland, Litouwen, Slowakije, Hongarije, Polen, Tsjechië, Slovenië, Malta, Kroatië, Zwitserland en Liechtenstein.

Met een visum naar 27 Europese landen

Een buitenlandse reiziger heeft dus maar 1 visum nodig voor 27 landen. Een visumplichtig persoon moet een Schengenvisum in persoon aanvragen bij de Nederlandse vertegenwoordiging in het land van herkomst of verblijf. Een Nederlandse vertegenwoordiging is de ambassade of een consulaat. Vaak wordt er samengewerkt met een externe dienstverlener zoals VFS Global. Zij nemen de visumaanvraag in en de bijbehorende documenten. Je kan de visumaanvraag niet eerder indienen dan 6 maanden voordat je naar Nederland wilt reizen. Houd er rekening mee dat een visumaanvraag tijd kost. Vraag deze dan ook op tijd aan. Boek de reis nooit definitief vóór je zeker weet of je het Visum Kort Verblijf voor Nederland krijgt.

Voorwaarden Visum Kort Verblijf Nederland

Als je een Visum Kort Verblijf voor Nederland wilt aanvragen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je hebt een geldig reisdocument, bijvoorbeeld een paspoort. Het reisdocument moet na het einde van de visumperiode nog 3 maanden geldig zijn. Ook mag deze niet ouder zijn dan 10 jaar.
 • Je bent geen gevaar voor de openbare orde, de nationale veiligheid of de internationale betrekkingen van één van de Schengenlanden.
 • Je hebt een reisdoel in Nederland. Bijvoorbeeld een hotelreservering of een uitnodiging van een referent (partner, familie, vriend, etc.) in Nederland. Deze referent heeft een geldige verblijfsvergunning of is Nederlander. De referent gebruikt het formulier Bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking.
 • Je hebt voldoende financiële middelen voor het verblijf in Nederland, de doorreis en/of de terugreis:
  • Je hebt zelf minimaal € 55,- per persoon per dag, voor de duur van het verblijf in Nederland óf iemand in Nederland staat garant voor jou. Dit kan de uitnodigende referent zijn maar ook een willekeurige derde persoon. De garantsteller heeft voldoende inkomen. Op het moment van de aanvraag moet dit inkomen nog minimaal 12 maanden beschikbaar zijn. De referent gebruikt het formulier Bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking met daarbij de aanvullende stukken vermeld onder checklist.
 • Je hebt een (medische) reisverzekering die is afgesloten op de naam van de visumaanvrager. De persoon in Nederland die jou uitnodigt, mag deze verzekering ook voor je afsluiten. De verzekering heeft een dekking van minimaal € 30.000,- voor medische kosten in het Schengengebied. De verzekering dekt in ieder geval de volgende kosten:
  • Kosten voor terugkeer naar land van herkomst om medische redenen (repatriëring).
  • Dringende medische zorg en spoedbehandeling in het ziekenhuis.
 • Je hebt voldoende redenen om terug te keren naar land van herkomst of verblijf. Bijvoorbeeld omdat je daar werk, (schoolgaande) kinderen of een eigen huis hebt. Een retourticket alleen is niet genoeg om dat aan te tonen.

Medische reisverzekering verplicht

Een medische reisverzekering voor buitenlanders die naar Nederland of elders in Europa reizen is verplicht en kan je hier snel en voordelig regelen. Al vanaf € 2,- per dag zijn buitenlanders tijdens hun verblijf in Nederland goed verzekerd tegen onder andere medische kosten. Het afsluiten van een Travel Risk Insurance gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis. Jij kan vanuit Nederland deze reisverzekering afsluiten voor je buitenlandse familie, partner of gast.

Medische reisverzekering voor buitenlanders

De Travel Risk Insurance is een internationale kortlopende medische reisverzekering van Allianz Global Assistance. Deze verzekering is onder andere geschikt voor:

 • Buitenlanders die naar Nederland of Europa komen voor familiebezoek of toerisme.
 • Een buitenlandse partner die jouw bezoekt.
 • De aanvraag van een Schengenvisum voor kort verblijf.

Let op: Deze verzekering kan alleen worden afgesloten voordat men vertrekt uit het land waar de buitenlander woonachtig is. Wanneer hij of zij al op reis is of al is aangekomen op de bestemming dan kan je deze reisverzekering niet meer afsluiten.

De verzekering kent een uitgebalanceerde dekking voor buitenlanders zoals:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

Ook reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument), vervangende kleding en/of toiletartikelen maar ook schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

 • ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde en ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud.

Let op!: De meereizende bagage is op deze reisverzekering voor buitenlanders niet meeverzekerd. De nadruk ligt op de dekking voor hulpverlening en medische kosten. Kosten die te maken hebben met bestaande ziektes en gebreken worden niet vergoedt. De verzekering is alleen af te sluiten voor verzekerden t/m 69 jaar.

Extra dekkingen

Je kunt er voor kiezen om de Travel Risk Insurance uit te breiden, bijvoorbeeld als een buitenlandse gast gaat sporten tijdens de vakantie (alleen in Europa). De volgende extra dekkingen zijn mogelijk:

 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering (de annuleringsverzekering kan alleen worden afgesloten wanneer de reis in Nederland is geboekt).

Op het polisblad staat waar je voor verzekerd bent.

Aanvragen van een Schengenvisum

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance wordt wereldwijd door alle ambassades geaccepteerd als verplichte medische reisverzekering voor visumplichtige buitenlanders. Jij mag deze verzekering afsluiten voor je buitenlandse gast en de polis naar de visumaanvrager e-mailen zodat hij of zij deze kan meenemen naar de Nederlandse ambassade voor het aanvragen van een Schengenvisum.

Premie-overzicht

Hieronder zie je de premies voor de Travel Risk Insurance. Een verzekerde uit het buitenland wordt altijd geaccepteerd indien hij of zij jonger is dan 70 jaar.

Annuleringsverzekering 5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting) mits reis in Nederland is geboekt
Reisverzekering Europadekking €  2,-  per persoon per dag
Reisverzekering Werelddekking €  3,-  per persoon per dag
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten €  1,15  per persoon per dag
Minimum premie Reisverzekering €  11,50
Kosten per verzekeringsbewijs €  4,50

De polis ontvang je tijdens werkdagen binnen 24 uur. De polis en de voorwaarden worden digitaal naar je verzonden en ontvang je per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor buitenlanders of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.