Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Schengen verzekering Nederland v.a. € 2,- per dag

Allianz Schengen Verzekering

Op zoek naar een Schengen verzekering voor Nederland? Wij hebben de Travel Risk Insurance van Allianz voor jou. Dat is een uitstekende Schengen verzekering voor Nederland met een uitgebreide dekking.

De Schengen verzekering voor Nederland is ook nog eens voordelig. Komt jouw buitenlandse gast uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko? Dan betaal je slechts € 2,- per dag per persoon voor deze voordelige verzekering. Komt je bezoek uit andere landen dan genoemd, dan betaal je € 3,- per persoon per dag. Daarvoor heb je een zeer uitgebreide dekking, onder andere voor spoedeisende medische hulp, zoals huisartsbezoek, ambulancevervoer, specialist, ziekenhuiskosten, tandartskosten (bij ongeval) en medicijnen.

Naar Nederland en een Schengen verzekering

Jouw buitenlandse visite moet er zelf voor zorgen dat zij verzekerd zijn voor medische kosten in Nederland. Komt de buitenlandse gast uit een visumplichtig land? Dan moeten zij bij het aanvragen van een Schengen visum kunnen aantonen dat ze verzekerd zijn voor medische kosten in Nederland.

Laat jij een vriend, familie of een partner overkomen naar Nederland? Bescherm dan jezelf en je buitenlandse gast met een goede medische Schengen verzekering van Allianz. Mocht jouw gast medische kosten moeten maken in Nederland, dan is dat verzekerd. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn verzekerd.

Alle voordelen van de Travel Risk Schengen verzekering voor Nederland:

  • Gunstige premie v.a. € 2,- per persoon per dag.
  • Visum Garantie: Geen visum = premie retour (je hoeft dan niets te betalen en de polis vervalt).
  • Polis en voorwaarden in helder Nederlands (Engelstalige polisvoorwaarden kan ook).
  • Voldoet aan alle visum-eisen van de Nederlandse overheid (ambassades en consulaten) en Schengenlanden.
  • Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
  • Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of desnoods eerder als je dat wenst.

Wat is gedekt op de verzekering?

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een speciale Schengen verzekering voor buitenlandse gasten met dekking voor medische kosten. Een buitenlander die tijdelijk in Nederland verblijft is dan uitstekend verzekerd voor spoedeisende medische hulp, zoals huisartsbezoek, ambulancevervoer, ziekenhuiskosten, tandartskosten (bij ongeval) en medicijnen.

De Schengen verzekering voor Nederland is bedoeld voor buitenlanders die familie of vrienden willen bezoeken. Men is dan verzekerd op de heen- en terugreis, tijdens het verblijf en eventueel bij een reis door Europa/wereld.

Overzicht van de bijzonderheden van de Schengen verzekering

Premie per persoon per dagv.a. € 2,-
Maximale leeftijd tot70 jaar
SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing)
Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen)
Ziekte, ongeval of vermissing verzekerde
Ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde
Overlijden van meeverzekerde reisgenoot
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot)
Kosten begrafenis/crematie en overkomst familie
Reisdocumenten (aanschafkosten)
Vervangende kleding en/of toiletartikelen
Schade aan logiesverblijven
Schade aan eigendommen verzekerde in land van herkomst
Gedwongen oponthoud
Mee te verzekeren opties:
Wintersport en bijzondere sporten
Annuleringsverzekering
Werelddekking
Lees de polisvoorwaarden voor de maximale vergoedingen en eventuele uitsluitingen.

Sluit hier de Schengen verzekering voor Nederland af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een Nederlandse verzekering voor jou buitenlandse gasten afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een Schengen verzekering polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag. Is jouw buitenlandse gast visumplichtig? Deze medische reisverzekering voldoet aan alle Schengen voorwaarden voor een visumaanvraag. De medische verzekering dient tevens ter bescherming van de garantsteller.

Veel gestelde vragen en antwoorden over een Schengen verzekering voor Nederland (FAQ)

Wat is er verzekerd op de Schengen verzekering?

De Schengen verzekering voor buitenlanders biedt dekking voor het verlenen van hulp, het vergoeden van buitengewone kosten en geneeskundige kosten:
– Hulpverlening: je kunt 24 uur per dag rekenen op professionele hulp en advies bij ziekte of ongevallen.
– Repatriëring: kosten voor repatriëring (terugkeer naar thuisland) i.v.m. ziekte of overlijden.
– Buitengewone kosten: kosten die in noodgevallen moeten worden gemaakt (zoals extra reis- of verblijfkosten) worden vergoed.
– Medische kosten: geneeskundige kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte gemaakt tijdens de geldigheidsduur van de verzekering zijn tot maximaal € 30.000,- verzekerd.
– Tandheelkundige kosten: die gemaakt worden als gevolg van een ongeval.
– Diefstal van je reisdocumenten.
– Vertraagde aankomst van de bagage.

Waarom is een Schengen verzekering verplicht voor een visumaanvraag voor Nederland?

Bij de aanvraag of bij het ophalen van het Schengenvisum voor Nederland moet de visumaanvrager kunnen aantonen dat er een verzekering is afgesloten. De reden hiervoor is dat de Schengenlanden niet willen opdraaien voor eventuele kosten van een buitenlandse gast, zoals ziekenhuiskosten. Een verzekering is tevens een (financiële) bescherming voor een iemand die garant staat.

Waar moet een Schengen verzekering voor een visum aan voldoen?

De Schengen verzekering moet dekking bieden voor eventuele uitgaven op het gebied van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De af te sluiten verzekering moet voor het gehele Schengengebied geldig zijn, een minimale dekking hebben van € 30.000 en de gehele duur van het beoogde verblijf bestrijken. Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet bij de indiening van de aanvraag of pas bij afgifte van het visum overlegd worden.

Kan ik in Nederland een Schengen verzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?

Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Hoe betaal ik de premie voor een Schengen verzekering?

Op het aanvraagformulier machtig jij de verzekeraar voor automatische incasso. De premie wordt meestal vlak voor de ingangsdatum van de verzekering, van je betaalrekening afgeschreven.

Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?

Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de volledige premie terug.

Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?

Je ontvangt de polis digitaal per e-mail (inclusief de voorwaarden). Je kan de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast.

Hoe lang duurt het voordat ik de polis van de Schengen verzekering ontvang?

In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die in het weekend worden ontvangen worden op maandag verwerkt.

Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Voordat de polis is ingegaan kan de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aangepast worden, geen enkel probleem.

Waarom is het verstandig om een Schengen verzekering in Nederland af te sluiten?

Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse Schengen verzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de Schengen verzekering?

Nee, daar is de Schengenverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze verzekering?

Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De Schengen verzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Heb je een vraag over een Schengenverzekering voor Nederland? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.