Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Schengenvisum reisverzekering voor de aanvraag van een visum

Schengenvisum reisverzekering

Een Schengenvisum reisverzekering heb je nodig als je naar de ambassade moet voor een visumaanvraag. Deze medische reisverzekering voor buitenlandse gasten, kan je hier afsluiten en heb je al vanaf € 2,- per persoon per dag.

In maart 2004 is in EU-verband in Brussel besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte reisverzekering in te stellen als voorwaarde voor het verstrekken van een Schengenvisum. Daarom moet bij de aanvraag voor een visum de aanvrager kunnen aantonen dat er een reisverzekering is afgesloten. De Schengenvisum reisverzekering moet aan de volgende EU voorwaarden voldoen:

 • De geldigheid van de reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale visumperiode.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (minimaal Europadekking).
 • De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en spoedeisende medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Schengenvisum reisverzekering

De Schengenvisum reisverzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde.

Wij adviserende Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance, een goedgekeurde Schengenvisum reisverzekering die je hier eenvoudig en snel kan afsluiten. De Travel Risk Insurance voldoet aan alle eisen voor het verkrijgen van een Schengenvisum en wordt altijd geaccepteerd door de ambassade. Jouw buitenlandse gast is dan prima verzekerd voor hulpverlening, medische kosten en repatriëring in Nederland of elders in Europa. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn meeverzekerd.

Wat is verzekerd?

De Travel Risk Schengenvisum reisverzekering verzekerd jouw gast voor o.a.:

 • SOS hulpverlening, medische kosten, verlies reisdocumenten en vermissing/vertraging van bagage tijdens de heenreis.
 • Vergoeding van spoedeisende of onverwachte medische behandeling.
 • Er is een vergoeding voor vervangende kleding en/of toiletartikelen als deze tijdens de heenreis vermist zijn of vertraagd aankomen.
 • Ook wordt een vergoeding gegeven bij verlies of diefstal van reisdocumenten.
 • Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde.
 • Overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde.
 • Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot.
 • Schade aan eigendommen van verzekerde in het land van herkomst of verblijf.

Bij medische kosten bedraagt het eigen risico € 45,- Voor verschillende verzekerde onderdelen van de Schengenvisum reisverzekering gelden maximale vergoedingen. Bekijk hiervoor het dekkingsoverzicht in de voorwaarden.

Premie-overzicht

Hieronder zie je de premies voor de Travel Risk Insurance. Een verzekerde uit het buitenland wordt altijd geaccepteerd indien hij of zij jonger is dan 70 jaar.

Annuleringsverzekering 5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting) mits reis in Nederland is geboekt
Reisverzekering Europadekking €  2,-  per persoon per dag
Reisverzekering Werelddekking €  3,-  per persoon per dag
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten €  1,15  per persoon per dag
Minimum premie Reisverzekering €  11,50
Kosten per verzekeringsbewijs €  4,50

De polis ontvang je tijdens werkdagen binnen 24 uur. De polis en de voorwaarden worden digitaal naar je verzonden en ontvang je per e-mail.

Waar ben ik gedekt?

Afhankelijk van het land van herkomst of de bestemming kun je bij de Schengenvisum reisverzekering kiezen tussen de dekking Europa of wereldwijd. Europa is inclusief alle landen aan de Middellandse Zee, zoals Israël, Egypte en Marokko.

Wanneer begint en eindigt de dekking van de reisverzekering?

De ingangsdatum en einddatum van de Schengenvisum reisverzekering staan op het polisblad staan. De dekking gaat in als jouw familie of vrienden het land van verblijf verlaten voor de reis naar Nederland en eindigt bij terugkeer in het land van herkomst. De dekking voor medische kosten door ziekte gaat pas in 48 uur na aankomst in het land van bestemming, maar medische kosten door een ongeval zijn verzekerd vanaf de ingangsdatum van de verzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over een Schengenvisum reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.