Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering voor buitenlanders toegelicht

Reisverzekering voor buitenlanders

Ieder jaar reizen er vele buitenlanders naar Nederland voor bijvoorbeeld een familiebezoek, vakantie, congressen, stage, studie, enz. In sommige gevallen is het dan raadzaam om een medische reisverzekering  voor je buitenlandse gast af te sluiten.

In dit artikel lees je de meest gestelde vragen over een reisverzekering voor buitenlanders.

Waarom is het voor een buitenlander verstandig om een reisverzekering af te sluiten?
Het is belangrijk dat buitenlanders, die tijdelijk in Nederland verblijven, verzekerd zijn tegen medische kosten. Er kan hier altijd iets gebeuren en dan kan iemand met erg hoge kosten geconfronteerd worden. Ter illustratie, een nacht in het ziekenhuis kost gemiddeld € 800,- Een week kost dan bijna € 6.000,- Daarnaast is het in veel gevallen verplicht om een verzekering voor medische kosten en repatriëring, bijvoorbeeld wanneer de buitenlandse gast visumplichtig is.

Mijn buitenlandse gast verblijft al in Nederland, maar ik wil alsnog een medische reisverzekering of ziektekostenverzekering voor hem/haar afsluiten. Kan dat?
Nee, je moet de reisverzekering voor buitenlanders (Travel Risk Insurance) afsluiten voor vertrek naar Nederland.

Ik wil in Nederland voor mijn buitenlandse gast een reisverzekering afsluiten, omdat dit verplicht is voor de aanvraag van een Schengenvisum (toeristenvisum), is dat mogelijk?
Jazeker. De Travel Risk Insurance voldoet aan de eisen voor een Schengenvisum. Deze reisverzekering biedt dekking voor eventuele uitgaven inzake repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. En heeft een minimale dekking van € 30.000,-

Moet ik ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor mijn buitenlandse gast?
Meestal is dat niet nodig. Wanneer je een AVP hebt (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) dan zijn logés, voor zover hun aansprakelijkheid niet wordt gedekt door een andere verzekering, ook meeverzekerd. Informeer daarvoor bij je verzekeraar of tussenpersoon.

Ik ben een Nederlandse pensionado/expat en woon al jaren in het buitenland. Nu ga ik voor vakantie en familiebezoek naar Nederland. Kan ik daarvoor een reisverzekering met dekking voor medische kosten voor afsluiten?
Ja, dat is geen enkel probleem. Je kan daarvoor de Travel Risk Insurance afsluiten.

Ik weet niet precies wanneer mijn buitenlandse gasten arriveren. Kan ik de ingangsdatum van De Travel Risk Insurance veranderen?
Je mag de ingangsdatum van dezee verzekering verschuiven naar een latere datum. Dat moet schriftelijk worden aangevraagd. Zodra de verzekering is ingegaan, kan de ingangsdatum niet meer aangepast worden.

Ik wil met mijn buitenlandse gast ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?
Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. Je bent echter niet verzekerd in het land van herkomst (het land waar je voor vertrek naar Nederland woonachtig was en/of het land waarvan je de nationaliteit hebt).

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of Europa.

Mijn buitenlandse partner komt tijdelijk naar Nederland. Vallen de kosten van een zwangerschap en/of bevalling ook onder de reisverzekering?
Nee, een reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor onverwachte kosten.

Welke reisverzekeringen voor buitenlanders bieden jullie aan?
De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Wat zijn de bijzonderheden van de Travel Risk Insurance?
De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance kost € 2, – per dag als je buitenlandse gast uit Europa komt. Buiten Europa is de premie € 3,- per persoon per dag, je gast is dan in de hele wereld verzekerd. Er geldt een eigen risico voor geneeskundige kosten van € 45,-. Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen jonger dan 70 jaar. De maximale duur van deze verzekering is 90 dagen aaneengesloten.

Kan ik zelf de premie voor een reisverzekering voor buitenlanders berekenen?
Ja, dat kan. De premie wordt eerst getoond op het aanvraagformulier, daarna kan je de reisverzekering aan te vragen.

Kan ik zelf in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn buitenlandse familie of partner in het buitenland, die naar Nederland wil reizen?
Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Kan ik de polis van de reisverzekering opsturen naar het buitenland?
Ja, wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast.

Stel dat het visum wordt afgewezen, ben ik dan mijn geld kwijt?
Nee, waneer de verzekering niet is ingegaan betalen wij d premie terug. Je loopt dus geen risico.

Kan ik een Engelstalige verklaring krijgen dat ik deze verzekering heb afgesloten?
Ja. Vermeld het op de aanvraag of stuur ons een e-mail met het polisnummer en je gegevens. Wij zorgen dan voor een Engelstalige verklaring.

Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Premie berekenen en afsluiten

Hieronder zie je de premies voor de Travel Risk Insurance. Je wordt altijd geaccepteerd, ongeacht je leeftijd of je gezondheid (tot 70 jaar). Je hoeft geen gezondheidsverklaring in te vullen.

Annuleringsverzekering 5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting) mits reis in Nederland is geboekt
Reisverzekering Europadekking €  2,-  per persoon per dag
Reisverzekering Werelddekking €  3,-  per persoon per dag
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten €  1,15  per persoon per dag
Minimum premie Reisverzekering €  11,50
Kosten per verzekeringsbewijs €  4,50

Vragen?

Heb je een vraag over de reisverzekering voor buitenlanders of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 0031 (0)55-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.