Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Egypte: Schengenvisum Nederland en een medische reisverzekering van Allianz

Medische reisverzekering Schengenvisum

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Wil je familie, vriend of een partner over laten komen uit Egypte voor een kort verblijf (maximaal 90 dagen), dan moet daarvoor een Schengenvisum worden aangevraagd bij de Nederlandse ambassade. Een belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum, is het afsluiten van de juiste medische reisverzekering.

Indien het hoofddoel van het verblijf Nederland is, kan je bij de Nederlandse Ambassade in Cairo een Schengenvisum aanvragen. Daarvoor maak je een afspraak bij het Visa Application Center van VFS Global, dat is een externe dienstverlener.

Wat is een Schengenvisum?

Sinds 1995 is er sprake van een zogenaamd Schengengebied, dit is een gebied van 26 Europese landen, waar Nederland ook toe behoort, die in een verdrag hebben afgesproken dat er geen controle meer plaatsvindt aan de binnengrenzen van dit gebied. Deze landen hebben afgesproken dat er een gemeenschappelijk visum wordt afgegeven aan vreemdelingen die een visum nodig hebben, het zogenaamde Schengenvisum. Met dit visum heb je het recht om door het hele Schengengebied te reizen en te verblijven zonder telkens een nieuw visum te hoeven aanvragen.

​Een Schengenvisum kort verblijf is maximaal 90 dagen geldig. Je krijgt het visum voor het aantal dagen dat je hebt aangegeven bij de aanvraag. Op het visum kort verblijf (type C) staat:

 • Vanaf welke datum het visum geldig is (vanaf die dag mag je het Schengengebied in reizen).
 • Hoeveel dagen je in het Schengengebied mag zijn.
 • Vanaf welke datum het visum niet meer geldig is (je moet dan het Schengengebied uit zijn).
 • Of je één (single entry) of meerdere keren (multiple entry) met het geldige visum het Schengengebied mag inreizen.

Er zijn twee soorten visa kort verblijf voor Schengen:

 • Een single-entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 90 dagen. Hiermee mag je 1 keer maximaal 90 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven.
 • Een multiple-entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 5 jaar. Hiermee mag je telkens maximaal 90 dagen per 180 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven. Dit hoeft niet achter elkaar te zijn. Je mag dit ook verspreiden, maar je mag nooit meer dan 90 dagen per 180 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven.

Voor beide visa geldt: heb je 90 dagen achterelkaar verblijf gehad in Nederland of 1 van de Schengenlanden, dan moet je dus minimaal 90 dagen wachten voordat je weer naar het Schengengebied kan komen.

Belangrijkste vereisten voor een Schengenvisum voor Nederland

De belangrijkste eisen op een rijtje:

 • In het bezit is van een geldig reisdocument (paspoort). Het reisdocument moet nog 3 maanden langer geldig zijn dan het einde van de visumperiode, en mag niet ouder zijn dan 10 jaar.
 • Zich de reis financieel kan veroorloven: heeft voldoende middelen van bestaan. Voor Nederland is de eis 55 euro per dag per reiziger. Indien de reiziger zelf geen voldoende middelen heeft moet een garantsteller (de uitnodigende partij) borg staan. Men kijkt dan naar het inkomen van deze persoon, de referent.
 • Documenten heeft met betrekking tot de verblijfplaats zoals een hotelreservering of bewijs van verblijf (logies) bij een particulier.
 • Voor Nederland dient men voor dit het een origineel formulier ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’ in te vullen. Dit formulier moet bij de gemeente gelegaliseerd worden.
 • Een medische reisverzekering heeft voor het hele Schengengebied met een dekking van tenminste 30.000 euro. Vraag deze aan bij een verzekeraar die het geld terugstort bij een eventuele visum afwijzing.
 • Een optie of reservering op een vliegticket heeft. Boek (betaal) het ticket pas als het visum is toegewezen! Een retour (reservering) is meteen één officieel erkend bewijsstuk dat terugkeer van de reiziger aannemelijker maakt.
 • Aannemelijk maakt dat de hij/zij tijdig terug zal keren naar het land van herkomst. Het gaat om een combinatie van bewijzen. Bijvoorbeeld eerdere visums voor (westerse) landen, een baan, bezit van onroerende goederen en andere zaken die een sterke sociale of economische binding met het land van herkomst aantonen, zoals zorg voor minderjarige kinderen.
 • Niet bij de Europese autoriteiten gesignaleerd staat en geen gevaar is voor de openbare orde of staatsveiligheid.
 • Twee recente pasfoto’s die aan de vereiste voldoen.
 • Een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier voor een Schengenvisum.
 • Een kopie van alle ingediende stukken. Tip: scan alles ook in zodat de aanvrager en referent een kopie hebben van alle ingediende stukken (bijvoorbeeld om aan de grens te tonen).

Waar moet je een visum aanvragen?

Alleen de buitenlandse reiziger/gast kan een Schengenvisum aanvragen, deze wordt ‘vreemdeling’ genoemd. De eventuele uitnodiger wordt de ‘referent‘ genoemd. Alleen de vreemdeling kan een visumaanvraag indienen. Een aanvraag moet door de vreemdeling in persoon worden ingediend bij de lidstaat van het land van bestemming: de Nederlandse ambassade of eventueel via een door deze ambassade aangewezen externe dienstverlener (VFS Global). Wil iemand meerdere lidstaten bezoeken dan moet de aanvraag worden ingediend bij de ambassade van het land dat aangemerkt kan worden als het hoofdverblijf, dit wil zeggen het land waar men het langst wil blijven of wat het primaire doel van de reis is. Mocht er geen duidelijk hoofddoel zijn dan moet een visum worden aangevraagd bij de ambassade van het land van eerste binnenkomst.

Gegevens van de Nederlandse ambassade in Cairo

 • Ambassadeur voor Egypte: Laurens Westhoff
 • Adres: 18, Hassan Sabri Street, 11211 Zamalek, Caïro
 • Telefoon: +20227395500 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
 • Fax +20227363821
 • E-mail:
 • Openingstijden: Zondag tot en met donderdag van 8:00 – 17:00 uur.

Contactgegevens consulaire afdeling

Openingstijden: Zondag tot en met donderdag: 8.00 – 12.00 uur. Alléén op afspraak, met uitzondering van het legaliseren en ophalen van documenten.

Schengen visa

Maak een afspraak bij het Visa Application Center van VFS Global.

Consulaire vragen?

Stel jouw vraag:

 • via telefoonnummer +20227395500. Let op: bel je anuit Nederland? Bel dan met +31 247 247 247.
 • via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg ons mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van je smartphone en stuur dan je bericht.
 • per e-mail via het contactformulier.

Wanneer kan een visumaanvraag worden ingediend?

Een visumaanvraag voor Nederland kan op zijn vroegst 3 maanden en uiterlijk 15 kalenderdagen (dit i.v.m. de normale maximale beslistermijn) voor aanvang van de beoogde reisdatum worden ingediend. Geadviseerd wordt dan ook om ruim van tevoren de aanvraag in te dienen, liefst minimaal een maand vóór de voorgenomen vertrekdatum. Hoe eerder je de aanvraag doet hoe beter: het kan tot 2 weken duren voordat je een aanvraag kan indienen en als de aanvraag eenmaal is ingenomen kan het in uitzonderlijke gevallen tot wel 60 kalenderdagen duren voordat je het paspoort terugkrijgt.

Hoe dien je een visumaanvraag voor Nederland in?

Voor een Schengenvisum kort verblijf moet je een afspraak maken. Een afspraak maken voor het indienen van een aanvraag kan bij de optionele externe dienstverlener VFS Global. Vervolgens ga je op de afgesproken datum en tijd bij VFS langs en lever je de aanvraag in. Dit kost de aanvrager een service fee bovenop de visumleges. VFS stuurt de aanvraag door naar een beslismedewerker. Na een beslissing door de RSO kun je het paspoort bij VFS afhalen of tegen een vergoeding per koerier laten terugsturen.

Medische reisverzekering aanvraag Schengenvisum

Heb je een medische reisverzekering nodig voor een Schengenvisum, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten uit Egypte (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen.

Let op: Deze verzekering kan alleen worden afgesloten voor personen jonger dan 70 jaar!

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor iedereen uit Egypte. De verzekering vergoedt de kosten van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar Egypte bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen en gebreken vallen niet onder de dekking.

Voldoet aan voorwaarden voor Schengenvisum

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Dit zijn de eisen:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring naar Egypte.
 • De dekking voor geneeskundige kosten moet minimaal € 30.000,– bedragen.
 • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
 • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten voor jouw gast uit Egypte. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Garantie: Wordt het visum afgewezen dan laten wij de verzekering vervallen en hoef je niet te betalen!

Premie medische reisverzekering

Je hebt al een uitgebreide medische reisverzekering voor personen uit Egypte voor slechts € 2,00 per dag.

Travel Risk Insurance

Premies Travel Risk Insurance
Europadekking € 2,- per persoon per dag
Werelddekking € 3,- per persoon per dag
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,15 per persoon per dag
Annuleringsverzekering 5% van de reissom (reis moet in Nederland geboekt zijn)
Minimum premie € 11,50
Kosten per verzekeringsbewijs € 4,50

Travel Risk Insurance

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor buitenlandse gasten. De verzekering voldoet ook aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring.
 • Medische Kosten: tot € 30.000,-
 • Wintersport (tegen premietoeslag).
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag).
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa).
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa).
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator).

Let op: De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen.

Over Egypte

Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte, is een semipresidentiële republiek gelegen in het noordoosten van Afrika en het zuidwesten van Azië. De hoofdstad is Caïro. Egypte grenst aan de Middellandse Zee in het noorden, de Gazastrook en Israël in het noordoosten, de Rode Zee in het oosten, Soedan in het zuiden en Libië in het westen. Egypte heeft een oppervlakte van 1.001.450 km². Met meer dan 95 miljoen inwoners is Egypte het meest bevolkte land in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Arabische wereld, het op twee na meest bevolkte land van Afrika (na Nigeria en Ethiopië) en de op vijftien na grootste bevolkingsgroep ter wereld.

De overgrote meerderheid van de Egyptenaren woont in de buurt van de vruchtbare oevers van de rivier de Nijl, een gebied van ongeveer 40.000 vierkante kilometer, waar het enige landbouwland van Egypte wordt gevonden. De rest van het land (veruit het grootste deel van het land) wordt bedekt door woestijnen als de Sahara en de Sinaï. Ongeveer de helft van de inwoners van Egypte woont in stedelijke gebieden, met de meeste verspreid over de dichtbevolkte centra van Caïro, Alexandrië en andere grote steden in de Nijldelta. Islam is de officiële religie van Egypte en Arabisch is de officiële taal.

Vragen?

Heb je vragen over de medische reisverzekering voor Egyptenaren? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: Telefoon 0031 (0)55 540 04 08 .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.