Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Van Gambia naar Nederland: Schengenvisum en medische reisverzekering


Medische reisverzekering voor buitenlanders

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Komt er bezoek uit Gambia, zoals familie, vriend of een partner naar Nederland, dan moet daarvoor een Schengenvisum worden aangevraagd bij de Nederlandse ambassade. Dit visum voor kort verblijf is maximaal 90 dagen geldig. Een belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van een visum, is het afsluiten van een medische reisverzekering voor jouw gast uit Gambia.

Wonen in Gambia en een Schengenvisum kort verblijf aanvragen

Woon je in Gambia? En wil je een visum voor kort verblijf in Nederland aanvragen? Dit kan niet bij het consulaat in Banjul. Je moet dan een Schengenvisum aanvragen in Dakar, Senegal. Daarvoor maak je een afspraak bij het Visa Application Center van VFS Global, dat is een externe dienstverlener die de documenten inneemt die je moet overleggen voor een visumaanvraag.

Wat is een Schengenvisum?

Sinds 1995 is er sprake van een zogenaamd Schengengebied, dit is een gebied van 26 Europese landen, waar Nederland ook toe behoort, die in een verdrag hebben afgesproken dat er geen controle meer plaatsvindt aan de binnengrenzen van deze landen. Voor deze Schengenlanden wordt een gemeenschappelijk visum afgegeven aan vreemdelingen die een visum nodig hebben, het zogenaamde Schengenvisum. Met dit visum heeft een buitenlander het recht om door het hele Schengengebied te reizen en te verblijven zonder telkens een nieuw visum te hoeven aanvragen.

​Een Schengenvisum kort verblijf voor Nederland is maximaal 90 dagen geldig. Je krijgt het visum voor het aantal dagen dat je hebt aangegeven bij de aanvraag. Op het visum kort verblijf (type C) staat:

 • Vanaf welke datum het visum geldig is (vanaf die dag mag je het Schengengebied in reizen).
 • Hoeveel dagen je in het Schengengebied mag zijn.
 • Vanaf welke datum het visum niet meer geldig is (je moet dan het Schengengebied uit zijn).
 • Of je één (single entry) of meerdere keren (multiple entry) met het geldige visum het Schengengebied mag inreizen.

Er zijn twee soorten visa kort verblijf voor Schengen:

 • Een single-entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 90 dagen. Hiermee mag iemand uit Gambia maximaal 90 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven.
 • Een multiple-entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 5 jaar. Hiermee mag je telkens maximaal 90 dagen per 180 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven. Dit hoeft niet achter elkaar te zijn. Je mag dit ook verspreiden, maar je mag nooit meer dan 90 dagen per 180 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven.

Voor beide visa geldt: heb je 90 dagen achter elkaar verblijf gehad in Nederland of 1 van de Schengenlanden, dan moet je dus minimaal 90 dagen wachten voordat je weer naar het Schengengebied kan komen.

Belangrijkste vereisten Schengenvisum Nederland

De belangrijkste eisen voor de aanvraag van een visum zijn:

 • Je moet een paspoort of ander reisdocument overleggen met ten minste 2 blanco pagina’s. Jouw reisdocument moet in de afgelopen 10 jaar zijn afgegeven. Het moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn na de datum waarop je het Schengengebied wilt verlaten.
 • Je levert een volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier in. Iedere persoon die op je reisdocument meereist moet een eigen formulier inleveren. Formulieren voor kinderen jonger dan 18 jaar moeten door een ouder of voogd zijn ondertekend.
 • Je moet een medische reisverzekering afsluiten voor het hele Schengengebied met een dekking van tenminste 30.000 euro. Vraag deze aan hier aan. Je krijgt je geld terugstort bij een eventuele visum afwijzing.
 • Ben je jonger dan 18 jaar en reis je zonder (1 van) jouw ouders of voogd? Laat hen dan het toestemmingsformulier (Engelstalig) invullen. Bij binnenkomst in Nederland kan de grensbewaking hierom vragen.
 • Je levert een pasfoto volgens de Nederlandse eisen in.
 • Je laat jouw vingerafdrukken afnemen. Dit doe je wanneer je jouw aanvraag indient. Deze blijven 5 jaar geldig. Voor sommige aanvragers, zoals kinderen jonger dan 12 jaar, is dit niet nodig.
 • Je betaalt leges. Als je naar een externe dienstverlener gaat, betaal je ook een vergoeding voor hun dienstverlening.

Wat kost een visumaanvraag?

De aanvraag van een visum kort verblijf kost geld, dat heet officieel: leges. Een externe dienstverlener rekent soms nog extra kosten. Een visum kort verblijf (tot 90 dagen) kost in 2019:

 • ​Eerste aanvraag ​€ 60,-
 • ​Eerste aanvraag kinderen 6 tot 12 jaar ​​€ 35,-
 • ​Eerste aanvraag kinderen tot 6 jaar ​€ 0,-
 • ​​Verlenging € 30,-
 • ​Verlenging wegens overmacht of om humanitaire redenen ​​​€ 0,-
 • ​​​Verlenging collectief reisvisum ​€ 1,-
 • ​Wijziging visum van single-entry naar multiple-entry ​​€ 30,-

Deze bedragen moet worden voldaan in tegenwaarde van de locale valuta.

Let op: Indien een visumaanvraag wordt afgewezen krijg je betaalde leges niet terug.

Hoe lang duurt een aanvraag?

Je kan jouw aanvraag op z’n vroegst 3 maanden voor je reis indienen. En minimaal 15 werkdagen van tevoren. Meestal weet je binnen 15 kalenderdagen of je het visum krijgt. Soms is meer tijd nodig: de aanvraag kan dan 30 dagen duren. En in uitzonderlijke gevallen 60 dagen. Bijvoorbeeld als er extra documenten nodig zijn.

Hoe wordt mijn aanvraag beoordeeld?

Een aantal Schengenstaten willen van elkaar weten wie een visumaanvraag doet. Deze check (consultatie) is verplicht voor sommige nationaliteiten en kan tot 7 dagen in beslag nemen. Jouw aanvraag wordt daarnaast gecheckt in het Schengen-informatiesysteem (SIS II). Ook worden je aanvraaggegevens gecontroleerd en bewaard in het Visa-informatiesysteem (VIS). Deze informatie is in het Engels.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt met Informatie Ondersteund Beslissen om beter en sneller over uw visumaanvraag te beslissen. In de privacyverklaring leest u wat er met uw gegevens gebeurt.

Visumaanvraag in Senegal

Ingezetenen uit Senegal, Gambia, Guinee en Guinee-Bissau kunnen een visumaanvraag indienen bij VFS Global (Engelstalige website), partner van de Nederlandse ambassade in Dakar voor het indienen van visumaanvraag-dossiers.

Gegevens Nederlandse ambassade in Dakar

 • Ambassadeur: Theo Peters
 • Adres:  37, Rue Jacques Bugnicourt in Dakar
 • Telefoon: +221338292121 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
 • Fax: +221338217084
 • Contact via e-mail: Algemene vragen: dak@minbuza.nl Consulaire vragen: stuur een e-mail via het contactformulier
 • Algemene openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8.30 – 12.30 en 13.30 – 16.30 uur. Vrijdag: 8.30 – 14.00 uur.

Contactgegevens consulaire afdeling

 • Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag: 9.00 – 16.00 uur. Vrijdag: 9.00 – 13.30 uur.
 • Schengen en Caribische visa (via VFS Global): Maakt een afspraak via de website van VFS Global (Engelstalige website).
 • Consulaire vragen per e-mail: Neem bij vragen contact op via het contactformulier.

Medische reisverzekering Schengenvisum

Heb je een medische reisverzekering nodig voor een Schengenvisum, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten uit Gambia (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen.

Let op: Deze verzekering kan alleen worden afgesloten voor personen jonger dan 70 jaar!

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor iedereen uit Gambia. De verzekering vergoedt de kosten van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar Gambia bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen en gebreken vallen niet onder de dekking.

Voldoet aan alle voorwaarden voor Schengenvisum

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Dit zijn de eisen:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring naar Gambia.
 • De dekking voor geneeskundige kosten moet minimaal € 30.000,– bedragen.
 • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
 • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten voor jouw gast uit Gambia. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Garantie: Wordt het visum afgewezen dan laten wij de verzekering vervallen en hoef je niet te betalen!

Premie medische reisverzekering

Je hebt al een uitgebreide medische reisverzekering voor personen uit Gambia voor slechts € 3,00 per dag.

Travel Risk Insurance

Premies Travel Risk Insurance
Europadekking € 2,- per persoon per dag
Werelddekking € 3,- per persoon per dag
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,15 per persoon per dag
Annuleringsverzekering 5% van de reissom (reis moet in Nederland geboekt zijn)
Minimum premie € 11,50
Kosten per verzekeringsbewijs € 4,50

Travel Risk Insurance voor personen uit Gambia

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor buitenlandse gasten. De verzekering voldoet ook aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum en is daarmee prima geschikt voor jouw gast uit Gambia. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring.
 • Medische Kosten: tot € 30.000,-
 • Wintersport (tegen premietoeslag).
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag).
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa).
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa).
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator).

Let op: De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen.

Over Gambia

Gambia, officieel de Republiek Gambia, is een land in Afrika dat grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Het land bestaat uit een tamelijk smalle strook langs de Gambia-rivier. Gambia is zo’n 250 kilometer lang en slechts enige tientallen kilometers breed. Gambia telt ruim 2 miljoen inwoners. Gambia is een van de dichtstbevolkte landen van Afrika. De meeste Gambianen wonen in de kuststreek, waar ook de grote steden liggen. De meeste inwoners heeft Serekunda, ongeveer 275.000; in de hoofdstad Banjul wonen ongeveer 42.000 mensen en daardoor is het een van de kleinste hoofdsteden van Afrika. Omdat het op een eiland ligt kan Banjul eigenlijk niet veel groter worden en is dan ook qua inwoneraantal voorbijgestreefd door Serekunda. De derde stad van Gambia, Brikama, telt ongeveer 41.000 inwoners. Engels is de officiële taal in Gambia. Op de scholen wordt ook Engels onderwezen. De bevolking van Gambia stamt af van meerdere verschillende volkeren, ieder met hun eigen cultuur en taal. Er leven in Gambia ongeveer vijftien verschillende stammen die ca. 30 verschillende talen spreken.

Vragen?

Heb je vragen over de medische reisverzekering voor Gambianen? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: Telefoon 0031 (0)55 540 04 08 .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.