Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Van Indonesië naar Nederland en een Schengen verzekering van Allianz


Schengen verzekering van Allianz

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Komt iemand uit Indonesië naar Nederland voor bijvoorbeeld familiebezoek? Dan is een Schengenvisum noodzakelijk. Met een Schengenvisum mag iemand uit Indonesië maximaal 90 dagen in het Schengengebied verblijven. Een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van een Schengenvisum, is het afsluiten van een medische reisverzekering die voldoet aan de visum-eisen voor Schengen.

Indien het hoofddoel van het verblijf Nederland is, kan je bij de Nederlandse ambassade in Jakarta een Schengenvisa aanvragen. Daarvoor maak je eerst een afspraak via VFS Global, dat is een externe dienstverlener die door de ambassade is aangewezen om de visumaanvraag en andere documenten in te nemen en te controleren.

Schengenvisum Nederland: belangrijkste eisen

De belangrijkste eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum voor Nederland zijn:

 • De persoon uit Indonesië moet in het bezit is van een geldig reisdocument (paspoort). Het reisdocument moet nog 3 maanden langer geldig zijn dan het einde van de visumperiode, en mag niet ouder zijn dan 10 jaar.
 • Zich de reis financieel kan veroorloven: heeft voldoende middelen van bestaan. Voor Nederland is de eis 34 euro per dag per reiziger. Indien de reiziger zelf geen voldoende middelen heeft moet een garantsteller (de uitnodigende partij) borg staan. Men kijkt dan naar het inkomen van deze persoon, de referent.
 • Documenten heeft met betrekking tot de verblijfplaats zoals een hotelreservering of bewijs van verblijf (logies) bij een particulier of de garantsteller. Voor Nederland dient men voor dit het een origineel formulier ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’ in te vullen. Dit formulier moet bij de gemeente gelegaliseerd worden.
 • Een medische reisverzekering heeft voor het hele Schengengebied met een dekking van tenminste 30.000 euro. Deze verzekering kan je bij ons aanvragen.
 • Een optie of reservering op een vliegticket heeft. Boek (betaal) het ticket pas als het visum is toegewezen! Een retour (reservering) is meteen één officieel erkend bewijsstuk dat terugkeer van de reiziger aannemelijker maakt.
 • Aannemelijk maakt dat de hij/zij tijdig terug zal keren naar Indonesië (of het land van herkomst). Het gaat om een combinatie van bewijzen. Bijvoorbeeld eerdere visums voor (westerse) landen, een baan, bezit van onroerende goederen en andere zaken die een sterke sociale of economische binding met het land van herkomst aantonen, zoals zorg voor minderjarige kinderen.
 • Niet bij de Europese autoriteiten gesignaleerd staat en geen gevaar is voor de openbare orde of staatsveiligheid.
 • Een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier voor een Schengenvisum.
 • Twee recente pasfoto’s die aan de vereiste voldoen.

Bekijk ook onze uitgebreide checklist voor de aanvraag van een Schengenvisa voor Nederland.

Nederlandse ambassade in Jakarta, Indonesië

Contactgegevens

 • Ambassadeur: Rob Swartbol
 • Adres: Jalan HR Rasuna Said Kav.S-3, Jakarta 12950.
 • Telefoon: +62215248200 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
 • Fax: +62215200734
 • E-mail: jak@minbuza.nl
 • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8.00 – 16.00 uur Vrijdag: 8.00 – 14.00 uur.

Contactgegevens consulaire afdeling

 • Openingstijden (uitsluitend op afspraak): Maandag: 9.30 – 12.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag: 8.00 – 12.00 uur.
 • Consulaire vragen per e-mail: Neem bij vragen contact op via het contactformulier.
 • Schengen en Caribische visa: Maak een afspraak via VFS Global (Engelstalig).

Waar en wanneer de visumaanvraag voor Nederland indienen?

Een visumaanvraag voor Nederland kan op zijn vroegst 3 maanden en uiterlijk 15 kalenderdagen (dit i.v.m. de normale maximale beslistermijn) voor aanvang van de beoogde reisdatum worden ingediend. Geadviseerd wordt dan ook om ruim van tevoren de aanvraag in te dienen, liefst minimaal een maand vóór de voorgenomen vertrekdatum.

Voor een Schengenvisum kort verblijf moet je een afspraak maken bij VFS Global, dat is een externe dienstverlener die de visumaanvraag documenten in ontvangst neemt en controleert. Vervolgens ga je op de afgesproken datum en tijd langs en lever je de aanvraag en de verplichte documenten, waaronder de polis van de medische reisverzekering in. Je moet dan tevens de kosten voor de aanvraag voldoen in lokale valuta. Locaties van VFS Global:

JAKARTA – Joint Visa Application Centre

 • Kuningan City Mall 1st Floor, No L1-30-32,
 • Jl. Prof. Dr. Satrio Kav.18, Setiabudi, kuningan Jakarta – 12940, Indonesia

BALI – Joint Visa Application Centre

 • Benoa Square, 3rd Floor No. 14.3/A, Jl. By pass I
 • Gusti Ngurah Rai No. 21A, Kedonganan, Kuta, Bali – 80361, Indonesia.

SURABAYA – Joint Visa Application Centre

 • 10th floor, Unit 11, Graha Bukopin
 • Jl. Panglima Sudirman No. 10-18, Surabaya – 60271, Indonesia

Medische reisverzekering Schengenvisum

Heb je een medische reisverzekering nodig voor een Schengenvisum, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze Schengen reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten uit Indonesië (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen. De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor iedereen uit Indonesië. De verzekering vergoedt de kosten van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar Indonesië bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen, gebreken en ook zwangerschap vallen niet onder de dekking.

Voldoet aan alle voorwaarden voor Schengenvisum

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Dit zijn de eisen:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring naar Indonesië.
 • De dekking voor geneeskundige kosten moet minimaal € 30.000,– bedragen.
 • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
 • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten voor jouw gast uit Indonesie. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Visumgarantie: Wordt het visum afgewezen dan laten wij de verzekering vervallen en hoef je niet te betalen!

Travel Risk Insurance

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor buitenlandse gasten. De verzekering voldoet ook aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring.
 • Medische kosten: tot € 30.000,-
 • Wintersport (tegen premietoeslag).
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag en alleen Europa).
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa).
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa).
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator).

Je hebt al een uitgebreide medische reisverzekering voor personen uit Indonesië voor slechts € 3,00 per dag.

Let op: De Travel Risk Insurance – medische reisverzekering, is alleen af te sluiten voor personen, die op de ingangsdatum van de verzekering de leeftijd van 70 jaar nog niet bereikt hebben.

Over het land Indonesië

Indonesië, heet officieel de Republiek Indonesië, heeft een gekozen parlement en een president en ligt in Azië. De hoofdstad is Jakarta. Het land bestaat uit een archipel van 14.572 eilanden en is daarmee ‘s werelds grootste eilandstaat. Het land grenst direct aan Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Maleisië. Andere landen die Indonesië omringen zijn Singapore, Brunei, de Filipijnen, Australië en de door India bestuurde Nicobaren. Indonesië heeft een totale oppervlakte van 1.904.569 km². Met een populatie van ruim 260 miljoen is het, als het gaat om het aantal inwoners, is het op zelfs op drie na grootste land ter wereld. De meerderheid van de bevolking is moslim. Indonesië was vroeger een kolonie van Nederland en heette destijds Nederlands-Indie. Nederland ging akkoord met de onafhankelijkheid van Indonesië op op 27 december 1949. Het tijdsverschil met Nederland is in de zomer: + 5 uur en in de winter + 6 uur.

Vragen?

Heb je vragen over de medische reisverzekering voor Indonesiërs? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.