Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Allianz annuleringsverzekering ook met corona dekking. Snel en goed geregeld!

Allianz Direct je reisverzekering

Kies voor de vernieuwde annuleringsverzekering van Allianz: nu ook met allrisk dekking!

Wat is er nieuw:

 • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
 • 3e graad familie meeverzekerd.
 • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.
 • Annulering gedekt bij ramp of terrorisme.
 • Zelf samengestelde reizen zijn meeverzekerd.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Ook geschikt om vliegtickets te verzekeren tegen annulering.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking voor reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland!

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Een Allianz annuleringsverzekering met Corona (Covid-19) dekking regel je hier snel en voordelig. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Heb je een reis of vakantie geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan omdat je bijvoorbeeld ziek bent geworden door corona (Covid-19) of omdat jouw reisgenoot positief is getest op corona. Dan biedt deze verzekering dekking voor de reeds betaalde reissom.

Deze uitgebreide Allianz annuleringsverzekering biedt ook dekking tijdens je reis. Zo ben je verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij vertreksvertraging op de heenreis of door een onvoorziene vertraging van je vliegtuig. Kom je tijdens je vakantie in het ziekenhuis te liggen dan ontvang je een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen.

Let op: Het afgeven van een negatief reisadvies (kleurcode oranje of rood) vanwege een epidemie is geen geldige reden inzake de annuleringsverzekering. Je annuleringskosten worden dus niet vergoed. Wij adviseren je in dat geval om contact op te nemen met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij waar je de reis hebt geboekt.

Annuleringsverzekering van Allianz met Corona dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Wat is de gratis corona dekking op de Allianz annuleringsverzekering?

Met de Allianz corona dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering biedt:

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Uitgebreide dekking bij ziekte en ongeval

Hieronder staan een aantal voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e, 2e of 3e graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Het uitvallen van het privévervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Heb je nog geen kortlopende annuleringsverzekering, sluit hem hieronder af:

Zaakwaarnemer of extra persoon

Op het polisblad staat wie jouw zaakwaarnemer of extra persoon is. Kan deze niet waarnemen door overlijden, ernstige ziekte of ongeval van hemzelf of zijn familielid in de eerste of tweede graad? Dan is dit verzekerd. Let op: dit is alleen het geval, als de zaakwaarnemer of extra persoon op het polisblad staat.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering met Corona dekking (FAQ)

Lees hieronder veel gestelde vragen over de annuleringsverzekering met Corona (Covid-19) dekking.

Waarom een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van jouw boeking bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereizigers. Bijvoorbeeld als iemand corona krijgt en dat kan aantonen met een testuitslag. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je de betaalde reissom terug bij annulering, als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis. In de voorwaarden lees je voor welke situaties je verzekerd bent.

Ben ik met de annuleringsverzekering ook verzekerd voor Corona (Covid-19)?

Ja, dat valt bij ons onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wat dekt een annuleringsverzekering nog meer?

– Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname.
– Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
– Verzekerd bij annulering en vertraging.
– Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
– Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
– Huisdier valt ook onder de dekking.

Geldt jullie annuleringsverzekering ook voor een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat, jouw reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten en de oorzaak van de annulering verzekerd is.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet-dekking) van Allianz Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:
– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Ik heb een vakantie geboekt naar een land die eerst kleurcode geel had, maar nu oranje is geworden, kan ik nu annuleren?

Nee. Het afgeven van een negatief reisadvies (kleurcode oranje of rood) vanwege een epidemie is geen geldige reden voor wat betreft de annuleringsverzekering. Je annuleringskosten worden dan niet vergoed. Wij adviseren je om in dat geval contact op te nemen met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij waar je de reis hebt geboekt.

Ik heb toch besloten niet meer op reis te gaan, krijg ik het geld terug van mijn annuleringsverzekering?

Een kortlopende annuleringsverzekering afgesloten na 1 november 2019 kun je niet tussentijds opzeggen. Ook krijg je de betaalde premie niet terug. Een annuleringsverzekering gaat namelijk in op het moment van afsluiten. Meestal is dit op de boekingsdatum van de reis. Een annuleringsverzekering biedt niet alleen dekking als de reis op het laatste moment niet door kan gaan, maar treedt in werking vanaf het moment van afsluiten. Bijvoorbeeld in geval van een ernstige ziekte waarvoor een behandeltraject gestart wordt of een operatie die de plannen doorkruist. Maar ook niet-medische oorzaken dienen zich meestal niet in de laatste week voor vertrek aan, zoals een scheiding of ontslag. Op het moment dat de touroperator een reist annuleert in verband met corona, heeft Allianz al een groot deel van het risico gelopen en in veel gevallen ook al een uitkering gedaan. Dat is de reden waarom zij de premie voor deze verzekering niet terugbetalen. De doorlopende annuleringsverzekering kun je na het eerste jaar tussentijds wijzigen of opzeggen.

Wat is het verschil tussen Annulering Basis en Dubbel Zeker?

Annulering Basis: als je de reis vooraf moet annuleren, dan krijg je de annuleringskosten vergoed. Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
Annulering Dubbel Zeker: naast alle voordelen van de dekking Annulering Basis, krijg je de volledige reissom – tot maximaal het verzekerde bedrag terug wanneer je de reis moet afbreken. Zelf als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt. Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen vind je in de voorwaarden.

Vragen?

Heb je een vraag over de annuleringsverzekering met covid-19 dekking of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.