Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering afsluiten na boeking reis

Annuleringsverzekering afsluiten na boeking

Kan je een annuleringsverzekering afsluiten na boeking van je reis? Ja, dat kan. Echter wacht er niet te lang mee. Als je te lang wacht met het afsluiten van een annuleringsverzekering na het boeken van je vakantie kan dat mogelijk niet meer.

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Of moet je de reis onderbreken? Dan vergoedt de reisorganisatie meestal niet de hele reissom. De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking voor het gedeelte dat je niet terugkrijgt, inclusief eventuele aanvullende kosten die je moet maken.

Sluit je de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging die langer dan 8 uur duurt, bij vertrek of aankomst.

Annuleringsverzekering na boeken

Bij veel verzekeraars moet je annuleringsverzekering binnen zeven of veertien dagen na het boeken van de reis afsluiten. Na deze periode is het bij de meeste verzekeraars niet meer mogelijk om er een af te sluiten. Gelukkig is Allianz Global Assistance veel soepeler, daar kan je voor het afsluiten van een annuleringsverzekering nog terecht tot 6 weken voor vertrek.

Dus ook als vergeten bent om een annuleringsverzekering af te sluiten na het boeken, kan je hier terecht.

Annuleringsverzekering later afsluiten kan maar wacht niet te lang

Zoals gezegd kan je annuleringsverzekering afsluiten na boeking. Toch kan je beter zo snel mogelijk doen want als er ondertussen iets gebeurt waardoor je niet op reis kan en moet annuleren dan valt dat niet meer onder de dekking. Je kan immers niet iets verzekeren waar als schade voor is.

Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt. En met de uitbreiding Dubbel-zeker krijg je zelfs de gehele reissom terug als je de vakantie niet helemaal hebt kunnen afmaken!

Premie Annuleringsverzekering

De premie voor een annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,5 % van de reissom! Premies Kortlopende annuleringsverzekering:

  • Annuleringsverzekering standaard: 5,5% van de totale reis- en/of huursom.
  • Annulering Volledig: 5,6% van de totale reis- en/of huursom.
  • Dubbel-Zeker: 6% van de totale reis- en/of huursom.

Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering na het boeken? Bel ons, tel: 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.