Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Allianz kortlopende reisverzekering met Covid-19 dekkingAllianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Annuleringsdekking mogelijk (bespaar poliskosten)

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Met de Allianz kortlopende reisverzekering profiteer je automatisch van de gratis extra Covid-19-dekking.

De kortlopende reisverzekering van Allianz heb je al voor € 1,40 per dag, je bent dan in heel Europa verzekerd inclusief dekking voor je reisbagage tot € 4.000,- Deze verzekering heeft een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten.

Wat is een Covid-19 dekking?

De Covid-19 dekking is een unieke dekking die de verzekerden van Allianz Global Assistance extra bescherming biedt op reis. De Covid-19 dekking is geldig voor landen met een groen of geel reisadvies op de dag van vertrek.

Medische kosten in het buitenland

In het buitenland zijn medische behandelingen vaak duurder dan in Nederland. Een zorgverzekeraar kan deze behandelingen vergoeden, maar doet dit tegen het Nederlands tarief. Vaak is een behandeling veel duurder in het buitenland en dan draai je zelf op voor het verschil. Daarom is het aan te raden om een reisverzekering af te sluiten waarbij medische kosten zijn meeverzekerd. En mocht je het coronavirus oplopen in het buitenland, dan dekt de Covid-19 dekking deze zorgkosten.

Quarantaine

Wanneer jijzelf of iemand in je omgeving in het buitenland corona oploopt en hierdoor in quarantaine moet, reis je mogelijk niet op de gewenste datum terug naar Nederland. Dit brengt kosten met zich mee, zoals extra overnachtingen of bijvoorbeeld een nieuw vliegticket. Met de Covid-19-dekking ben je hiervoor verzekerd. Dit geldt zelfs wanneer de overheid de hele accommodatie in quarantaine stelt (uitgezonderd cruiseschepen).

Annuleren door corona

Het advies van de Nederlandse overheid is om bij coronagerelateerde klachten te laten testen. Mocht blijken dat je corona hebt, dan kan de reis niet doorgaan. Dit kan een behoorlijke financiële tegenvaller zijn. Gelukkig zijn de annuleringskosten van de reis gedekt dankzij de Covid-19-dekking. Hiervoor moet je natuurlijk wél een annuleringsverzekering hebben afgesloten.

Heeft iemand in de omgeving van jou corona en moet je hierdoor vlak voor vertrek in quarantaine? De annuleringskosten zijn dan gedekt dankzij de Covid-19 dekking van de annuleringsverzekering. Je moet je dan wel zo snel mogelijk laten testen. Bij een positieve test krijg je de annuleringskosten vergoed. Ben je negatief getest, dan kan je met het testbewijs alsnog op reis. En wanneer je tijdens je reis of vakantie in het ziekenhuis wordt opgenomen met Covid-19, ontvang je van Allianz een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen.

Belangrijkste voordelen op een rij

Voor de reisverzekering geldt:

 • Medische kosten vergoed wanneer je corona krijgt op de reisbestemming (alleen als medische kosten zijn meeverzekerd).
 • Extra reis- en verblijfskosten wanneer je aan het einde van je vakantie in quarantaine moet, omdat jezelf of iemand uit je omgeving Covid-19 heeft opgelopen.
 • Ook als de hele accommodatie door de overheid in quarantaine wordt gesteld (met uitzondering van cruiseschepen)
 • Het gaat om een reis binnen de Europese Unie. Buiten de EU zijn alleen pakketreizen conform de Wet op de Reisovereenkomst verzekerd.

Als je ook de annuleringsverzekering hebt afgesloten:

 • Annuleringskosten vergoed als je corona krijgt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact is geweest met iemand die corona heeft.
 • Vergoeding van niet gebruikte vakantiedagen op bestemming vanwege opname in het ziekenhuis door Covid-19.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering met Corona dekking? Sluit hem hieronder af!

De voordelen van een Allianz Global Assistance reisverzekering

 • Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
 • Meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.
 • De grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met ruim 50 jaar ervaring.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen en ruim 10.000 medewerkers wereldwijd.
 • Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
 • Hulp en advies van een Reisarts.

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende reisverzekering met Covid-19 dekking? Ons telefoonteam zit voor je klaar: 055-540 04 08  of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.