Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reis- en annuleringsverzekering met dekking voor natuurrampen

Een natuurramp op je vakantiebestemming kan jouw vakantievoorpret behoorlijk verpesten. En eigenlijk wil je er dan ook niet meer naar toe. De doorlopende reis– en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance houdt daar rekening mee. Als je door een ernstige situatie zoals een bosbrand, aardbeving, tsunami, orkaan, overstroming of vulkaanuitbarsting niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen dan kan je daarvoor je annuleringsverzekering aanspreken.

We krijgen wereldwijd steeds vaker te maken met natuurgeweld. Een vulkaanuitbarsting in Indonesië, een aardbeving in Griekenland, overstromingen in Thailand, een orkaan op Bermuda, bosbranden in Portugal en ga zo maar door. En daar zit jij en je gezin dan met een vakantie die je een paar maanden eerder geboekt hebt. Je ziet de beelden op TV en jouw tropische vakantiebestemming is veranderd in een slagveld.

In dat geval ben je blij als je een doorlopende reis- en annuleringsverzekering met dekking voor natuurrampen bij Allianz Global Assistance hebt afgesloten. Je kan dan je reis omboeken of annuleren (lees de voorwaarden voor de bepalingen).

Natuurramp? Wat is er gedekt op je doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Kies je voor de dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ dan kan je een voorgenomen reis, annuleren indien er op de bestemming sprake is van een terreuraanslag, natuurramp of onlusten. Deze gebeurtenissen worden vastgesteld als de kleurcode van Buitenlandse Zaken wijzigt van groen of geel naar oranje of rood voor jouw bestemming bijvoorbeeld door een natuurramp (o.a. bosbrand, aardbeving, tsunami, orkaan, overstromingen, vulkaanuitbarsting, etc.) maar ook bij een terreuraanslag (zoals bomaanslag, gijzeling, ernstig geweld, schietpartijen) of binnenlandse onlusten en oproer.

De boekingsdatum van de reis moet natuurlijk voor het uitbreken van de natuurramp liggen. Je kan dan bij een natuurramp op jouw vakantiebestemming een beroep doen op je doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, mits je deze dekking hebt meeverzekerd en het vertrek naar de bestemming binnen 30 dagen na de natuurramp ligt.

Vergoedingen annuleringsverzekering bij natuurrampen

Bij het annuleren van de reis in verband met een natuurramp vergoedt Allianz Global Assistance de annuleringskosten van de reis. Als je niet annuleert maar de reis omboekt vergoeden ze de de omboekingskosten. Er geldt geen eigen risico. Er zijn twee mogelijke maximale vergoedingen op deze verzekering:

  • € 1.500,- per persoon, per reis. En € 7.500,- per polis, per jaar voor alle verzekerden samen;
  • € 3.000,- per persoon, per reis. En € 15.000,- per polis, per jaar voor alle verzekerden samen.

Allianz Global Assistance vergoedt ook het aantal niet-gebruikte vakantiedagen bij het afbreken van de reis door een terreuraanslag of natuurramp. De vergoeding die bij Dubbel-Zeker geldt bij het onderbreken van de reis, is niet van toepassing op deze dekking.

Premie voor dekking Terreuraanslagen & Natuurrampen

De vanaf premie voor de extra annuleringsdekking Terreuraanslagen & Natuurrampen bedraagt € 1,25 per maand extra. Wil je de premie weten van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering met dekking voor natuurrampen? Die kan je hieronder eenvoudig zelf berekenen:

Vragen?

Heb je vragen over de dekking voor natuurrampen op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons, telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.