Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Tot wanneer kan je een annuleringsverzekering afsluiten?

Tot wanneer kan je een annuleringsverzekering afsluiten?

Tot wanneer kan je een annuleringsverzekering afsluiten? Normaal gesproken moet dat binnen 7 of 14 dagen na het boeken van een reis. Maar wij stellen die termijn niet. Bij ons kan je ook een annuleringsverzekering afsluiten als je langer dan 14 dagen geleden geboekt hebt. 

Wel is het verstandig om zo snel mogelijk na het boeken van een reis een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je dat vergeten zijn of gewoon te laat, dan doen wij niet moeilijk. Daarom kan je hier alsnog een annuleringsverzekering afsluiten en – onder voorbehoud van acceptatie – ben je dan gewoon verzekerd tegen eventuele annuleringskosten.

Wanneer een annuleringsverzekering afsluiten?

Dat kan je voor een groot deel zelf bepalen, maar ons advies is: wacht er niet te lang mee! Want je loopt ondertussen wel risico. Wil je een annuleringsverzekering afsluiten voor jouw reis of vakantie, wacht daar dan niet te lang mee.

Je kan bij ons een annuleringsverzekering afsluiten door eerst een premieberekening maken. Daarna kan je beslissen of je de annuleringsverzekering wilt. De annuleringsverzekering biedt geen dekking indien bij het sluiten van de verzekering zodanige omstandigheden bekend of aanwezig waren dat het te verwachten viel dat de reis geannuleerd respectievelijk afgebroken of onderbroken zou moeten worden.

Indien er tussen het afsluiten en het vertrek een te korte tijd zit, zal de acceptatie-afdeling van Allianz Global Assistance bepalen of je wel of niet verzekerd kan worden. Uiteraard ontvang je daar zo snel mogelijk bericht over. Mocht jouw aanvraag afgewezen worden dan betaal je natuurlijk niets. In alle andere situaties ontvang je direct de polis en ben je goed verzekerd tegen annuleringskosten.

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt al een annuleringsverzekering vanaf 5,9% van de reissom. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Annuleringsverzekering nu afsluiten

Ben je vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten? Eerst bereken je de premie en daarna kan je besluiten of je de annuleringsverzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis en de voorwaarden, na acceptatie, per e-mail.

Dubbel-Zeker annuleringsverzekering

Dankzij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance krijg je altijd je volledige reissom terug. Stel dat je een vakantie moet afbreken en huiswaarts moet, dan krijg je de volledige reissom terug (tot maximaal het verzekerde bedrag). Zelfs als dit het geval zou zijn op de voorlaatste dag van je vakantie.

Uitbreiding: dekking samengestelde reis

Wanneer je een annuleringsverzekering gaat afsluiten dan is de dekking ‘samengestelde reis’ ook interessant. Zeker als je zelf een reis samenstelt. Je kan gebruik maken van de dekking ‘samengestelde reis’ wanneer een onderdeel van de reis onvoorzien uitvalt. Uitval kan veroorzaakt worden door natuurgeweld, zoals een aswolk of tsunami. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Bij Allianz Global Assistance kan naast het volledig annuleren van de reis ook gekozen worden voor het voortzetten van de reis in aangepaste vorm. Wel zo handig voor reizigers die niet de hele vakantie willen annuleren wanneer slechts één onderdeel (bijvoorbeeld een hotelovernachting) uitvalt.

Ziekte/overlijden van een familielid

De meest voorkomende reden om een reis te annuleren is ziekte van een familielid. Dan kan een familielid zijn in de eerste, tweede of derde graad. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:

  • Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
  • Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
  • Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt.

Meest gestelde vragen en antwoorden over wanneer een annuleringsverzekering afsluiten (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Dat kan bij ons ook als je langer dan 14 dagen geleden geboekt hebt. Bij de meeste verzekeraars moet een annuleringsverzekering binnen 7-14 dagen na het boeken van de reis worden afgesloten. Bij ons gelukkig niet.

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering?

De prijs van een annuleringsverzekering is afhankelijk van de hoogte van de reissom (wat je in totaal betaald hebt voor de reis). De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Geven jullie ook korting op de premie van een annuleringsverzekering?

Jazeker. Je ontvangt alleen op deze website 10% extra korting op de premie. Je kan door een premieberekening te maken zien wat de annuleringsverzekering kost. De korting staat bij het totaalbedrag vermeld.

Wat dekt een annuleringsverzekering ?

De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereizigers. Net als bij de reisverzekering kan je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:

– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.

– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.

– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Ben ik ook verzekerd bij het uitvallen van een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de: reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat; reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten; oorzaak van de annulering verzekerd is.

Wat is het verschil tussen Annulering Basis en Dubbel Zeker?

Annulering Basis: als je de reis vooraf moet annuleren, dan krijg je de annuleringskosten vergoed. Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen. Annulering Dubbel Zeker: naast alle voordelen van de dekking Annulering Basis, krijg je de volledige reissom – tot maximaal het verzekerde bedrag – terug wanneer je de reis moet afbreken. Zelf als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt. Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen vind je in de voorwaarden.

Geldt de annuleringsverzekering ook voor zelf samengestelde reizen?

Jazeker, mits je dat meeverzekerd. Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Hebben jullie ook een doorlopende annuleringsverzekering?

Ja. Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt.

Vragen?

Heb je nog vragen over tot wanneer je een annuleringsverzekering kan afsluiten? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.