Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Allianz Eigen risico bij een huurauto wat is dat en hoe kan ik dat verzekeren?

Allianzlogo nwe

Allianz Eigen Risico Huurauto Verzekering

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurauto verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Al v.a. €6,75 per dag goed verzekerd!

Als je een huurauto gaat reserveren voor je vakantie, word je geconfronteerd met een eigen risico en borg. Natuurlijk wil je weten wat dat is, wat zijn de financiële risico’s voor jou en hoe kun je dat eventueel verzekeren.

Indien je een auto gaat huren in Nederland of in het buitenland krijg je te maken met een eigen risico en de borgstelling voor het voertuig. Het eigen risico is een bedrag dat de autoverhuurder bij jou in rekening brengt bij schade aan de auto. Het eigen risico valt niet onder de casco (all-risk) autoverzekering en moet je daarom zelfs voldoen als er iets mis is met de auto.

Eigen risico en borg bij een huurauto

Het is gebruikelijk dat je bij het ophalen van de huurauto een borg moet betalen. Deze borg is voor de verhuurder een garantie voor de betaling van het eigen risico, bij eventuele schade aan, of diefstal van de huurauto. De borg wordt meestal gereserveerd op jouw creditcard. Lever je de gehuurde auto weer schadevrij in dan zal de verhuurder de borg niet van je creditcard afschrijven of deze terugstorten.

Voordat je een auto gaat huren is het raadzaam te informeren naar de hoogte van het eigen risico, zodat je ervoor kan zorgen dat de bestedingslimiet van jouw creditcard toereikend is. Deze is vermeld in de voorwaarden van het land waar je de auto wilt huren. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de autoverhuurder.

Autohuur en een cascoverzekering

Als je een auto huurt ben je als huurder aansprakelijk voor schade aan de gehuurde auto. Met een cascoverzekering of Collision Damage Waiver (CDW) beperk je deze aansprakelijkheid. Een cascoverzekering of CDW keert in veel gevallen uit bij schade aan de huurauto. De cascoverzekering of CDW kent meestal een eigen risico. Dit eigen risico is vaak geheel of gedeeltelijk af te kopen. Daarnaast kunnen er verschillende soorten schades uitgesloten zijn van de cascodekking, zoals:

  • schade aan het dak van het voertuig;
  • schade aan de onderkant van de auto;
  • schade aan ruiten of banden.

Schade? Dan ben je het eigen risico geheel of gedeeltelijk kwijt

Als je de huurauto weer inlevert, zal de autoverhuurder controleren of er geen schade aan het voertuig is ontstaan door jouw toedoen. Dat hoeft niet alleen schade aan de carrosserie te zijn. Ook schade aan banden, ramen, spiegels, bekleding of het interieur kan ervoor zorgen dat je eigen risico geheel of gedeeltelijk wordt ingehouden. Dat zal dan worden verrekend met de borg die je hebt betaald. En denk er aan:  als jij je niet aan de huurovereenkomst hebt gehouden kan de verhuurder ook de werkelijke schade op je verhalen. Bijvoorbeeld als je iemand anders in de auto laten rijden, die niet op de verhuurovereenkomst staat of als je de verkeersregels hebt overtreden, bijvoorbeeld door met alcohol op achter het stuur te kruipen.

Koop je eigen risico af met een voordelige verzekering!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen op je eigen risico af te kopen met een verzekering. jouw autoverhuurder zal je dat aanbieden. Maar daarvoor betaal je meestal wel de hoofdprijs. Veel voordeliger is de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Assistance. Daarmee koop je het eigen risico van de huurauto af. Voor slechts €6,75 per dag en je bent dan tot € 6.000,- gedekt.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering af te dekken. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Check dus altijd goed bij de verhuurder of het gehuurde voertuig een cascoverzekering heeft.

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een Eigen Risico Verzekering voor je huurauto afsluiten:

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail info@reisverzekering-direct.nl of bel: Telefoon 055-5400408 (09.00-12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.