Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Hoe moet ik een schade melden?

Een schade op je reis- of annuleringsverzekering melden bij Allianz Global Assistance gaat snel en eenvoudig. We gaan er hierbij van uit dat je een reisverzekering hebt afgesloten en de premie hiervoor hebt betaald.

Schade melden: schadeformulier

Wanneer je schade hebt, dan wil je dit op je reisverzekering claimen. Dat kan door een schadeformulier in te vullen. Op basis van het schadeformulier zal de reisverzekeraar beoordelen of de schade voor vergoeding in aanmerking komt.

Heb je een (doorlopende) reisverzekering of een annuleringsverzekering afgesloten bij Allianz Global Assistance en wil je een schade claimen, dan kan dat op twee manieren:

  1. Online, snel en eenvoudig. Binnen vijf werkdagen afgehandeld.
  2. Schriftelijk, door uitprinten en invullen van een schade aangifteformulier.

Als je de schade online indient, ontvang je automatisch een bevestiging en neemt Allianz Assistance de claim zo snel mogelijk in behandeling. Wanneer je geen aanvullende documenten hebt meegestuurd, kan het zijn dat Allianz Global Assistance de originele documenten later nog bij je opvraagt.

Heb je een vraag over een schade? Neem dan contact op met de afdeling claims. Heb je al een schade gemeld, vermeld dan ook altijd je dossiernummer:

  • E-mail: schade@allianz-assistance.nl
  • Telefoonnummer: 020 – 561 8730 (bereikbaar op werkdagen: 8:00 uur – 18.00 uur & zaterdag: 9:00 uur – 12.00 uur).
Meer informatie: Schade melden bij Allianz Global Assistance

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.