Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Duizenden toeristen op Bali gestrand vanwege vulkaan Agung

Op het Indonesische eiland Bali zijn tienduizenden reizigers, waaronder veel Nederlanders, gestrand omdat de autoriteiten de internationale luchthaven van Bali gesloten hebben vanwege de as spuwende vulkaan Agung. Er zijn vandaag 445 vluchten van en naar Denpasar geannuleerd. In totaal zitten 59.000 reizigers vast op het eiland.

Eergisteren barstte de vulkaan uit, waarbij veel as vrijkwam. De as die daarbij vrijkwam heeft inmiddels een hoogte van zes kilometer bereikt en is daarom gevaarlijk voor het vliegverkeer.

Vanwege de overlast werd gisteren het vliegveld op het naburige eiland Lombok gesloten. Daarnaast werd op Bali code rood afgekondigd, wat inhoudt dat een nieuwe uitbarsting wordt verwacht.

De Agung vulkaan ligt in oostelijk Bali, met de top ten noordoosten van de grote tempel Pura Besakih. De voet van de berg strekt zich in het noordoosten uit naar de zee, en aan de zuidoostkant liggen een paar kleine, uitgedoofde vulkanen. Op ongeveer 70 kilometer van de vulkaan liggen de toeristische badplaatsen Kuta en Seminyak. De lokale autoriteiten zeggen dat toeristen in die gebieden geen gevaar lopen.

Jaarlijks bezoeken zo’n 5 miljoen toeristen het Indonesische eiland.

Bron: NOS.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.