Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Eén op de drie Europeanen kunnen zich geen weekje vakantie veroorloven

Geld besparen op je reisverzekering

In de Europese Unie heeft 33 procent van de huishoudens geen geld voor een weekje vakantie. In Nederland kan ruim 16 procent van de huishoudens niet een keer per jaar een week weg omdat men te weinig geld te heeft. Dat blijkt uit cijfers van het Europees bureau voor de statistiek (Eurostat).

Nederland staat op zesde plaatst in de lijst van Europese lidstaten met het hoogste percentage vakantiegangers. Alleen in Luxemburg, Oostenrijk en de Scandinavische landen kunnen meer huishoudens op vakantie. Zweden voert de lijst aan, daar heeft slechts 8 procent geen geld om op reis te gaan.

In Oost-Europa en Zuid-Europa blijken er veel meer gezinnen geen jaarlijkse vakantie te kunnen bekostigen. In Roemenië en Kroatië kunnen 6 op de 10 gezinnen niet op zomervakantie, in Griekenland, Bulgarije, Hongarije en Cyprus is dat de helft. Ook opvallend is het aantal Britten dat dit jaar niet weg gaat: bijna 30 procent heeft daar geen geld voor.

Het percentage Nederlanders dat door geldgebrek de vakantie laat schieten neemt sinds de crisis gestaag af. In 2013 kon bijna 19 procent van de Nederlandse huishoudens niet op vakantie, nu is dat ruim 16 procent.

Ook is er gemiddeld in Europa een verbetering zichtbaar. Het aantal mensen dat thuisbleef nam tussen 2011 en 2016 af van 38 naar zo’n 32 procent.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.