Meeste Nederlanders kiezen voor zomervakantie in het buitenland
Deze zomer wil bijna 7 op de 10 Nederlanders op vakantie, dat zijn ruim 11 miljoen Nederlanders. Ten opzichte van vorig jaar is dit een stijging van 300.000 (+3%). Zo’n 7,8 miljoen Nederlanders gaan naar verwachting deze zomer naar het buitenland (+3%) en 2,7 miljoen Nederlanders kiezen voor eigen land (+3%). Ruim een half miljoen Nederlanders heeft wel plannen om deze zomer weg te gaan, maar weet nog niet of dat een binnen- of buitenlandse vakantie wordt.
Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research in april heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.
Frankrijk en Spanje meest populaire buitenlandse bestemmingen
Nederlanders brengen het liefst de lange zomervakantie in het buitenland door. Frankrijk blijft de nummer één bestemming met zo’n 1,3 miljoen vakanties. Gevolgd door Spanje met 1,1 miljoen en Duitsland met ruim 750.000 plannen. Voor Griekenland – dat vorig jaar nog veel last ondervond van de vluchtelingencrisis – bestaan aanzienlijk meer plannen dan vorig jaar: een half miljoen Nederlanders kiest deze zomer voor de Griekse zon (+ 50%). Turkije lijkt deze zomer de grote verliezer te worden. Mede door de onrust/politieke spanningen daalt het aantal vakantieplannen deze zomer naar 150.000 (- 39%).
Bungalowvakanties in eigen land
Ongeveer een kwart van alle zomervakanties wordt in Nederland doorgebracht. Dit jaar vieren zo’n 2,7 miljoen Nederlanders zomervakantie in eigen land; dat zijn er zo’n 100.000 meer dan afgelopen jaar (+3%). Tijdens de lange zomervakantie in eigen land zijn bungalows en campings de meest populaire verblijfstypes; dit jaar zullen naar verwachting zo’n 1,1 miljoen vakanties worden doorgebracht in een bungalow en circa 900.000 op de camping.
Meeste vakantieplannen zijn al geboekt
Ruim 55% van alle plannen voor een binnen- of buitenlandse zomervakantie is in april al vastgelegd in een boeking. Zo’n 30% van de vakantiegangers moet nog boeken en 10% gaat op de bonnefooi.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.