Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Honderden Nederlandse toeristen vorig jaar in acute geldnood door verlies of diefstal pinpas

Meer dan 300 Nederlandse toeristen kwamen vorig jaar in acute geldnood door verloren of gestolen pinpassen. Door het ontbreken van een reisverzekering zoekt men dan hulp bij Nederlandse ambassades of consulaten. In totaal zijn er 3071 Nederlanders in het buitenland in de problemen gekomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarover deze week cijfers gepubliceerd.

Ambassades en consulaten kunnen bemiddelen als je in geldnood zit in het buitenland. Bijvoorbeeld na een beroving. De ambassade of het consulaat geeft dan advies hoe je geld uit Nederland kunt laten overmaken naar het land waar je verblijft. De hulp van de ambassade en het consulaat bij geldproblemen is beperkt. Zo zullen zij:

  • geen geld geven of lenen om bijvoorbeeld advocaten, hotels, medische kosten of boetes te betalen;
  • geen tickets betalen voor je terugkeer naar Nederland;
  • geen onderzoek instellen naar een misdrijf.

De hulp van de ambassade is trouwens niet gratis. Bemiddeling bij financiële problemen in het buitenland kost € 50.

Overlijden en ziekenhuisopname

Vorig jaar zijn er 385 Nederlanders in het buitenland overleden en 137 werden in een buitenlandse ziekenhuis opgenomen. Volgens een woordvoerder van het ministerie blijft het aantal Nederlanders in nood, vaak toeristen, de laatste jaren redelijk stabiel.

De reisadviezen van Buitenlandse Zaken zijn vorig jaar 2,3 miljoen keer geraadpleegd en er waren 700.000 directe contacten met het noodtelefoonnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Op www.Nederlandwereldwijd.nl kunnen Nederlandse reizigers informatie en reisadviezen vinden die belangrijk zijn voor een goede voorbereiding.

Hulp nodig?

Heb je geen reisverzekering, ben je in het buitenland en heb je hulp nodig? Neem contact op met het 24/7 BZ contactcenter. Heb je wel een reisverzekering neem dan contact op met de alarmcentrale van je reisverzekeraar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.