Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reizen is het echte geheim voor geluk

Bijna de helft (49%) van de mensen zeggen dat een vakantie meer geluk brengt dan hun trouwdag en iets meer dan de helft (51%) verkiest reizen boven een date.

Volgens wereldwijd onderzoek in opdracht van Booking.com geeft reizen een enorme emotionele boost. We zien het plannen van en de daadwerkelijke vakantie als essentieel onderdeel van ons geluk. Meer nog dan sommige andere grote levensgebeurtenissen – zoals onze trouwdag (49%), daten met onze partner (51%) een nieuwe baan (50%), een verloving (45%) en zelfs het krijgen van een kind (29%). Bovendien zegt 77% dat zij een vakantie boeken als zij behoefte hebben aan een geluksboost.

Het onderzoek, dat is gedaan onder 17.000 respondenten uit 17 landen, laat zien dat reiservaringen het merendeel meer blijvend geluk brengt dan materiële zaken (70%). Of het nou gaat om backpacken, het bezoeken van B&B’s, familievakanties of reisjes naar afgelegen toevluchtsoorden. Dit verklaart des te meer waarom de meeste mensen (56%) meer waarde hechten aan vakanties dan aan persoonlijke bezittingen zoals kleding, sieraden en gadgets.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws

Tags: ,