Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Turkije vakantie uit de gratie bij Nederlanders na diplomatieke rel

Turkije vakantie

Nederlanders willen niet meer op vakantie naar Turkije na de diplomatieke rel met Nederland. Volgens de ANVR loopt het aantal boekingen in de reisbureaus flink terug, zo schrijft de NOS.

Touroperators ontvingen na het incident in Rotterdam eerst veel telefoontjes met vragen van verontruste reizigers. Ook omdat het reisadvies naar Turkije is aangescherpt: Nederlandse reizigers in Turkije moeten alert zijn en samenscholingen of drukke plaatsen mijden.

Nu, een aantal dagen later, blijkt dat veel consumenten niet meer naar Turkije willen en boekt men de vakantie om naar andere bestemmingen zoals Spanje en Griekenland.

Weinig annuleringen

Het aantal annuleringen is nog beperkt. Dat komt waarschijnlijk ook omdat men hiervoor geen beroep kan doen op een annuleringsverzekering. Sommige reizigers denken dat een gewijzigd reisadvies een geldige reden is om een geboekte reis kosteloos te annuleren, maar dat is onjuist. Bij een gewijzigd reisadvies en zelfs bij een negatief reisadvies bepaald de reisorganisatie of de reis wel of niet gemaakt kan worden. Annuleert men toch, dan moet de klant zelf de kosten moeten betalen. Angst of ongerustheid vallen niet onder de dekking van een annuleringsverzekering, zelfs niet als deze angst gerechtvaardigd is.

Vakantieboekingen moeten nog op gang komen

Reisorganisaties kunnen nog niet inschatten hoe groot uiteindelijk het effect zal zijn. Dat hangt vooral af of de spanningen verder toenemen of juist afnemen. De belangrijkste periode voor zomervakantie boekingen komt pas in april en de maanden daarna echt op gang.

Turkije was jarenlang een belangrijke vakantiebestemming voor Nederlanders. Ongeveer anderhalf jaar geleden verstrokken nog een miljoen landgenoten naar de Turkse zon. Door aanslagen en de mislukte staatsgreep daalde het aantal boekingen met ongeveer 30 procent. De huidige diplomatieke rel zal dat percentage alleen maar doen stijgen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,