Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Vertragingen richting Schiphol door werkzaamheden en veiligheidscontroles

Er zijn vanaf zaterdag extra veiligheidsmaatregelen op en rondom luchthaven Schiphol. Aanleiding voor de maatregelen is een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven en mogelijk verband houdt met terreurdreiging.

De luchthaven en het gebied er omheen blijven gewoon toegankelijk en alle activiteiten kunnen doorgaan. Met de extra maatregelen wordt de veiligheid van passagiers en werknemers voorop gezet. De maatregelen duren zolang ze nodig zijn. Maatregelen zijn er om reizigers veilig te laten reizen. De luchthaven blijft bereikbaar.

Schiphol adviseert reizigers en afhalers rekening te houden met een langere reistijd naar de luchthaven. Weten wanneer je thuis moet vertrekken? Check bij je airline vanaf hoe laat je kunt inchecken en vertrek ongeveer een half uur eerder dan normaal. Het is nog niet duidelijk tot wanneer deze maatregelen zullen duren.

Werkzaamheden aan het spoor bij Schiphol

Reizigers naar Schiphol dienen ook rekening te houden met werkzaamheden aan het spoor. ProRail verdubbelt het spoor tussen Duivendrecht en Schiphol om ruimte te maken voor meer treinen. Op 2 augustus is door geplande werkzaamheden beperkt treinverkeer mogelijk richting Schiphol. Gezien de situatie op de weg rond Schiphol is het voor reizigers van groot belang om vóór vertrek de reisplanner van NS te checken.

De werkzaamheden vinden plaats van zondagavond 31 juli t/m 9 augustus. In deze periode is geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Duivendrecht/Amsterdam Bijlmer Arena. Treinen rijden om via Amsterdam Centraal. Op dinsdag 2 augustus is er de hele dag ook geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk. Die dag zijn er kruiers aanwezig op de stations Schiphol Airport en Amsterdam Sloterdijk om reizigers te assisteren met hun bagage. Tevens maken de Intercity’s tussen Utrecht Centraal-Amsterdam Centraal een extra stop op Amsterdam Bijlmer Arena voor aansluiting op de bus naar Schiphol. Tussen Schiphol en Leiden/Den Haag/Rotterdam rijden wel treinen.

Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. NS adviseert reizigers om vóór vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. Voor extra reisadvies kunnen zij terecht op www.ns.nl/treinverkeerschiphol. Op de stations en in de trein wordt additionele reisinformatie verstrekt, er rijden extra bussen en er is meer servicepersoneel aanwezig om reizigers te assisteren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.