Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering: Werken in het buitenland

Reisverzekering: Werken in het buitenland

Voor werken in het buitenland hebben wij een speciale reisverzekering. Op een doorlopende reisverzekering is arbeid en een baan in het buitenland niet toegestaan. Op de Globetrotter Verzekering is het toegestaan om te werken. Dat geld voor vakantiewerk, vrijwilligerswerk en een betaalde job waar ook ter wereld.

Met de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance ben je al vanaf € 9,45 per maand verzekert in heel Europa (werelddekking tegen toeslag), waarbij het is toegestaan om te werken. De Globetrotter Verzekering in het kort:

 • Betaal nooit teveel: bepaal zelf je dekking.
 • Zonder zorgverzekering gedekt voor medische kosten.
 • Ook tijdens het werken ben je goed verzekerd.
 • Bij verlies van creditcard of pinpas kun je een voorschot ophalen bij een wisselkantoor in de buurt.

Globetrotter Verzekering: werken toegestaan

Het bijzondere aan deze reisverzekering is dat je hem voor een langere periode kan afsluiten (1 – 24 maanden). Bij deze reisverzekering is het toegestaan om te werken tijdens je vakantie in het buitenland (afhankelijk van het risico, met of zonder toeslag). De Globetrotter Verzekering is geschikt voor reizen en werken in het buitenland zoals:

 • Vakantiewerk
 • Vrijwilligerswerk
 • Betaald werk
 • Reizen en werken
 • Backpacken
 • Studeren in het buitenland

Handige tips als je voor langere tijd naar het buitenland gaat:

 • Zorg dat je de juiste reisverzekering kiest (voor lang op reis), eventueel met uitbreidingen voor risicovolle beroepen, indien je in het buitenland gaat werken.
 • Mocht je gaan werken in het buitenland en je zorgverzekering stopzetten, zorg dan altijd voor officieel bewijsmateriaal. Zodat je bij terugkomst uit het buitenland kunt aantonen dat je daar gewerkt hebt.
 • Bij toezeggingen of afspraken met je zorgverzekeraar, vraag altijd om een schriftelijke bevestiging om latere discussies te voorkomen.

Bijzonderheden van de Globetrotter Verzekering:

 • Kan voor maximaal 24 maanden worden afgesloten.
 • Bepaal zelf je dekking en betaal nooit teveel.
 • Laptop en iPad goed verzekerd.
 • Keuze uit Europa- of werelddekking.
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Extra services, zoals de Allianz Global Assistance Reisarts, inentingsadvies, geldservice en Persoonlijke Reisassistent.
 • Risicovolle sporten zijn optioneel mee te verzekeren.
 • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
 • Tot 10% jongerenkorting.

Ontvang tot 10% premiekorting op deze verzekering

Ben je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar, dan krijg je een korting van 10% op de gehele premie van de Globetrotter Verzekering.

(Vrijwilligers)werk of stage? Geen probleem!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken ben je met een doorlopende reisverzekering niet gedekt als je gaat werken of stage lopen. De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance is juist ontwikkeld voor mensen die gaan werken of stage lopen in het buitenland en is daarom de ideale oplossing.

Risicovol werk

De Globetrotter Verzekering is de ideale verzekering als je gaat werken in het buitenland. Je bent uitstekend gedekt als je ‘standaard’ werk gaat doen. Met standaard werk kun je denken aan kantoorwerk of een baantje in de horeca. Ga je meer risicovol werk doen, dan is Allianz Global Assistance de enige verzekeraar bij wie je terecht kunt. Hiervoor betaal je dan wel een toeslagpremie. Wil je weten of voor jouw werk ook een toeslagpremie geldt? Kijk dan hier: Beroepsrisico’s

Let op: Ga je risicovol werk doen en is de toeslagpremie voor jou van toepassing? Dan kun je de verzekering alleen telefonisch afsluiten. Neem dan contact op met Reisverzekering-direct.nl via 055 – 5400408.

Aansprakelijkheid tijdens werk

Als je betaald werk of een stage gaat doen in het buitenland, is je werkgever verplicht een aansprakelijkheidsverzekering voor je af te sluiten voor tijdens je werkzaamheden. Wil je ook naast je werkzaamheden verzekerd zijn voor aansprakelijkheid, dan kies je voor de dekking ‘Aansprakelijkheid’. Tijdens werkzaamheden geldt deze dekking dus nooit. Enige uitzondering hierop is als je vrijwilligerswerk gaat doen, in dat geval ben je ook tijdens de werkzaamheden gedekt voor aansprakelijkheid als je de dekking ‘Aansprakelijkheid’ meeverzekerd. Dan ben je dus ook tijdens vrijwilligerswerk gedekt voor aansprakelijkheid.

Medische kosten volledig meeverzekeren

Als je langere tijd voor werk of stage naar het buitenland gaat, moet je, afhankelijk van jouw situatie, in veel gevallen je zorgverzekering in Nederland opzeggen. Daarom kun je bij de Globetrotter Verzekering een volledige medische kostendekking afsluiten. Zo kom je niet voor onverwachtse grote uitgaven te staan als je naar de dokter moet of in het ziekenhuis wordt opgenomen. Vraag ook advies aan je zorgverzekeraar. Het kan per zorgverzekeraar verschillen of het toegestaan is om je zorgverzekering op te zeggen.

Medische kosten aanvullend meeverzekeren

Deze dekking adviseren we af te sluiten als je de zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan gedekt voor de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt. Als de medische kosten in het land waar je naartoe gaat bijvoorbeeld hoger zijn dan in Nederland, vergoedt een zorgverzekeraar vaak maar alleen dat deel wat ze in Nederland aan eenzelfde behandeling kwijt zouden zijn (Nederlands tarief).

Tip: check goed of je de basisverzekering in Nederland mag aanhouden. Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekeraar. Moet je de basisverzekering opzeggen? Sluit dan de dekking ‘Medische kosten volledig’ af.

Vragen?

Heb je een vraag over de Globetrotter Verzekering? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.