Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Voorwaarden en premie Globetrotter Verzekering per 1 oktober gewijzigd

De premies en polisvoorwaarden van de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance wijzigen per 1 oktober 2018. Hieronder lees je de wijzigingen.

De Globetrotter Verzekering is bedoeld voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan (tot maximaal 24 maanden). Bijvoorbeeld voor een studie, stage, backpacken, (vrijwilligers)werk of een lange reis.

Wijzigingen per 1 oktober 2018

De verzekerde bedragen voor mobiele apparatuur worden is verlaagd. Ook hanteert Allianz Global Assistance een eigen risico per gebeurtenis en niet meer per reis. In onderstaand overzicht zie je de wijzigingen:

 • Het eigen risico geldt niet meer per reis maar per gebeurtenis.
 • Het eigen risico van de bagagedekking ‘Budget’ is nu € 50,- maar wordt € 75,-
 • Het verzekerd bedrag bij bagagedekking ‘Budget’ gaat omhoog van € 1.000 naar € 1.500,-
 • Het verzekerd bedrag bij mobiele apparaten wordt aangepast:
  • Budget dekking is nu € 500,- dat wordt € 350,-
  • Uitgebreid dekking is nu € 1.750,- dat wordt € 500,-
  • Compleet dekking is € 3.500,- dat wordt € 750,-
 • Het aantal claims voor een telefoons wordt gemaximeerd tot maximaal 1 per reis.
 • De dekking voor aansprakelijkheid wordt aangepast: Uitkering voor aansprakelijkheid is nu max. € 1.000.000,- en dat wordt max. € 1.500.000,- voor Australie.

Beroepsrisico’s Globetrotter Verzekering

De toeslagen voor de beroepsrisico’s op de Globetrotter Verzekering worden verlaagd:

 • De toeslag ‘Licht verhoogd’ was 35%, deze wordt 10%.
 • De toeslag ‘Verhoogd’ was 70%, deze wordt 25%.
 • De toeslag ‘Sterk verhoogd’ is 100% en blijft ongewijzigd.

Jongerenkorting Globetrotter Verzekering

Bij de dekkingen Compleet en Uitgebreid wordt de jongerenkorting verlaagd van 10% naar 10%. Er geldt voortaan standaard 10% korting op alle dekkingen voor verzekerden onder 27 jaar.

Premiewijzigingen Globetrotter Verzekering

De premies voor de Globetrotter Verzekering worden ook per 1 oktober 2018 aangepast. Bij de nieuwe premies geldt voor de dekking SOS hulpverlening dat er onderscheid wordt gemaakt tussen reizen die korter dan 1 jaar duren en reizen die langer dan 1 jaar duren. De werelddekking is nu opgenomen in de dekkingen SOS Hulpverlening, Bagage en Medische kosten. Voor werelddekking geldt daarom geen toeslag meer.

Vragen?

Heb je vragen over de wijzigingen van de Globetrotter Verzekering per 1 oktober 2018? Neem dan contact met ons op. Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.