Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering voor schoolreis of groepsreis

Een reisverzekering voor een schoolreis of een groepsreis vergoedt eventuele schade als je met een school, klas, team, vereniging of groep op reis bent. De groeps- en schoolreisverzekering van Allianz Global Assistance is een eenmalige verzekering voor de duur van de reis. De reisverzekering wordt door de organisator van de groepsreis of schoolreis afgesloten voor alle personen die mee gaan met de reis of met het uitje.

De premie voor de reisverzekering voor een schoolreis of een groepsreis is erg gunstig. Zo heb je al een verzekering vanaf € 0,26 per persoon dag je bent dan in heel Europa gedekt. Tot Europa rekenen wij ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. De deelnemers zijn dan verzekerd voor:

 • SOS-hulpverlening
 • Ongevallen
 • Medische kosten
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid

Hoe groter de groep hoe lager de premie. Maak vrijblijvend een premieberekening.

Reisverzekering voor een schoolreis of een groepsreis

Als je kiest voor de de groepsreisverzekering of de schoolreisverzekering, dan is de hele groep waar je mee op pad gaat goed verzekerd tegen onvoorziene kosten en repatriëring. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schade veroorzaakt door de deelnemers, ook dit is gedekt op de aansprakelijkheidsdekking. Verzekerd zijn:

 • SOS kosten: Je krijgt altijd hulp van de Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden ze vervoer naar huis en hulp aan jou en de andere groepsleden. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast zijn de leden van de groep verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen.
 • Medisch: Alle groepsleden zijn verzekerd voor medische kosten in het buitenland. Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering valt ook onder de dekking. We vergoeden het verschil tussen zorgkosten die een groepslid moet betalen en waarvoor men al via de zorgverzekering verzekerd is.
 • Ongevallen: Als een van de groepsleden tijdens de reis een ongeval krijgt, waardoor hij blijvend invalide wordt of overlijdt, dan keert Allianz Global Assistance een vast bedrag uit.
 • Rechtsbijstand:  Met dit onderdeel van de verzekering ben je als organisator verzekerd voor geschillen die in verband met de reis of het uitje zijn ontstaan. Daarnaast ontvangen alle groepsleden juridische ondersteuning bij het verhalen van schade aan hun spullen.
 • Aansprakelijkheid: Allianz Global Assistance vergoedt de schade die is toegebracht aan anderen of de spullen van anderen waarvoor een van de verzekerden aansprakelijk is.

De onderstaande dekkingen zijn optioneel en kan je kiezen als uitbreiding op de standaarddekking van de reisverzekering.

 • Bagage: Kies je hiervoor dan zijn de deelnemers aan de groeps- of schoolreis verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van bagage.
 • Bijzondere sporten: Ga je met de groep op wintersport? Of beoefenen jullie een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als een van de groepsleden een ongeval krijgt tijdens de beoefening van die sport.

Groepsreisverzekering of schoolreisverzekering afsluiten

Heb je nog geen reisverzekering voor een schoolreis of een groepsreis? Sluit hem hieronder af. Je hoeft alleen het aantal verzekerden op te geven, dus geen gedoe met namenlijsten van schoolkinderen.

Vragen?

Heb je vragen over de reisverzekering voor een schoolreis of groepsreis? Stuur een e-mail naar info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 08 .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.