Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Van Colombia naar Nederland: Reisverzekering verplicht!

Komt er iemand over van Colombia naar Nederland, bijvoorbeeld familie, vrienden of een partner, dan is die persoon verplicht om een medische reisverzekering volgens EU-voorwaarden af te sluiten en de polis tijdens de reis bij zich te dragen. 

Een medische reisverzekering voor iemand uit Colombia kan je hier snel en eenvoudig afsluiten voor slechts € 3,- per persoon per dag. Met de internationale Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance, is jouw gast uit Colombia in heel Europa uitstekend verzekerd voor o.a. ziekenhuisopname, huisartskosten, repatriëring (ook bij overlijden) en 24-uurs hulpverlening. De verzekering voldoet daarmee dan ook aan alle EU-eisen.

Voorwaarden voor visumvrij reizen vanuit Colombia naar Nederland

Colombianen die voor bijvoorbeeld toerisme, familie- of partnerbezoek naar Nederland reizen, kunnen dat doen zonder eerst een visum aan te vragen. Desondanks gelden er wel strikte regels voor visumvrij reizen. Zo moet jouw gast uit Colombia:

 • Een paspoort of ander reisdocument bezitten dat niet ouder is dan 10 jaar. Dat paspoort of reisdocument moet tot 3 maanden na vertrek uit Nederland geldig zijn.
 • De persoon uit Colombia moet kunnen bewijzen dat hij/zij het gehele verblijf in Nederland kan betalen (€ 55 per dag). Als dit niet lukt, kan jij of iemand anders garant staan.
 • De Colombiaan moet kunnen aantonen dat er voor het verblijf in Nederland of elders in Europa, een medische reisverzekering volgens EU-voorwaarden is afgesloten.
 • Hij/zij kan een ticket overleggen voor de terugreis of doorgaande reis.

Meer informatie en voorwaarden voor Colombianen om visumvrij naar Nederland te mogen reizen, lees je hier op officiële website van de Nederlandse overheid: www.nederlandenu.nl/reizen-en-wonen/visa-voor-nederland/naar-nederland-reizen-zonder-visum

Nederlandse ambassade in Bogotá – Colombia

Voor meer informatie en vragen over reizen van Colombia naar Nederland kan je eventueel contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Bogota:

 • Ambassadeur: Jeroen Roodenburg
 • Adres: Carrera 13 No. 93-40, Piso 5, Bogotá – Colombia
 • Telefoon: +5716384200 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).
 • Noodgevallen buiten kantooruren: Buiten kantoortijden kan je in noodgevallen of voor consulaire vragen ook het nummer +5716384200 bellen. Je wordt dan automatisch doorgeschakeld naar het 24/7 BZ Contact Center in Den Haag. Vanuit Nederland is het 24/7 BZ Contact Center bereikbaar via het nummer +31247247247.
 • Fax: +5716233020
 • E-mail: bog@minbuza.nl
 • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag 8.00 – 16.00 uur, vrijdag 8.00 – 14.00 uur.
 • Website: www.nederlandwereldwijd.nl/landen/colombia/over-ons/ambassade-in-bogota

Medische reisverzekering voor Colombianen

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even op een rijtje gezet:

 • Een medische reisverzekering is verplicht bij een bezoek aan Nederland, ook als je visumvrij mag reizen.
 • Jij kan voor jouw gast uit Colombia een goedgekeurde reisverzekering op deze website afsluiten en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die door de Nederlandse overheid wordt gesteld aan een medische reisverzekering voor buitenlandse gasten.
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag (eerder kan ook als je daarom vraagt).
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de vertrekdatum uit Colombia anders blijkt te worden.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd. De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Europese landen.

Sluit hier de verplichte medische reisverzekering af

Hier kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij bent dan de verzekeringnemer (premiebetaler) en jouw gast uit Colombia is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de persoon die naar Nederland komt (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand).

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor iemand uit Colombia of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.