Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Van de Oekraïne naar Nederland reizen: Reisverzekering verplicht!

Vanaf 11 juni 2017 kunnen Oekraïners visumvrij voor een kort verblijf naar Nederland en andere Schengenlanden reizen, indien ze een biometrisch paspoort hebben. Desondanks zijn er wel een aantal verplichtingen voor personen uit de Oekraïne die visumvrij willen reizen. Zo moet men in het bezit zijn van een biometrisch paspoort en een goedgekeurde medische reisverzekering.

Een medische reisverzekering die voldoet aan alle EU-voorwaarden kan je hier snel en eenvoudig afsluiten voor jouw gast uit de Oekraïne. De premie bedraagt slechts € 2,- per persoon per dag. Met de Travel Risk Insurance is een Oekraïner in heel Europa verzekerd voor hulpverlening, medische kosten en repatriëring.

Let op: Indien een Oekraïner geen biometrisch paspoort heeft, moet er alsnog bij de Nederlandse ambassade in Kiev een Schengenvisum worden aangevraagd.

Hoe lang mag een Oekraïner in Nederland verblijven?

Het maakt voor de verblijfsperiode in Nederland niet uit of je wel of geen Schengenvisum nodig hebt. Iemand uit de Oekraïne mag maximaal 90 dagen per 180 in het Schengengebied verblijven. In deze periode mag hij/zij ook het Schengengebied in- en uitreizen. De 90 dagen kunnen verspreid worden over 180 dagen, maar deze kunnen ook in één keer achter elkaar worden gebruikt. Als je 90 dagen achter elkaar in Nederland/Schengengebied verblijft, dan moet je dus 90 dagen wachten voordat je weer naar Nederland/Schengengebied kunt reizen.

Voorwaarden en regels voor visumvrij reizen van de Oekraïne naar Nederland

​Hoewel je geen visum nodig hebt, kan je op Schiphol (Koninklijke Marechaussee), aan de grens of door de vreemdelingenpolitie (AVIM), gecontroleerd worden of je aan de voorwaarden voldoet voor binnenkomst en verblijf in Nederland. Hierbij kan gevraagd worden naar de volgende documenten:

 • Een geldig reisdocument uit de Oekraïne bijvoorbeeld een biometrisch paspoort.Het reisdocument moet na het einde van je verblijf  in Nederland nog 3 maanden geldig zijn. Ook mag deze niet ouder zijn dan 10 jaar.
 • Bewijsstukken die aantonen wat je reisdoel is. Bijvoorbeeld:
  • Een reservering voor een hotel of andere accommodatie; óf
  • Een uitnodiging van de persoon bij wie je in Nederland gaat verblijven.
 • Bewijsstukken die aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt voor het verblijf in Nederland, de doorreis en/of de terugreis. Bijvoorbeeld: één of meer bankafschriften, reischeques of contant geld. Staat iemand in Nederland garant voor de kosten van jouw reis en verblijf? Zorg dan voor een uitnodigingsbrief. Jouw garantsteller in Nederland kan ook gebruik maken van het formulier ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking‘. Het is niet verplicht om de handtekening bij de gemeente te legaliseren.
 • Een kopie van het bewijs van een medische reisverzekering die is afgesloten op jouw naam. De persoon in Nederland die jouw uitnodigt, mag de verzekering ook voor je afsluiten. De medische reisverzekering heeft een dekking van minimaal € 30.000,- voor medische kosten in het Schengengebied. De verzekering dekt in ieder geval de volgende kosten:
  • Kosten voor terugkeer naar de Oekraïne om medische redenen.
  • Dringende medische zorg.
  • Spoedbehandeling in het ziekenhuis.
 • Bewijsstukken die aantonen dat je voldoende redenen hebt om terug te keren naar land van herkomst of verblijf. Bijvoorbeeld:
  • Een werkgeversverklaring.
  • Bewijs van inschrijving aan een school van schoolgaande kinderen.
  • Het eigendomsbewijs van een eigen woning en/of andere onroerende goederen.
 • Een optie op of (voorlopige) reservering van een retourticket.

Officiële buitenlandse documenten moeten zijn gelegaliseerd of geapostilleerd en vertaald naar het Nederlands, Engels, Frans of Duits.

Let op: Indien je niet voldoet aan de bovenstaande voorwaarden of niet de vereiste documenten kan overleggen, bijvoorbeeld de polis van een medische reisverzekering, dan kan de toegang tot Nederland en andere Schengenlanden worden geweigerd.

Medische reisverzekering ook een voorwaarde bij visumvrij reizen

Zoals je kan lezen moet een buitenlandse reiziger die aankomt op bijvoorbeeld Schiphol, op verzoek kunnen aantonen dat hij/zij verzekerd is voor medische kosten en repatriëring. Daarvoor hebben wij een prima oplossing: de Travel Risk Insurance. Deze internationale medische reisverzekering is speciaal voor niet-Nederlands ingezetene. Al vanaf slechts € 2,- per dag is je gast goed verzekerd en jij kan deze verzekering voor hem of haar afsluiten. Het afsluiten van een Travel Risk Insurance gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis.

Let op: Deze verzekering kan alleen worden afgesloten voordat men vertrekt uit het land van herkomst. Wanneer hij of zij al op reis is of al is aangekomen in Nederland dan kan je deze reisverzekering niet meer afsluiten.

Voordelen van onze Travel Risk medische verzekering:

 • Voldoet aan alle eisen van de Nederlandse overheid en de Schengenlanden.
 • Wordt geaccepteerd door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol en grensovergangen.
 • Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
 • Bij annulering van de reis ontvang je de premie terug en betaal je niets.
 • Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.

Premie medische reisverzekering

Hieronder zie je de premies voor de Travel Risk Insurance. Je wordt altijd geaccepteerd, ongeacht je leeftijd of je gezondheid (tot 70 jaar). Je hoeft geen gezondheidsverklaring in te vullen.

Annuleringsverzekering 5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting) mits reis in Nederland is geboekt
Reisverzekering als je uit Europa komt €  2,-  per persoon per dag
Reisverzekering als je van buiten Europa komt €  3,-  per persoon per dag (werelddekking)
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten €  1,15  per persoon per dag (alleen voor Europa)
Minimum premie Reisverzekering €  11,50
Kosten per verzekeringsbewijs €  4,50

De polis ontvang je tijdens werkdagen binnen 24 uur. De polis en de voorwaarden worden digitaal naar je verzonden en ontvang je per e-mail.

Wat is er gedekt op de Travel Risk Insurance?

De ‘Travel Risk Insurance’ is een complete internationale medische verzekering voor buitenlanders. De reisverzekering kent een uitgebalanceerde dekking tegen de financiële risico’s van ziekte en overlijden zoals:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten* (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

*Medische kosten zijn geldelijke vergoedingen voor artsen (honoraria) en kosten van:

 • ziekenhuisopname;
 • operatie en gebruik operatiekamer;
 • voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
 • voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
 • medisch noodzakelijk vervoer, waaronder eventueel medisch noodzakelijke evacuatie en vervoer vanaf een skipiste.

Ook je reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument), vervangende kleding en/of toiletartikelen en schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

 • ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • kosten door gedwongen oponthoud.

Vragen?

Heb je een vraag over een medische verzekering voor iemand uit de Oekraïne of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.