Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reis- en ongevallenverzekering voor je vakantie van Allianz – snel en goed geregeld!

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Reis- en ongevallenverzekering Allianz

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Een reis- en ongevallenverzekering is belangrijk als je op vakantie gaat, want een ongeval zit in een klein hoekje. Voor slechts €0,10 per dag extra heb je een aanvullende ongevallendekking, bij overlijden ontvang je €25.000,- en bij blijvende invaliditeit krijg je een vergoeding van maximaal €75.000,- .

De ongevallendekking op de reisverzekering biedt jou een uitkering als je tijdens de vakantie een ongeval overkomt. Er kan een uitkering worden verstrekt bij ziekenhuisopname, blijvende invaliditeit en overlijden.

Of de ongevallenverzekering op een reisverzekering noodzakelijk is, hangt af van je persoonlijke omstandigheden. Zoals ben je in loondienst of zelfstandig (ZZP’er)? Welke andere verzekeringen heb je? Heb je bijvoorbeeld al een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bij twijfel kan je beter wel kiezen voor een ongevallendekking op je reisverzekering, de premie is laag en je hebt een extra zekerheid achter de hand. Zo ben je op de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance verzekerd bij overlijden voor € 25.000,- en bij blijvende invaliditeit ontvang je een vergoeding van maximaal € 75.000,- en dat voor slechts € 0,10 per dag.

Reis en ongevallenverzekering

Met de ongevallenverzekering op je reisverzekering kan men aanspraak maken op een maximale vergoeding na overlijden of een uitkering bij blijvende invaliditeit. Ben je blijvend invalide geraakt tijdens je vakantie? Dan bepaalt een arts voor hoeveel procent jij recht hebt op een uitkering. Stelt de arts vast dat je voor 25% invalide bent dan ontvang je 25% van het verzekerd bedrag. Onder een ongeval vallen ook zaken zoals wondinfectie en bloedvergiftiging, plotselinge vergiftiging, verdrinking, verstikking en een zonnesteek.

Ongevallen tijdens de vakantie

Een ongeval zit in een klein hoekje zeker als je op vakantie gaat. Er gebeuren tijdens een vakantie heel wat ongelukken. Een paar voorbeelden:

  • Een auto-ongeluk in het buitenland komt vaker voor omdat de verkeersregels soms anders zijn.
  • Een valpartij met een gehuurde brommer of scooter.
  • Je breekt een been tijdens het skiën.
  • Een elektrische schok door blootliggende stroomdraden.
  • Voedselvergiftiging in het all-inclusive resort.
  • Een beet van een straathond.

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van ongelukken en ongevallen die op vakantie in het buitenland kunnen plaatsvinden. Juist daarom is het belangrijk dat je voor je op reis gaat een reisverzekering afsluit met dekking voor medische kosten, reisrechtsbijstand en ongevallendekking.

Krijg je een ongeval tijdens de wintersport of tijdens het beoefenen van een onderwater- of andere gevaarlijke sport? Dan heb je alleen recht op een uitkering als je deze sporten had meeverzekerd bij je reisverzekering.

Wat kost de ongevallenverzekering op een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering voor Europadekking v.a. €1,40 per dag. Je reisbagage is dan verzekerd voor verlies, diefstal en beschadiging tot maximaal €4.000,- en je bent verzekerd voor S.O.S. hulpverlening. Dit geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten als gevolg van een ongeval, ziekte, overlijden van jezelf of familie. Je kan deze basisdekking eenvoudig uitbreiden met een ongevallenverzekering. De premie voor de ongevallenverzekering bedraagt €0,10 per persoon per dag.

Reis en ongevallenverzekering afsluiten

Dat kan in slechts 3 stappen, je maakt eerst een premieberekening en ga dan verder naar de persoonsgegevens.

Medische kosten ook meeverzekeren

Bij een ongeval krijg je natuurlijk ook te maken met medische kosten. Het is daarom van belang dat je ook kiest voor de dekking medische kosten, zodat ambulancevervoer, kosten van het ziekenhuis of medisch specialisten en medicijnen ook meeverzekerd zijn. Denk eraan dat je zorgverzekering niet altijd alle medische kosten in het buitenland vergoedt. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Vragen?

Heb je een vraag over de reis- en ongevallenverzekering van Allianz Global Assistance? Neem contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.