Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Op schoolreis? Sluit hier de beste schoolreisverzekering af!

Reisverzekering voor schoolreis of groepsreis

Ga jij een schoolreis plannen en op stap met leerlingen? Bijvoorbeeld een werkweek naar de Ardennen of een cultuurreis. Dan bieden wij hiervoor een passende verzekering: de Schoolreisverzekering voor groepen van Allianz Global Assistance.

De deelnemers aan de schoolreis zijn dan verzekerd voor:

 • SOS-hulpverlening
 • Ongevallen
 • Medische kosten
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid

Je hebt al een schoolreisverzekering vanaf slechts € 0,26 per persoon per dag! Hoe groter de groep hoe lager de premie. Maak vrijblijvend een premieberekening.

Je hoeft voor deze groepsreisverzekering alleen het aantal verzekerden op te geven, dus geen tijdrovend uitzoekgedoe met namenlijsten.

Waarom een Schoolreisverzekering?

Als je met een groep scholieren op reis gaat, dan heb je als organisator een grote verantwoordelijkheid voor de deelnemers. Een goede voorbereiding is dan erg belangrijk. De Schoolreisverzekering biedt hiervoor uitkomst. Deze verzekering geeft dekking in Europa en kun je afsluiten vanaf 10 personen. Het is dus mogelijk om een hele groep tegelijk te verzekeren. Een geruststellende gedachte.

De voordelen van de Schoolreisverzekering van Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en dat biedt zekerheid. Maar er zijn meer voordelen:

 • Elke scholier heeft een goede basisverzekering tegen een gunstig tarief.
 • Je hebt geen uitzoekwerk vooraf hoe de kinderen verzekerd zijn.
 • Je hoeft alleen het aantal verzekerden op te geven, dus geen gedoe met namenlijsten van schoolkinderen.
 • Bij een calamiteit heb je de zekerheid dat iedereen verzekerd is.
 • Je kan ook een beroep doen op rechtsbijstand bij een geschil over de geboekte reis.
 • De wintersportdekking is ideaal als je in de winter een schoolreis organiseert naar de Ardennen of Winterberg.

Een goede standaard dekking met mogelijkheid tot uitbreiding

Als je de Schoolreisverzekering hebt afgesloten, dan is de hele groep waar je mee op reis gaat standaard verzekerd tegen onvoorziene kosten en repatriëring. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schade veroorzaakt door de deelnemers, ook dit is gedekt.

 • S.O.S. hulpverlening: Geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.
 • Ongevallen: Geeft dekking bij overlijden (€ 10.000) of blijvende invaliditeit (maximaal € 40.000) door ongeval.
 • Medische kosten: Alle groepsleden hebben recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering valt ook onder de dekking. Er is ook een vergoeding voor het verschil tussen zorgkosten die een groepslid moet betalen en waarvoor men al via de zorgverzekering verzekerd is.
 • Rechtsbijstand: Als organisator van de schoolreis ben je verzekerd voor geschillen die in verband met de reis of het uitje zijn ontstaan. Daarnaast ontvangen alle groepsleden juridische ondersteuning bij het verhalen van schade aan hun spullen.
 • Aansprakelijkheid: Allianz Global Assistance biedt een vergoeding voor de schade die je toebrengt aan anderen en aan spullen van anderen waarvoor je aansprakelijk bent. En ook indien je schade veroorzaakt als begeleider van de groepsreis.

Voor de uitbreiding van de Schoolreisverzekering kan er gekozen worden voor de extra Bagage of Wintersport dekking:

 • Bagage: Verlies/diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal max. € 1.000,- per persoon per reis).
 • Wintersport en bijzondere sporten: Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn met deze dekking verzekerd:
  • Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen.
  • Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Flexibele verzekering, voor elke schoolreis of studiereis

Het maakt niet uit hoeveel personen er meegaan op de schoolreis. Of hoeveel begeleiders er meereizen. Je kunt de Schoolreisverzekering afsluiten voor groepen van 10 tot 400 personen. De hele groep is verzekerd voor hulp als er wat gebeurt tijdens de schoolreis of studiereis. Ook is de groep verzekerd voor Medische kosten, Reisongevallen, Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand. Handig, want als je als organisator een geschil krijgt over jouw georganiseerde schoolreis, dan wordt je bijgestaan door een team van professionals. Als de groep reist met waardevolle bagage, of als jullie gaan wintersporten, dan kun je daar extra dekkingen voor afsluiten.

Sluit hier de verzekering af:

Schoolreisverzekering afsluiten

Heb je nog geen Schoolreisverzekering? Sluit hem hieronder af. Je hoeft alleen het aantal verzekerden op te geven, dus geen gedoe met namenlijsten van schoolkinderen.

Vragen?

Heb je nog vragen over de Schoolreisverzekering? Bel ons, tel: 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.