Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Internationale medische reisverzekering voor expats v.a. €2,- per dag | AllianzInternationale reisverzekering voor expats

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af!

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Keuze uit Europadekking en Werelddekking.

Extra dekking: Reisdocumenten, vervangende kleding en/of toiletartikelen, schade aan logiesverblijven.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Ben jij expat en op zoek naar een voordelige internationale reisverzekering, maar wel met heldere Nederlandse polisvoorwaarden? Wij hebben voor expats en emigranten tot 70 jaar, de voordelige Travel Risk Insurance. Al vanaf €2,- per dag ben je met deze kortlopende verzekering prima verzekerd voor o.a. hulpverlening, medische kosten bij ziekte of ongeval en repatriëring tot maximaal €30.000,-).  

Ben je expat of emigrant en woon je in het buitenland? Dan zal je merken dat het niet eenvoudig is om een goede en voordelige reisverzekering af te sluiten. Veel expats reizen regelmatig naar Nederland, bijvoorbeeld voor een familiebezoek. Je wilt dan ook in Nederland/Europa goed verzekerd zijn tegen ziektekosten. Met de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is dat prima voor elkaar. Je bent met deze polis gedekt voor SOS-kosten, hulpverlening en medische kosten (o.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen, tandartskosten bij ongeval en medicijnen).

Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Wereldwijde medische reisverzekering voor expats

De Travel Risk Insurance is een uitstekende internationale medische reisverzekering voor personen tot 70 jaar, met naar keuze werelddekking of Europadekking. Het is een eenmalige aflopende verzekering die je afsluit per reis (doorlopend is niet mogelijk). De maximale toegestane reisduur is 90 dagen.

Nederlandse expats

Om de Travel Risk Insurance te kunnen afsluiten hoef je niet in Nederland ingeschreven te staan. Woon je in het buitenland en ben je een Nederlander, dan kan je deze verzekering afsluiten. Deze reisverzekering in Nederland afsluiten is gemakkelijk, snel geregeld en vaak voordeliger. Je kan gewoon in het Nederlands met ons communiceren en dat voorkomt misverstanden. Daarnaast is het prettig de polisvoorwaarden in je eigen taal te lezen. Een prima verzekering voor expats.

Heldere voorwaarden!

De ‘Travel Risk Insurance’ is een complete kortlopende reisverzekering voor Nederlanders die in het buitenland wonen en graag goed verzekerd op reis willen gaan. De verzekering kent een uitgebalanceerde dekking tegen financiële risico’s van ziekte en overlijden zoals:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten* (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

*Medische kosten zijn geldelijke vergoedingen voor artsen (honoraria) en kosten van:

 • ziekenhuisopname;
 • operatie en gebruik operatiekamer;
 • voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
 • voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
 • medisch noodzakelijk vervoer, waaronder eventueel medisch noodzakelijke evacuatie en vervoer vanaf een skipiste (bij dekking bijzondere sporten).

Ook je reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument), vervangende kleding en/of toiletartikelen en schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

 • ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • de extra kosten van terugreizen bij schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • kosten door gedwongen oponthoud.

Premie-overzicht Travel Risk Insurance

Hieronder zie je de premies voor de Travel Risk Insurance.

Annuleringsverzekering 5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting) mits reis in Nederland is geboekt
Reisverzekering Europadekking €2,-  per persoon per dag
Reisverzekering Werelddekking €3,-  per persoon per dag
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten €1,15  per persoon per dag
Minimum premie Reisverzekering €11,50
Kosten per verzekeringsbewijs €4,50

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

De dekking gaat telkens in als een verzekerde en/of bagage het land van domicilie verlaat voor een reis en eindigt bij terugkeer in het land van domicilie. De dekking voor medische kosten gaat pas in 48 uur na aankomst in het land van bestemming. Medische kosten door een ongeval is verzekerd vanaf de ingangsdatum van de verzekering.

Let op: Deze verzekering geldt niet in het land waar je vandaan komt en volgens jouw paspoort of visum officieel woont (het land van domicilie). 

Annuleringsverzekering

Je kan de Travel Risk Insurance ook uitbreiden met een annuleringsdekking. De annuleringsverzekering kan worden afgesloten voor personen beneden de 70 jaar, verzekerd zijn o.a. de annuleringskosten bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde. Je bent ook verzekerd bij het afbreken van een reis, vertraging in het openbaar vervoer en niet genoten vakantiedagen bij een ziekenhuisopname.

Let op: Een annuleringsverzekering kan alleen als de reis geboekt is bij een Nederlandse reisorganisatie.

Wat dekt de annuleringsverzekering?

Bij het annuleren van reizen die geboekt zijn binnen de geldigheidsduur van de verzekering vergoed Allianz Global Assistance:

 • de annuleringskosten;
 • de kosten van het overboeken van de reis, waardoor totale annulering niet nodig is.

Is het openbaar vervoer vertraagd waarmee je een reis maakt van meer dan drie dagen? Dan krijg je een vergoeding van:

 • een dag bij een vertraging van 8 tot 20 uur;
 • twee dagen bij een vertraging van 20 tot 32 uur;
 • drie dagen bij een vertraging van 32 uur of meer.

Bij het afbreken van de reis – Allianz Global Assistance geeft een vergoeding voor het aantal niet-gebruikte vakantiedagen min de terugreisdagen. Dit geldt als je voortijdig moet terugkeren naar het land van domicilie. Vergoed wordt tot maximaal 40 dagen.

Bij ziekenhuisopname – Allianz Global Assistance geeft een vergoeding die in verhouding staat met het aantal vakantiedagen dat je niet gebruikt. Dit geldt vanaf 24 uur opname in het ziekenhuis en er geldt een maximum vergoeding van 40 dagen.

Verzekerd bij annulering

Je krijgt een vergoeding als je de reis annuleert of afbreekt in de volgende gevallen:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad.
 • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zo beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade aan: onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.

In de volgende situaties ben je wel verzekerd voor annulering, maar niet voor het afbreken van de reis:

 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Een herexamen van een meerjarige opleiding is verplicht en kan niet worden uitgesteld.

Je bent verzekerd voor vertraagd vertrek, als:

 • het openbaar vervoer waarmee je de reis maakt te laat vertrekt. Daardoor kom je veel later op de bestemming aan dan op het vervoersdocument staat.

Voor de annuleringsverzekering geldt dat je geen eigen risico hebt.

Bijzonderheden

Je bent ook voor annulering verzekerd, als een reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot.

Vragen?

Heb je vragen over de internationale reisverzekering voor expats en emigranten? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: Telefoon 0031 (0)55 540 04 08 .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.