Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Aardbeving op Kos en je reis-/annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance

In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 juli is de zuidwestelijke kust bij Turkije getroffen door een aardbeving. Het epicentrum van de beving, met een kracht van 6,7 op de Schaal van Richter, was in de buurt van de Turkse badplaats Bodrum. Het Griekse eiland Kos werd het zwaarst getroffen. In het gebied zijn veel Nederlandse vakantiegangers.

Als je van plan bent om binnenkort naar Kos of Bodrum te reizen waar nu een calamiteit heeft plaatsgevonden, dan kunnen wij ons voorstellen dat je vragen hebt over de dekking van je reis- en annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance. Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen als je nog niet op reis bent.

Op het eiland Kos, waar ik naartoe zou reizen, heeft een natuurramp plaatsgevonden. Kan ik mijn vakantie annuleren?

Kortlopende- of Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering:
Als er een natuurramp (aardbeving) heeft plaatsgevonden en je wilt niet meer reizen, dan raden wij aan om contact op te nemen met de touroperator of reisorganisator waar je de reis hebt geboekt. Zij zullen in overleg met jou besluiten om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Heb je een Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering of Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering? Dan kun je alleen aanspraak maken op je annuleringsverzekering als je accommodatie of verblijf er door schade niet meer is en er geen alternatief mogelijk is.

Dekking samengestelde reis of Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering:
Met een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering kun je je reis annuleren. Heb je een dekking Samengestelde Reis afgesloten en gaat het niet om een pakketreis? Ook dan kun je je reis annuleren.

Ik reis via of vanaf het getroffen gebied op Kos en wil mijn vakantie annuleren. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Kortlopende- of Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering:
Dit is geen geldige annuleringsreden. Wij adviseren om contact op te nemen met de reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken.

Dekking samengestelde reis of Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering:
Je kunt je vakantie annuleren als je de dekking Samengestelde Reis hebt afgesloten en het niet gaat om een pakketreis of als je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering hebt afgesloten.

Ik kan niet op tijd naar mijn vakantiebestemming reizen. Worden deze extra kosten vergoed?

Heb je de Annuleringsdekking meeverzekerd op je Reis- en Annuleringsverzekering of heb je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering? Dan biedt deze een dekking voor vertreksvertraging. Dit is een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen vanwege het later aankomen bij de geboekte accommodatie op de vakantiebestemming. De vergoeding bedraagt maximaal drie dagen.

Ik heb een accommodatie gereserveerd op Kos die er niet meer is/zwaar beschadigd is. Wat kan ik nu doen en waar heb ik recht op?

Wij raden aan om contact op te nemen met de reisorganisatie of touroperator waar je de reis geboekt hebt. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je de reissom claimen op de annuleringsverzekering.

Ik heb een accommodatie gereserveerd op Kos die er niet meer is/zwaar beschadigd is. Nu kan ik ergens anders terecht voor dezelfde periode, maar deze accommodatie is € 300,- duurder. Kan ik deze kosten verhalen op mijn reis- en / of annuleringsverzekering?

Als er sprake is van een verzekerde situatie en je kunt met een andere accommodatie een volledige annulering voorkomen, dan zijn deze kosten verzekerd. Je ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

Vragen?

Heb je een vraag over je reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering