Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Combineer je reisverzekering met een annuleringsverzekering en bespaar!

Een reisverzekering en annuleringsverzekering combineren is niet alleen handig maar ook voordelig. Je bespaart namelijk op de poliskosten, anders ben je die twee keer kwijt.

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heeft standaard een uitgebreide bagagedekking voor o.a. diefstal en beschadiging van je reisbagage tot maximaal € 4.000,- Deze verzekering sluit je al af voor € 1,40 per dag (Europadekking inclusief alle landen om de Middellandse zee). Je kan de kortlopende reisverzekering eenvoudig uitbreiden met een annuleringsdekking. Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Reisverzekering en annuleringsverzekering, wat is het verschil?

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Een reisverzekering bestaat uit rubrieken, zo kan je kiezen welke je wel en niet wil verzekeren. De belangrijkste dekking bij een reisverzekering zijn SOS-Kosten en medische kosten. Een reisverzekering is naar eigens wens samen te stellen. De premie is afhankelijk van het aantal dagen dat je verzekerd wilt zijn en welke dekkingen je kiest. Je hebt de keuze uit:

 • Europa- of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Waarvoor is een reisverzekering?

Een reisverzekering (inclusief dekking voor medische kosten) zorgt onder andere voor een vergoeding van:

 • Hulpverlening door de Alarmcentrale (24-uur per dag bereikbaar).
 • De kosten voor opsporing en redding in het buitenland.
 • De kosten van vervoer naar huis bij ziekte of overlijden (repatriëring) ook van medereizigers.
 • Het overkomen van familie bij ernstige ziekte en ongeval.
 • Vergoeding van het verplicht eigen risico op je zorgpolis bij medische kosten in het buitenland.
 • De kosten voor opname in een buitenlandse prive-kliniek.

Waarvoor is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt geen hulp zoals een reisverzekering maar een financiële vergoeding voor annuleringskosten. Heb je een reis geboekt en kan je onverwachts niet gaan door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval? Of moet je de reis onderbreken? Dan vergoedt de touroperator of het reisbureau meestal niet je hele reissom. Deze verzekering biedt dekking voor het gedeelte dat je niet terug krijgt, inclusief eventuele aanvullende kosten die je moet maken. Je hebt bij Allianz Global Assistance de keuze uit drie varianten: Standaard, Volledig en Dubbel-Zeker. Elke variant houdt rekening met het soort reis dat je hebt geboekt (bijvoorbeeld pakketreis of autovakantie) en hoe je de reis hebt geboekt (internet of via een reisbureau). Bij Dubbel-Zeker heb je de meest uitgebreide dekking.

Met de annuleringsdekking krijg je een vergoeding voor de kosten van annulering van een reis. Daarnaast krijg je een vergoeding van de gemiste vakantiedagen als je de reis moet afbreken of onderbreken, maar ook bij vertraging op de heenreis. Een annuleringsverzekering zorgt voor een vergoeding bij onder andere:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf of een naaste familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden;
 • complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding en beëindigen duurzame relatie;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan je huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • weigering van een visum;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan.
 • Ziekte of ongeval van je huisdier.

Kijk voor een compleet overzicht en de verzekerde bedragen in de polisvoorwaarden.

Kortlopende reis- en annuleringsverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten? Dat kan hier en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering met annuleringsdekking? Sluit hem hieronder af!

Kortlopende of doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Ga je vaker dan eenmaal per jaar op vakantie? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, maar de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten. Als je vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger. In het algemeen geldt dat een doorlopende verzekering voor een gezin met kinderen al na twee vakantieweken per jaar voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Bij een stel ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken per jaar en bij een alleenstaande op 3 à 4 weken.

Bij een doorlopende reisverzekering is het ook mogelijk om een annuleringsdekking mee te verzekeren, dat is handig en voordelig. Je bent dan het hele jaar doorlopende verzekerd tegen annuleringskosten.

Doorlopende reis- en annuleringsdekking afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Heb je nog geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met annuleringsdekking? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering