Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Doorlopende reisverzekering van Allianz vernieuwd

"Allianz"/

Kies voor de Allianz doorlopende reisverzekering (eventueel met annuleringsdekking)

Kies zelf je pakket en eventuele uitbreidingen

 • Bepaal zelf de hoogte van je bagagedekking en kies uit 3 paketten
 • Pakket Uitgebreid en Compleet is uit te breiden met een annuleringsdekking.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Pakket 1:
Basis
Pakket: 2
Uitgebreid
Pakket 3:
Compleet
SOS-hulpverlening
+ Rechtsbijstand
SOS-hulpverlening
+ Rechtsbijstand
SOS-hulpverlening
+ Rechtsbijstand
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€3.500,- of €5.000,-)
Geen medische kostenIncl. medische kostenIncl. medische kosten
Geen uitbreidingen mogelijkKeuze:
– wintersport/risicosporten
– SOS-autohulp
– annuleringsdekking
Keuze:
– ongevallen
– wintersport/risicosporten
– SOS-autohulp
– annuleringsdekking
Premie:
v.a. €1,91 p/m
Premie:
v.a. €3,07 p/m
Premie:
v.a. €4,27 p/m
Maak vrijblijvend een premieberekening voor het pakket en de eventuele opties die je kiest.

Allianz Assistance is grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en meerdere keren gekozen als beste reisverzekeraar in Nederland!

Premie berekenen en afsluiten:

Meer informatie:

Heb je vragen over de doorlopende reisverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.


Allianz laat weten dat de wensen en behoeften op het gebied van reisverzekeringen de laatste jaren zijn veranderd. Zeker sinds de coronapandemie stellen reizigers andere eisen aan hun (doorlopende) reisverzekering. Daarom heeft Allianz per 11 augustus 2022 de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering volledig vernieuwd.

De doorlopende reisverzekering bestaat vanaf heden uit drie pakketten, met dekkingen die beter passen bij deze tijd. Zo is bijvoorbeeld een dekking voor epidemieën en pandemieën standaard opgenomen in de dekking.

Heb je al een Doorlopende Particuliere Reisverzekering of een Doorlopende Vakantie Verzekering? Dan wordt bij de prolongatie jouw verzekering ook omgezet naar de vernieuwde Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering.

Aangepast aan de huidige tijd

De vernieuwde doorlopende reis- en annuleringsverzekering past helemaal bij deze tijd. Zo is de Covid-19 (corona) dekking altijd inclusief. En is de dekking voor ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ standaard opgenomen in de annuleringsverzekering. Dekkingen die niet meer van deze tijd zijn, zoals een dekking voor contant geld is daarom kommen te vervallen.

Doorlopende reisverzekering met standaard dekkingen

Allianz heeft ervoor gekozen voor een aantal standaard dekkingen, zodat consumenten makkelijker en sneller de juiste doorlopende reisverzekering te kiezen. Daarvoor heeft Allianz gekeken naar de combinaties die in het verleden het meest werden afgesloten en deze opgenomen inde drie keuzepakketten.

Verschillen oude en nieuwe doorlopende reisverzekering

Er zijn voor bagage geen Budget, Uitgebreid en Compleet dekkingen meer. Alleen is er nog een keuze voor wat betreft het verzekerde bedrag bij de bagagedekking. De verzekerde bedragen van de Compleet dekking zijn overgenomen, zodat bestaande verzekerden er niet op achteruit gaan.

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering bestaat vanaf nu altijd uit twee vaste dekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief rechtsbijstand) en bagage. Je hebt dan de keuze uit drie pakketten:

 1. Budget: SOS hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
 2. Uitgebreid: SOS hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport en risicosporten en SOS Autohulp.
 3. Compleet: SOS hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport en risicosporten en SOS Autohulp.
 • Een dekking voor corona gerelateerde schade is standaard opgenomen.
 • Het is alleen mogelijk om de dekking ‘wintersport en risicosporten’ af te sluiten in combinatie met een dekking ‘medische kosten’.
 • De standaarddekking is 60 aaneengesloten dagen en die is uit te breiden naar 180 dagen.
 • De extra kosten die je kreeg bij uitvallen van de auto of van de bestuurder van de auto worden niet meer vergoed. Wil je hier wel verzekerd voor zijn? Dan kan je de dekking ‘SOS Autohulp’ aan jouw reisverzekering toevoegen. De extra kosten bij uitvallen van een (brom)fiets zijn niet meer verzekerd.
 • Je kunt geen dekking voor contant geld meer afsluiten.
 • De dekking uitgebreide sportuitrusting is niet meer af te sluiten. Heb je de dekking wintersport en risicosporten afgesloten? Dan is jouw sportuitrusting ook tijdens het beoefenen van deze sporten verzekerd. Het bedrag waarvoor jouw uitrusting verzekerd is, is afhankelijk van de hoogte van jouw bagage dekking.
 • Het is niet meer mogelijk om de dekking ‘ongevallen bijzondere sporten’ af te sluiten.
 • De ‘Assistant Services’ zijn geen onderdeel meer van de reisverzekering.

Annuleringsverzekering

 • De ‘Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering’ vervalt.
 • Aan de annuleringsverzekering worden een aantal redenen om te mogen annuleren toegevoegd. Zo kan je de reis annuleren als er een 3e graad familielid komt te overlijden, ernstig ziek wordt of een ernstig ongeval krijgt. Ook mag je de reis afbreken bij overlijden van een vriend(in) of huisgenoot.
 • Terreuraanslagen en natuurrampen is vanaf nu een standaarddekking op de annuleringsverzekering.
 • De module ‘zaakwaarnemer’ is ook standaard inbegrepen. Net als de dekking ‘samengestelde reis’.

Meer kan je lezen op: https://www.allianz-assistance.nl/wijzigingen.html

Vragen?

Heb je een vraag over de nieuwe doorlopende reisverzekering van Allianz, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.